فراشپز- رولت سیب زمینی یک غذای خوشمزه و عالیه که میتونید باهاش حسابی اعضای خانواده و مهمانها رو غافلگیر کنید. سیب زمینی رو تصور کنید که با گوشت و یه عالمه پنیر پر شده. اگه با این دستور تا به حال آشنا نشدید اصلا جای نگرانی نیست. این رولت یه غذای اصلی ساده است که با مواد اولیه دم دست تهیه میشه، اما طعم اون میتونه سختترین سلیقهها رو هم تحت تاثیر قرار بده.
بد نیست بدونید که رولت یک کلمه فرانسویه، بنابراین میشه گفت رولتها خوراکیهایی از اروپا هستند. رولت یعنی خمیری که با یک ماده پر و سپس لوله یا همان رول شده است، یعنی اینکه رولت میتونه یک غذا باشه مثل رولت مرغ و قارچ و یا یک خوراکی شیرین و خوشمزه باشه مثل رولت شکلات و اسپرسو یا رولت انار.
رولت سیب زمینی برای روزهای تعطیل و دور همی خانواده حرف نداره. این رولت برخلاف رولت گوشت در یک ظرف صاف پخته میشه، چون کلا از اساس متفاوته. براتون سوال ایجاد شده که این غذا چطور تهیه میشه؟ خب کمی صبور باشید و با ما همراه باشید تا طرز تهیه این رولت رو یاد بگیرید.
سیب زمینی ۱ کیلوگرم
کره بدون نمک ۲ قاشق غذاخوری (به دمای محیط رسیده)
پنیر پارمزان رنده شده ۱/۴ پیمانه
شیر ۱ پیمانه
نمک ۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ بزرگ ۲ عدد (در دمای محیط)
پودر فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
آرد سفید ۱/۲ پیمانه
بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
پیاز کوچک ۱ عدد
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
سیر ۲ حبه
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
نمک ۱ قاشق چایخوری
فلفل ۱/۲ قاشق چایخوری
پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
سس گوجه ۳/۴ پیمانه
سرکه قرمز ۱/۴ پیمانه
جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری (یا پیازچه)
پنیر موزارلا ۱ و ۱/۲ پیمانه (یا ۸ نوار نازک)
پنیر پارمزان رنده شده ۱ قاشق غذاخوری (برای تزیین)
ابتدا سیب زمینیها را بشویید و در آب سرد قرار دهید. آنها را روی شعله بگذارید و به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزید (یا تا زمانی که با چنگال کاملا نرم شوند). هنگامی که سیب زمینیها هنوز گرم هستند پوستشان را بگیرید. برای این کار از یک چاقو یا مالش سیب زمینیها در کف دست استفاده کنید. با یک چنگال سیب زمینیهای پخته را به خوبی له کنید و در یک کاسه بزرگ بریزید. بعد از این مرحله نوبت به اضافه کردن پنیر پارمسان، زرده تخم مرغ، ادویهها و شیر به پوره سیب زمینی میرسد.
تمامی مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. در ادامه تهیه رولت سیب زمینی آرد و بیکینگ پودر را نیز داخل کاسه بریزید. این مواد را آنقدر هم بزنید تا هیچ تودهای در آن دیده نشود. در یک کاسه دیگر سفیدههای تخم را با دست یا همزن بزنید تا جایی که کاملا سفت شوند، سپس سفیده را نیز به سایر مواد اضافه و کامل مخلوط کنید. در همین حین فر را نیز روشن کنید و روی درجه حرارت ۳۵۰ فارنهایت (۱۷۵ سانتی گراد) قرار دهید.
یک قالب یا سینی مستطیل شکل با ابعاد ۹ در ۱۳ اینچ (حدودا ۲۲ در ۳۳ سانتیمتر) آماده کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. روی کاغذ روغنی را چرب کنید، سپس خمیر سیب زمینی را داخل قالب بریزید. با استفاده از لیسک یا پالت خمیر را صاف و یکنواخت کنید. قالب را به فر انتقال دهید و به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بپزید. برای اطمینان از پخت یک خلال دندان را در کیک سیب زمینی فرو کنید، اگر تمیز بیرون آمد پس کاملا پخته است.
هنگامی که خمیر سیب زمینی در حال پختن است میتوانید مواد میانی رولت سیب زمینی را آماده کنید. روغن را در یک ماهیتابه تفلون گرم کنید و پیاز را به مدت ۳ دقیقه تفت دهید. سپس سیر را نیز اضافه و ۱ دقیقه سرخ کنید. مراقب باشید که سیر و پیاز قهوهای نشوند.
در حالی که شعله گاز متوسط رو به بالاست گوشت چرخ کرده را داخل ماهیتابه بریزید و ۲ دقیقه هم بزنید تا گوشتها کاملا از هم جدا شوند. شعله را پایین بکشید و ۱/۴ پیمانه سس گوجه را نیز به گوشت اضافه کنید. ۴ تا ۶ دقیقه زمان بدهید تا گوشت و سایر مواد کاملا پخته شوند.
سرکه را به مواد داخل تابه اضافه کنید و صبر کنید تا کاملا تبخیر شود. در پایان جعفری خرد شده یا پیازچه را نیز به مواد میانی اضافه کنید و کامل هم بزنید. شعله را خاموش کنید و مواد را کنار بگذارید.
وقتی سیب زمینی کاملا پخته شد قالب را از فر خارج کنید. یک سینی بزرگتر از قالب آماده کرده و روی آن را با یک دستمال تمیز و مرطوب بپوشانید. سیب زمینی را روی سینی برگردانید و کاغذ روغنی را جدا کنید. لبههای خشک شده را برش بزنید.
یک لایه پنیر موزارلا و سپس یک لایه گوشت روی سیب زمینی بریزید. با استفاده از پارچه مرطوب سیب زمینی را به آرامی رول کنید. روی رولت سیب زمینی آماده شده را مجدد در فر با دمای ۱۲۰ سانتی گراد قرار دهید. نیاز نیست خیلی در فر باشد، همین که پنیر آب شود کافی است. خیلی با احتیاط رولت را برای سرو به ظرف مورد نظر انتقال دهید و با مابقی سس گوجه و پنیر پارمسان به شکل دلخواه تزیین کنید. در پایان از خوردن آن لذت ببرید.
– میتوانید رولت را از قبل آماده کنید و به مدت ۳ تا ۵ روز در یخچال نگهداری کنید، فقط باید در ظرفی دربسته و مهر و موم باشد. به هنگام استفاده آن را در فر قرار داده و گرم کنید.
– برای گرم کردن رولت سیب زمینی آن را به یک ظرف مناسب انتقال دهید (کف ظرف را با کاغذ روغنی بپوشانید)، سپس ظرف حاوی رولت را در فر با دمای ۱۲۰ درجه سانتی گراد (۲۵۰F) قرار دهید و حدود ۱۵ تا ۲۵ دقیقه گرم کنید.
– اگر رولت برش خورده است برای گرم کردن دوباره، برشها را بین ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در ماکروویو قرار دهید.
– از هر نوع شیر لبنی یا غیر لبنی (شیر نارگیل، بادام) میتوانید برای تهیه این غذا استفاده کنید. – میتوانید از آرد فاقد گلوتن برای تهیه رولت سیب زمینی استفاده کنید.
منبع: ایران کوک
فراشپز- رشته پلو قیسی یکی از غذاهای محلی آذربایجان شرقی و غربی است که طرز…
فراشپز- پلو نخود فرنگی با مرغ یکی از پلوهای بسیار خوشمزه و راحت می باشد.…
فراشپز- ساندویچ مغز یکی از ساندویچهای محبوب ایرانیان است البته بهتر است بگوییم یکی از…
فراشپز- در این گزارش طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی بدون رب به روش رستورانی را…
فراشپز- قیمه توماتیز یکی از انواع غذاهای محلی و خوشمزه کردی است که به قیمه…
فراشپز- ترشی سیر عربی یکی از انواع ترشیهای سیر بسیار خوشمزه است که از ترکیب…
View Comments
با سلام
کاش فیلم آموزش رو گذاشته بودین .
ممنون