آشپزی

زیره پلو کرمانی، غذایی اصیل و خوشمزه که بی رقیب است!

فراشپز- پلو زیره یا زیره پلو، یکی از غذا‌های سنتی کرمانی است که می‌توانید آن را با گوشت قلقلی یا با مرغ می‌توانید نوش جان کنید.

مصلح برنج زیره، زعفران و شوید است و بهتر است یکی از این سه مواد را به همراه برنج خورده شود که بهترین غذا با این خصوصیات زیره پلو است.

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
برنج ۳ پیمانه

زیره درسته ۱/۵ – ۲ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده به میزان لازم

کشمش ۱ پیمانه

زرشک به میزان دلخواه برای تزیین

پیاز ۱ عدد

گل محمدی نصف قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

پودر سیر و دارچین به مقدار لازم

اگر پودر گل محمدی استفاده می‌کنید ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه:

سپس پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید و با گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر مخلوط کنید و حسابی ورز بدهید و به مدت نیم ساعت آن را داخل یخچال قرار بدهید.

بعد قلقلی درست کنید و سرخ کنید و کنار بگذارید.

برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.

کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر از جمله نان و یا سیب زمینی و … را بگذارید.

سپس یک لایه برنج داخل قابلمه بریزید و بعد مقداری از زیره و دارچین و گل محمدی را به صورت لایه‌ای بین برنج بریزید.

این کار را ادامه بدهید تا برنج تمام شود.

کمی اطراف برنج آب جوش و در صورت تمایل روغن بریزید و در آن دمکنی بگذارید و زیر شعله را زیاد کنید زمانی که بخار افتاد زیر آن را خیلی کم کنید؛ و اجازه بدهید دم بکشد.

کشمش، زرشک را با کمی روغن تفت بدهید و کنار بگذارید.

برنج زعفرانی آماده کنید و زمانی که برنج دم کشید آن را در دیس مناسبی بکشید و با گوشت قلقلی، کشمش، زرشک و برنج زعفرانی تزیین کنید.

منبع: وقت صبح

فراشپز

Recent Posts

آش یارمه؛ طعمی از دل بهار خراسان شمالی

فراشپز- غذاهای سنتی هر منطقه به‌طور ویژه‌ای با فرهنگ و طبیعت آن منطقه پیوند دارند.…

2 ساعت ago

بهترین ادویه‌ها برای خورشت‌های مختلف

فراشپز- خورشت‌های ایرانی یکی از اصلی‌ترین و محبوب‌ترین غذا‌های ایرانی هستند که در سراسر کشور…

2 ساعت ago

خانم‌های باردار گوجه سبز بخورند یا نه ؟

فراشپز- خوردن گوجه سبز در بارداری اگر حساسیت نداشته باشید بلامانع است این میوه محبوب…

3 ساعت ago

طرز تهیه ۳ سس برای سالاد، انواع سوخاری و سیب زمینی

فراشپز- چه چیزی از یک سس یا دیپ خوشمزه برای همراهی غذا‌های مختلف بهتر است؟…

4 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه لاهما جون یک پیتزا خوشمزه و لذیذ ترکی

فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…

6 ساعت ago

طرز تهیه تارت ریواس مخصوص فصل بهار

فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستان‌ها رشد می‌کند و طعم ترشی…

7 ساعت ago