آشپزی

سالاد لوبیا سفید با تن ماهی؛ یک سالاد خوشمزه و خاص

فراشپز- سالاد لوبیا سفید با تن ماهی یکی از انواع سالاد‌های سرد خوشمزه است که از ترکیب لوبیا سفید با تن ماهی، خیار شور، زیتون، ذرت و… تهیه می‌شود.

سالاد‌ها همیشه محبوب‌اند! از پیش غذا گرفته تا مزه کنار غذا همیشه پای سالاد در میان است. اصلا وقتی روی میز یا سفره سالاد نباشد، انگار سفره یک چیز اساسی کم دارد. سالاد‌ها انقدر متنوع و هیجان انگیز و رنگارنگ هستند که تمامی ندارند. مثلا در رستوران‌ها معمولا یک میز مخصوص فقط به سالاد اختصاص دارد که هرکدامشان انگار دارند به شما چشمک می‌زنند. سالاد‌ها در اصل به عنوان پیش غذا سرو می‌شوند، اما بعضی وقت‌ها انقدر چیز‌های خوشمزه و مقوی داخلشان هست که برای خودشان یک پا غذای اصلی به حساب می‌آیند.

مثلا اگر سالاد سزار را تنها بخورید، آنقدر سیر می‌شوید که جا برای غذا نمی‌ماند، حالا سالاد ماکارانی که جای خودش را دارد. سالاد‌ها با انواع سبزیجات مثل خیار، گوجه، انواع کلم، کاهو، هویج، خیارشور، زیتون، تخم مرغ، سیب زمینی، فلفل دلمه‌ای، مرغ، قارچ و… تهیه می‌شوند و هرکدام سس‌های مخصوص به خود را دارند. سالاد تن ماهی یکی از سالاد‌های سرد خوشمزه است که از ترکیب تن ماهی با انواع سبزیجات معطر مانند جعفری، پیازچه و… تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و مجلسی است. اگر دوست دارید سالاد تن ماهی را اینبار با روشی متفاوت تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

تن ماهی: ۱ قوطی

دکتر جعفری

ادیب

لوبیا سفید پخته: یک و نیم پیمانه

ذرت: ۱ پیمانه

پیازچه خرد شده: نصف پیمانه

جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری

زیتون خرد شده: نصف پیمانه

خیار شور خرد شده: نصف پیمانه

آب لیمو ترش: ۲ قاشق غذاخوری

روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

نمک: به میزان لازم

پول بیبر: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

برای درست کردن این سالاد خوشمزه ابتدا لوبیا سفید پخته و خنک شده را داخل یک کاسه مناسب بریزید و خیارشور خرد شده، زیتون خرد شده، پیازجه و جعفری خرد شده و ذرت را به آن اضافه کنید. تن ماهی را بعد از جوشاندن باز کنید و روغن آن را بگیرید، سپس تن ماهی را داخل سالاد بریزید. حالا روغن زیتون، نمک، پول بیبر و آب لیمو ترش را اضافه کنید و خوب مواد سالاد را زیر و رو کنید تا مزه‌ها با هم مخلوط شوند. سالاد را به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا خنک شود، سپس آماده سرو است. نوش جان.

نکات مهم

ـ یکی از نکات بسیار مهم در مورد مصرف تن ماهی جوشاندن آن است. قوطی کنسرو را به مدت ۲۰ دقیقه در ظرف حاوی آب جوش قرار دهید، طوری که آب کاملاً قوطی را احاطه کند. جوشاندن تن ماهی پیش از مصرف موضوعی است که متخصصان علم تغذیه و پزشکان به آن تأکید دارند. زیرا ممکن است به دلیل یک سهل‌انگاری در هنگام تولید، شرایط نامناسب نگه‌داری و یا رد شدن تاریخ مصرف قوطی تن ماهی به نوعی باکتری خطرناک آلوده باشد.

این باکتری عامل ایجاد نوعی مسمومیت کشنده به نام بوتولیسم است. جوشاندن تن ماهی تنها راهی است که می‌تواند این باکتری‌های مضر را از بین ببرد. پس این مرحله را جدی بگیرید. اگر در انجام این کار سهل‌انگاری کنید، می‌تواند منجر به فاجعه‌ای غیرقابل جبران شود. بله دقیقا درست متوجه شدید. نجوشاندن تن ماهی پیش از مصرف می‌تواند تبعات غیرقابل باوری را برای شما به همراه داشته باشد؛ بنابراین با تصور این‌که مشکلی پیش نخواهد آمد، به دلیل تنبلی یا گرسنگی زیاد جوشاندن قوطی کنسرو را فراموش نکنید.

ـ سعی کنید برای درست کردن هر نوع غذا و سالاد از روغن زیتون مرغوب استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:

۱ ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.

۲ ـ روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.

۳ ـ روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

ـ ذرت یکی از دانه‌های خوراکی بسیار خوشمزه و پر طرفدار است که در آشپزی کاربرد زیادی دارد. از دانه ذرت برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، سوپ‌ها، خوراک مرغ، خورش، ماکارانی، فینگرفودها، سالاد الویه و سالاد ماکارانی و حتی در ترشی‌ها استفاده می‌شود. ما معمولا ذرت را به صورت قوطی‌های کنسرو از فروشگاه مواد غذایی یا به صورت منجمد و نیم‌پز از فروشگاه‌های سبزیجات تهیه می‌کنیم.

اگر برای تهیه ذرت از خود بلال استفاده می‌کنید، باید بدانید که بهترین بلال برای تهیه ذرت، بلال‌های معروف به ذرت مکزیکی هستند که در مغازه‌های تره‌بار موجودند. بلال ذرت مکزیکی دارای دانه‌های درشت؛ شفاف و بسیار نرم و شیرین است که برای تهیه سالاد و استفاده در انواع غذا مناسب هستند. دانه‌های این نوع بلال به رنگ زرد روشن هستند و تیره نمی‌شوند.

منبع: فرارو

فراشپز

Recent Posts

دایره‌المعارف انواع قهوه؛ دیگر در کافه‌ها سردرگم نشوید!

فراشپز- تا به حال برایتان سؤال نشده که وقتی می‌خواهید قهوه بخورید، کدام سفارش برای…

40 دقیقه ago

ماست جوش دامغانی؛ ایده فوری و خوشمزه برای شام

فراشپز- این غذا اسمش ماست جوش می باشد یکی از خوشمزه ترین غذا های سبزاوار…

1 ساعت ago

چطور بدون تخم مرغ کتلت درست کنیم؟!

فراشپز- در تهیه کتلت گوشت و مرغ و کوکو سیب زمینی برای وا نرفتن آنها…

2 ساعت ago

طرز تهیه کوفته هلو شیرازی مجلسی به روش اصیل

فراشپز- وقتی برای اولین بار اسم کوفته هلو را می‌شنوید، شاید تصور کنید که با…

3 ساعت ago

ته‌چین فیروزکوهی، یک غذای اصیل و خوشمزه

فراشپز- ته چین فیروزکوهی یکی از غذا‌های اصیل ایرانی است که از ترکیب برنج با…

4 ساعت ago

مانی پلو؛ طعمی بی نظیر از دامغان

فراشپز- “مانی پلو” یکی از غذا‌های دامغان واقع در استان سمنان است که طعم بسیار…

4 ساعت ago