آشپزی

سوپ ترکی با کوفته ریزه؛ یک شام سبک و لذیذ

فراشپز- سوپ دیوران ترکیه‌ای از پیش غذا‌های بسیار ساده و مفید ترکیه‌ای می‌باشد که دستور تهیه آن بسیار آسان است که می‌توانید به راحتی در خانه آن را تهیه کنید.

این سوپ به عنوان یک پیش غذای خوشمزه، به همراه گوشت قلقلی سرو می‌شود. سوپ دیوران نیز همانند بقیه غذا‌ها دستور‌های بسیار متنوعی دارد و طرز تهیه آن هم پیچیده نیست و به راحتی میتوانید آن را از روی رسپی اصلی آن در خانه تهیه کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر

رشته سوپی نصف لیوان

آب گوشت یا آب معمولی ۵ لیوان

آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری

روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

نخود آب پز ۱ لیوان

کره ۱ قاشق غذاخوری

نعنا خشک ۲ قاشق چایخوری

مواد لازم برای گوشت قلقلی

گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم

پیاز ۱ عدد

آرد سوخاری ۱/۵ قاشق غذاخوری

آرد سفید نصف قاشق غذاخوری

سیر ۱ حبه

شیر ۱/۴ لیوان

نمک فلفل سیاه و قرمز به مقدار کافی

زیره و آویشن به مقدار کافی

دستور پخت سوپ دیوران

برای تهیه این سوپ ترکیه‌ای خوشمزه پیاز و سیر را پوست بگیرید و بعد از شستن با رنده ریز رنده کنید. سپس آب پیاز را بگیرید و به همراه سیر به گوشت چرخکرده اضافه کنید و مخلوط کنید.

در ادامه به گوشت، آرد به همراه آرد سوخاری، شیر، زیره، فلفل سیاه و قرمز، مقداری پودر آویشن و نیز نمک اضافه کنید و با دست مواد را کاملا مخلوط کنید.

بعد از کمی ورز دادن مایه گوشت را در اندازه‌های کوچک گلوله کنید و به شکل کوفته قلقلی در بیاورید. در انتها روی آنها را با سلفون بپوشانید و در یخچال به مدت یک ساعت قرار دهید.

در مرحله بعد قابلمه‌ای را روی حرارت کم قرار دهید و مقداری روغن مایع را داخل آن بریزید و بعد از گرم شدن روغن آرد را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود.

سپس به آرد تفت داده شده رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و همان طور بی وقفه هم بزنید. بعد از ۵ دقیقه تفت دادن رب، نصف لیوان آب به داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا آرد گلوله نشود. در ادامه ۵ لیوان آب گوشت یا آب معمولی را اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا آب به جوش بیاید.

بعد از به جوش آمدن مواد داخل قابلمه، نخود پخته شده را به همراه کمی نمک و رشته اضافه کنید.

در حین پخته شدن رشته سوپ، کوفته قلقلی‌های استراحت کرده را سرخ میکنیم.

برای این کار تابه‌ای را روی حرارت کم قرار دهید و به آن کمی روغن اضافه کنید تا داغ شود.

حالا کوفته قلقلی‌ها را داخل تابه بچینید و حرارت را کمی بیشتر کنید تا رنگ کوفته‌ها تغییر کند. کوفته‌ها را با قاشق جا به جا نکنید، بلکه فقط کافیست تابه را کمی بلند کنید و کمی چپ و راست کنید تا کوفته‌ها جابه جا شوند و طرف دیگر آن‌ها سرخ شود.

نعناع خشک را هم با کمی کره تفت کوچکی دهید تا رنگ آن متمایل به سیاه شود.

سپس سوپ آماده شده را داخل ظرف مورد نظرتان بریزید وکوفته قلقلی‌ها را نیز آرام داخل آن قرار دهید و با نعناع داغ سوپتان را تزیین کنید.

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

دایره‌المعارف انواع قهوه؛ دیگر در کافه‌ها سردرگم نشوید!

فراشپز- تا به حال برایتان سؤال نشده که وقتی می‌خواهید قهوه بخورید، کدام سفارش برای…

47 دقیقه ago

ماست جوش دامغانی؛ ایده فوری و خوشمزه برای شام

فراشپز- این غذا اسمش ماست جوش می باشد یکی از خوشمزه ترین غذا های سبزاوار…

2 ساعت ago

چطور بدون تخم مرغ کتلت درست کنیم؟!

فراشپز- در تهیه کتلت گوشت و مرغ و کوکو سیب زمینی برای وا نرفتن آنها…

2 ساعت ago

طرز تهیه کوفته هلو شیرازی مجلسی به روش اصیل

فراشپز- وقتی برای اولین بار اسم کوفته هلو را می‌شنوید، شاید تصور کنید که با…

3 ساعت ago

ته‌چین فیروزکوهی، یک غذای اصیل و خوشمزه

فراشپز- ته چین فیروزکوهی یکی از غذا‌های اصیل ایرانی است که از ترکیب برنج با…

4 ساعت ago

مانی پلو؛ طعمی بی نظیر از دامغان

فراشپز- “مانی پلو” یکی از غذا‌های دامغان واقع در استان سمنان است که طعم بسیار…

4 ساعت ago