آشپزی

شربت جلاب چیست و چگونه تهیه می‌شود؟!

فراشپز- آیا تا به حال به نوشیدنی‌ای فکر کرده‌اید که علاوه بر طعم دلپذیر، سرشار از خاصیت‌های شگفت‌انگیز باشد؟ جلاب، این شربت سنتی و پرخاصیت، قرن‌هاست که در فرهنگ‌های مختلف جایگاهی ویژه دارد؛ اما چه چیزی این نوشیدنی را تا این حد خاص می‌کند و چگونه می‌توان از فواید بی نظیر آن بهره‌مند شد؟

جلاب، معرب یا عربی شده گلاب است که در طرز تهیه آن معمولا از عسل یا نبات سفید و زعفران زیادتر استفاده می‌شود.

شربت جلاب نه تنها در ایران، بلکه در دیگر کشور‌های خاورمیانه مخصوصا کشور‌های اردن، سوریه، فلسطین، لبنان و دیگر کشور‌های عربی بسیار محبوب است.

طبع جلاب

جلاب طبیعت معتدل و گرمی دارد و برای افرادی که فعالیت‌های ذهنی و جسمی بالایی دارند، یک منبع انرژی بخش روزانه می‌باشد.

تهیه شربت جلاب با نبات

همانطور که گفتیم برای تهیه شربت جلاب از عسل استفاده می‌شود، اما شما می‌توانید از نبات، شیره انگور، شیره خرما به جای عسل استفاده کنید. برای تهیه شربت جلاب با نبات مراحل زیر را دنبال کنید.

مواد لازم برای تهیه شربت جلاب در خانه

نبات سفید یا زعفرانی ۱ کیلوگرم

گلاب دو آتیشه ۳ کیلوگرم

زعفران نیم مثقال

مراحل تهیه شربت جلاب خانگی

برای درست کردن شربت جلاب، عرق گلاب و نبات را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

درب قابلمه را باز بگذارید.

کف‌های روی مایه شربت را با قاشق جدا کنید.

بعد از غلیظ شدن مایه شربت و رسیدنش به اندازه نصف مقدار اولیه، زعفران را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

چند دقیقه دیگر جوشاندن را ادامه دهید و سپس حرارت را خاموش کنید.

شربت جلاب را پس از سرد شدن در بطری‌های شیشه‌ای بریزید و در یخچال نگه دارید.

۲ یا ۳ قاشق از شربت جلاب را با یک لیوان آب مخلوط کرده و هم بزنید تا کاملا با هم حل شوند.

چند تکه یخ به آن اضافه و آن را سرو کنید.‌

می‌توانید به شربت مقداری تخم ریحان یا تخم شربتی از قبل خیس داده شده اضافه کنید.

نکات مهم تهیه شربت جلاب

می‌توانید از شربت جلاب برای درست کردن شربت‌های دیگر مثل شربت خاکشیر، شربت سکنجبین و … استفاده کنید.

به جای گلاب می‌توانید از عرق بهارنارنج، عرق هل یا سنبل الطیب استفاده کنید.

با مخلوط کردن شربت جلاب با عرقیجات دیگر مثل عرق بیدمشک و نسترن، تخم ریحان یا خاکشیر یک شربت ترکیبی درست کنید.

مبتلایان به دیابت از شکر قهوه‌ای یا انواع عسل به جای نبات استفاده کنند.

خواص جلاب

جلاب نه تنها به تسکین آسم و بهبود بیماری‌های سوداوی کمک می‌کند، بلکه در تقویت استخوان‌ها و کاهش خشکی خلط نیز مؤثر است.

مصرف این شربت قبل از خواب با آرامش بخشی طبیعی‌اش کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد.

وجود زعفران در ترکیب آن، تأثیر آرامش بخش و تقویت کننده خلق و خو را به همراه دارد.

گلاب و عسل خواص ضد التهابی و تسکین دهنده دارند.

خوردن شربت جلاب که به خاطر مقوی بودن و رفع عطش، به ویژه در ماه رمضان و فصل تابستان متداول‌تر است، هم یک گزینه مفید درمانی است، هم می‌تواند به تعادل جسم و ذهن کمک شایانی کند.

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه بستنی جلاتو با چند روش

فراشپز- بستنی جلاتو یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین دسر‌ها در سراسر جهان به ویژه در…

12 ساعت ago

طرز تهیه کباب ماهی اوزن برون به روش ذغالی و تابه‌ای

فراشپز- کباب ماهی اوزن برون یکی از انواع کباب های خوشمزه ایرانی است که در…

14 ساعت ago

(ویدیو) ۴ نوع مزه دار کردن جدید جوجه و مرغ

فراشپز- مطمئنم تا الان فقط یا مرغ ترش خوردید یا جوجه زعفرانی پس حتما این…

15 ساعت ago

طرز تهیه ساندویچ «چیلی داگ»؛ یک شام خوشمزه

فراشپز- «چیلی داگ» یکی از ساندویچ های بسیار معروف و بین المللی می باشد که…

16 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه یک عصرانه خوشمزه فقط با آرد و تخم مرغ

فراشپز- چگونه بدون نیاز به مواد گرون قیمت شیرینی ترد درست کنیم؟ مواد لازم: آرد…

17 ساعت ago

۱۵ غذای ساده و سریع با ماکارونی؛ خوشمزه و مناسب هر سلیقه

فراشپز- اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و در عین حال سریع هستید، ماکارونی یکی…

18 ساعت ago