آشپزی

شوید واویشکا؛ خورش خوشمزه و مقوی گیلانی

فراشپز- شوید واویشکا یکی از غذای اصیل و محبوب گیلانی است که از ترکیب شوید با مرغ، تخم مرغ، سیر، آب نارنح و… تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و راحت است.

به گزارش فرارو، غذا‌های سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه‌ای هستند. خطه شمال ایران با نعمت‌های فراوان دارای متنوع‌ترین و بیش‌ترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر طرفدار و مقوی هستند. در این میان غذا‌های گیلانی گل سرسبد غذا‌های شمالی است و دارای تنوع بسیار در طعم، مزه و رنگ و لعاب است. همین چند سال پیش بود که نام شهر رشت با عنوان شهر خلاق غذا ثبت جهانی شد.

گیلانی‌ها خورشت‌های بسیار متنوعی دارند که معمولا با گردو، رب انار، بادمجان و سبزی‌های معطر و جذاب شمالی تهیه می‌شوند. شوید واویشکا یکی از غذا‌های بسیار اصیل و قدیمی استان گیلان است که دستور طبخ آسانی دارد و اهل هر شهری که باشید، می‌توانید آن را به راحتی در منزل درست کنید. شوید واویشکا از ترکیب مرغ با شوید، تخم مرغ و سیر تهیه می‌شود و عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. اگر از درست کردن غذا‌های تکراری خسته شده‌اید و می‌خواهید غذای جدید و خوشمزه‌ای را برای اعضای خانواده بپزید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه شوید واویشکا همراه ما باشید.

مواد لازم

سینه مرغ: نصف یک سینه کامل
شوید خشک: یک و نیم قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
سیر: یک بوته کوچک
آبغوره یا آب نارنج: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا سینه مرغ را خرد کنید و همراه با کمی نمک، فلفل و زردچوبه مزه‌دار کنید. مرغ‌های مزه‌دار شده را همراه با پیاز و سه حبه سیر و یک لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا بپزد، سپس مرغ پخته را از آب مرغ خارج کنید. داخل یک قابلمه یا ماهی تابه گود کمی روغن بریزید و وقتی داغ شد، شوید خشک را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید شوید سی ثانیه با روغن تفت بخورد تا عطرش بلند شود، سپس تکه‌های مرغ پخته را به آن اضافه کنید و یک دقیقه با شوید تفت بدهید. در مرحله بعد آب مرغ را داخل ماهی تابه بریزید و حرارت را کم کنید تا مرغ نیم ساعت بجوشد و جا بیفتد. در مرحله آخر حدود ۵ تا ۶ حبه سیر را رنده کنید و با مقداری روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا عطر سیر بلند شود، سپس زردچوبه بریزید و تخم مرغ‌ها را داخل سیرداغ بشکنید و هم بزنید تا تخم مرغ ببندد و گلوله‌ای شود. حالا ترکیب تخم مرغ و سیر را به خورش اضافه کنید و آبغوره بریزید. درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید خورش نیم ساعت دیگر با حرارت کم بجوشد، سپس آماده خوردن است که می‌توانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.

فراشپز

Recent Posts

۱۲ دلیل برای اینکه هر روز زنجبیل بخورید

فراشپز- زنجبیل از جمله گیاهان دارویی معطر و تند است که فواید سلامت مختلفی را…

6 ساعت ago

آش یارمه؛ طعمی از دل بهار خراسان شمالی

فراشپز- غذاهای سنتی هر منطقه به‌طور ویژه‌ای با فرهنگ و طبیعت آن منطقه پیوند دارند.…

8 ساعت ago

بهترین ادویه‌ها برای خورشت‌های مختلف

فراشپز- خورشت‌های ایرانی یکی از اصلی‌ترین و محبوب‌ترین غذا‌های ایرانی هستند که در سراسر کشور…

9 ساعت ago

خانم‌های باردار گوجه سبز بخورند یا نه ؟

فراشپز- خوردن گوجه سبز در بارداری اگر حساسیت نداشته باشید بلامانع است این میوه محبوب…

9 ساعت ago

طرز تهیه ۳ سس برای سالاد، انواع سوخاری و سیب زمینی

فراشپز- چه چیزی از یک سس یا دیپ خوشمزه برای همراهی غذا‌های مختلف بهتر است؟…

10 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه لاهما جون یک پیتزا خوشمزه و لذیذ ترکی

فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…

12 ساعت ago