فراشپز- شربت جلاب یکی از شربت های خوشمزه و پرخاصیت است که در فرهنگ های مختلف به شکل متفاوتی وجود دارد، طرز تهیه خوشمزه ترین شربت جلاب خانگی را در این مطلب برایتان آماده کرده ایم.
آیا تا به حال به نوشیدنی ای فکر کردهاید که علاوه بر طعم دلپذیر، سرشار از خاصیتهای شگفتانگیز باشد؟ جلاب، این شربت سنتی و پرخاصیت، قرنهاست که در فرهنگ های مختلف جایگاهی ویژه دارد؛ اما چه چیزی این نوشیدنی را تا این حد خاص می کند و چگونه میتوان از فواید بی نظیر آن بهرهمند شد؟
جلاب، معرب یا عربی شده گلاب است که در طرز تهیه آن معمولا از عسل یا نبات سفید و زعفران زیادتر استفاده میشود.
شربت جلاب نه تنها در ایران، بلکه در دیگر کشورهای خاورمیانه مخصوصا کشورهای اردن، سوریه، فلسطین، لبنان و دیگر کشورهای عربی بسیار محبوب است.
جلاب طبیعت معتدل و گرمی دارد و برای افرادی که فعالیتهای ذهنی و جسمی بالایی دارند، یک منبع انرژی بخش روزانه می باشد.
همانطور که گفتیم برای تهیه شربت جلاب از عسل استفاده می شود اما شما می توانید از نبات ، شیره انگور، شیره خرما به جای عسل استفاده کنید. برای تهیه شربت جلاب با نبات مراحل زیر را دنبال کنید.
نبات سفید یا زعفرانی ۱ کیلوگرم
گلاب دو آتیشه ۳ کیلوگرم
زعفران نیم مثقال
برای درست کردن شربت جلاب، عرق گلاب و نبات را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
درب قابلمه را باز بگذارید.
کفهای روی مایه شربت را با قاشق جدا کنید.
بعد از غلیظ شدن مایه شربت و رسیدنش به اندازه نصف مقدار اولیه، زعفران را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
چند دقیقه دیگر جوشاندن را ادامه دهید و سپس حرارت را خاموش کنید.
شربت جلاب را پس از سرد شدن در بطریهای شیشهای بریزید و در یخچال نگه دارید.
۲ یا ۳ قاشق از شربت جلاب را با یک لیوان آب مخلوط کرده و هم بزنید تا کاملا با هم حل شوند.
چند تکه یخ به آن اضافه و آن را سرو کنید.
میتوانید به شربت مقداری تخم ریحان یا تخم شربتی از قبل خیس داده شده اضافه کنید.
میتوانید از شربت جلاب برای درست کردن شربتهای دیگر مثل شربت خاکشیر، شربت سکنجبین و … استفاده کنید.
به جای گلاب میتوانید از عرق بهارنارنج، عرق هل یا سنبل الطیب استفاده کنید.
با مخلوط کردن شربت جلاب با عرقیجات دیگر مثل عرق بیدمشک و نسترن، تخم ریحان یا خاکشیر یک شربت ترکیبی درست کنید.
مبتلایان به دیابت از شکر قهوهای یا انواع عسل به جای نبات استفاده کنند.
جلاب نه تنها به تسکین آسم و بهبود بیماری های سوداوی کمک می کند، بلکه در تقویت استخوانها و کاهش خشکی خلط نیز مؤثر است.
مصرف این شربت قبل از خواب با آرامش بخشی طبیعیاش کیفیت خواب را بهبود می بخشد.
وجود زعفران در ترکیب آن، تأثیر آرامش بخش و تقویت کننده خلق و خو را به همراه دارد.
گلاب و عسل خواص ضد التهابی و تسکین دهنده دارند.
خوردن شربت جلاب که به خاطر مقوی بودن و رفع عطش، به ویژه در ماه رمضان و فصل تابستان متداولتر است، هم یک گزینه مفید درمانی است، هم می تواند به تعادل جسم و ذهن کمک شایانی کند.
منبع: نمناک
فراشپز- برای آمادهسازی املت کنگر، ابتدا کنگر تازه را تمیز کنید، پس از شستن آن…
فراشپز- برای آماده سازی کیک گوجه سبز، ابتدا تخممرغها را با شکر حسابی هم بزنید…
فراشپز- تارت ماست یکی از دسرهای خوشمزه و سالمی است که میتواند به عنوان یک…
فراشپز- سالاد تبوله یکی از معروفترین و پرطرفدارترین سالادهای خاورمیانهای است که اصالت آن به…
فراشپز- پاستا خامه ای زعفرانی یک غذای فوق العاده خوشمزه و جذاب است که یک…
فراشپز- شیرینی بهارنارنج یکی از محبوبترین و خوشمزهترین شیرینیهای ایرانی است که در ایام خاصی…