فراشپز- یکی از آبگوشتهای بسیار خوشمزه سنتی ایرانی میباشد که اصالت آن برای شهر همدان است و در شهرهای مختلف نیز شاید تهیه شود. آبگوشتها همیشه یک غذای محبوب سنتی ایرانی است که بسیار خوشمزه و مقوی است و کمتر ایرانی پیدا میشود طعم و مزه آبگوشت را دوست نداشته باشد، اما این نوع آبگوشت با فلفل و نخود مخصوص همدان تهیه میشود، اما همان طور که میدانید فلفل بیور همدان بسیار محبوب است و یکی از سوغات اصلی این شهر میباشد که به صورت خام یا کبابی در کنار انواع غذا سرو میشود و خواص بسیار زیادی دارد. امروز طرز تهیه آب گوشت فلفل همدان با گوجه فرنگی را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.
گوشت گوسفندی با استخوان ۵۰۰ گرم
نخود ۲ پیمانه
فلفل همدانی ۱۰۰ گرم
سیب زمینی کوچک ۸ عدد
گوجه فرنگی ۳ عدد
رب ۲ ق غذا خوری
پیاز ۲ عدد
سیر ۳ حبه
زیره سبز ۱ ق غذا خوری
زنجبیل تازه ۱ ق چای خوری
آبلیمو به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
برای شروع این آبگوشت از شب قبل نخودها را خیس کنید و چندین بار آبش را تعویض کنید تا نفخش گرفته شود سپس داخل قابلمه ریخته و با مقداری آب نیم پز کنید سپس آبکش کنید و کنار بگذارید. گوجه فرنگیها را شسته و پوره کنید.
داخل یک تابه روغن ریخته و بعد رب را کمی تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود سپس گوجه پوره شده را اضافه کنید و هم بزنید تا آب گوجه کشیده و خوش رنگ شود و بعد از روی حرارت بردارید.
سپس در ادامه ۱ پیاز دستور را پوست گرفته و خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر کمی تفت دهید سپس گوشت را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و به آن رب و گوجه و سیر رنده شده و زیره و زنجبیل و نخود و کمی زردچوبه و فلفل سیاه بزنید و مقداری آب جوش ریخته و بگذارید به جوش بیاد سپس حرارت را کم کنید تا گوشت پخته شود.
مواد آبگوشت که نیم پز شد فلفلهای شسته شده را داخل آبگوشت ریخته و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا آبگوشت جا افتاده و مواد همگی پخته شوند دقت کنید اگر نیاز به آب بود میتوانید مقداری آب جوش بریزید.
۵ مرحله پنجم: پخت آبگوشت فلفل
در ۴۵ دقیقه انتهای پخت سیب زمینیها ریز را خوب شسته و با پوست داخل آبگوشت انداخته و صبر کنید تا آنها نیز پخته شوند حالا باید چربی گوشت را خارج کنید و با پیاز دیگر دستور که از قبل رنده ریز زدید مخلوط کنید خوب بکوبید و داخل قابلمه برگردانید در انتها نمک را اندازه کنید به همین راحتی آبگوشت سنتی ما حاضر است. نوش جان
میتوانید برای خوش عطر شدن آبگوشت از کمی نعنای خشک در انتها استفاده کنید.
میتوانید فقط از پوره گوجه استفاده کنید و رب را حذف کنید.
میتوانید در ابتدا پیاز دیگر را به صورت درسته داخل آبگوشت انداخته و در انتها با چربی بکوبید.
میزان افزودن فلفل دلخواه و قابل تغییر است.
منبع: پارسی دی
فراشپز- در این ویدئو یک آشپز ماهر با مواد اولیه شامل: ۲۵۰ میلی گرم آب،…
فراشپز- در این ویدئو یک آشپز ماهر با گوجه فرنگی و تخم مرغ و پنیر…
فراشپز- امروز به شما نشان خواهم داد که چگونه یک صبحانه یا شام خوشمزه از…
فراشپز- لیمو عسلی یکی از معجون های بسیار خوشمزه پاییزی و زمستانی می باشد این…
فراشپز- سان شاین یک دسر شیک و مجلسی است که در لیوان یا جامهای بلند…
فراشپز- یکی از انواع چاشنی ها می باشد که بسیار خوشمزه و ساده است و…