فراشپز- آجیل پلو یا جواهر پلو را بیشتر در مناطقی از آذربایجان برای مهمانیهای رسمی تدارک میبینند. آجیل پلو را میتوان همراه با گوشت یا مرغ درست کرد. طرز تهیه این غذای لذیذ و سرشار از رنگ را میتوانید در ادامه بخوانید.
برنج ۵۰۰ گرم
پیاز دو عدد
مرغ بیاستخوان ۵۰۰ گرم
زرشک ۳۰۰ گرم
انواع برگه (برگه زردآلو و قیسی) ۸۰۰ گرم
خلال پسته ۲۰۰ گرم
خلال بادام ۲۰۰ گرم
زعفران یک قاشق چایخوری
کره به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
تکههای مرغ، برگه زردآلو، قیسی و زرشک را خوب بشویید. برنج را آبکش کنید (طرز تهیه برنج آبکش را در اینجا بخوانید). برگه زردآلو را در کاسه آب حدود ۲ ساعت خیس کنید. قیسیها را خوب بشویید و آنها را نصف کنید.
ماهیتابهای را روی حرارت قرار دهید و کره را داخل آن آب کنید. مقداری زعفران آسیاب شده را در کره بریزید و با قیسی کمی تفت دهید. یک پیاز را پوستکنده، نگینی خرد کنید و در ماهیتابهای دیگر سرخ کنید و بعد از اینکه آب برگه زردآلو را گرفتید به همراه پیاز تفت دهید.
زرشک را هم بصورت جداگانه با کمی روغن یا کره تفت دهید. یک پیاز دیگر را هم پوست کنده، آن را خلالی خرد کنید و به همراه تکههای مرغ و ادویه و کمی زعفران تفت دهید.
کف قابلمه را کمی چرب کنید و روی آن بسته به سلیقهتان سیب زمینی یا نان بگذارید. سپس یک لایه از برنج آبکش را در قابلمه بریزید و بعد مخلوط برگهها، خلال بادام و پسته، زرشک را لابهلای برنج بریزید و بعد درب قابلمه را ببندید تا آجیل پلو یا جواهر پلو شما دم بکشد. وقتی برنج آماده شد، هنگام سرو کردن در ظرف تکههای مرغ سرخ شده را لابهلای برنج بریزید و مقداری را در کنار بقیه مواد روی برنج بریزید.
منبع: کتاب کاله
برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…
“نیمرو فنجانی” یک پیشنهاد عالی و فانتزی برای وعده صبحانه است که طرز تهیه آن…
فراشپز- برای تهیه “املت تونسی شاک شوکا” ،گوجه فرنگی ها رو پوره کنید تا له…
فراشپز- گوجه سبز از جمله میوههایی است که قبل از آمدن بهار همه انتظارش را…
فراشپز- رانی سیب یکی از نوشیدنیهای خوشمزه و محبوب است که به دلیل طعم دلپذیر…
فراشپز- سالاد سیب زمینی و ذرت از آن دسته سالادهایی است که تا بهار تمام…