آشپزی

طرز تهیه آسان ژله انار برای شب یلدا + ایده های تزیین ژله انار

فراشپز- یکی از شب‌های زیبا و به یادماندنی فصل پاییز، شب یلداست که در فرهنگ ایرانی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

با نزدیک‌شدن به فصل‌های سرد سال، انواع میوه‌های نوبرانه خیلی خوشمزه و سرشار از ویتامین وارد بازار می‌شوند. کیوی، آناناس، گریپ فروت، پرتقال، نارنگی، خرمالو، سیب و انار این فرصت را به ما می‌دهند تا در فصل پاییز و زمستان حسابی از خوردن آن‌ها لذت ببریم. یکی از شب‌های زیبا و به یادماندنی این فصل، شب یلداست که در فرهنگ ایرانی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

شب چله یا همان شب لیدا یکی از زیباترین و پرمعناترین شب‌های ایرانی است که با جمع شدن خانواده‌ها و دوستان در کنار یکدیگر، به استقبال طولانی‌ترین شب سال می‌رویم. در این شب، رسم بر این است که سفره‌ای رنگین و پر از میوه‌های فصل، دسرها و شیرینی‌ها چیده می‌شود.

اما در کنار این همه تنقلات مختلف ژله شب یلدا زیبایی سفره یلدا شما را چندین برابر می‌کند. و شما می‌توانید با تهیه یک ژله انار برای شب یلدا جلوه‌ای خاص و متفاوت به سفره یلدایی خود بدهید. اما شاید برایتان این سوال پیش آید که چگونه می‌توان یک ژله انار خوشمزه و زیبا برای تزیین سفره یلدایی خود تهیه کرد؟

در ادامه این مطلب، طرز تهیه انواع دسر و ژله یلدایی را به شما آموزش می‌دهیم تا در میزبانی از مهمانان خود سنگ تمام بگذارید.

ژله انار چیست؟

انار یکی از میوه‌های پرطرفدار به شمار می‌رود که با دانه‌های یاقوتی خوشرنگ و لعاب خود به نمادی از شادی و زیبایی تبدیل شده است. حال تصور کنید که از این میوه بهشتی و شاهانه در تهیه ژله که یکی از جذاب‌ترین دسرهای دنیا محسوب می‌شود، استفاده کنید؛ قطعا زیبایی، خوشمزگی و عطر آن در یادها به یادگار خواهد ماند.

ژله انار ترکیبی از ژلاتین خوراکی، آب انار، شکر و بسیاری مواد اولیه دیگر می‌تواند باشد و جهت تهیه ژله انار برای شب یلدا می‌توانید از مواد مختلف و ترکیبات متفاوتی استفاده کنید و یا آن را با موادی مانند بستنی و میوه‌ها، مخصوصا خود دانه‌های انار ترکیب کنید که این ترکیب می‌تواند طعم و ظاهری بی‌نظیر را به همراه داشته باشد.

شب یلدا؛ بهترین زمان تهیه ژله انار

همان‌طور که می‌دانید شب یلدا جایگاه ویژه‌ای میان مردم ایران دارد و به جهت این‌که انار یکی از اصلی‌ترین نمادهای شب یلدا است، همه با شنیدن نام شب یلدا به یاد انار و دانه‌های بهشتیش می‌افتند. حال چه چیز از این به‌تر که در این شب طولانی که همه تنقلات جذاب در کنار یک‌دیگر حاضرند، انار که پادشاه این سفره رنگین است بر تخت پادشاهی یلدایی خود بنشیند و خود نمایی کند.

شب یلدا بهترین فرصت است تا از این یاقوت‌های خیره کننده برای زیبایی ژله خود استفاده کنید و سفره‌ای متفاوت برای مهمانان و عزیزان خود تدارک ببینید. هم‌چنین وجود دانه‌های انار در ژله‌ای که تهیه می‌کنید باعث هماهنگی بسیار زیاد اجزا سفره و رنگ‌ها می‌شود. زیرا تم رنگی شب یلدا قرمز است و چه به‌تر که خوراکی‌ها و دسرهایی که برای این شب تهیه می‌کنید همگی ترکیبی از این رنگ زیبا باشد.

مواد اولیه تهیه ژله انار

تهیه ژله انار برای شب یلدا نیازمند مواد اولیه خاصی نیست و شما می‌توانید به راحتی این ژله خوش عطر و طعم و جذاب را در منزل تهیه کنید و زیبایی سفره خود را تکمیل نمایید. شما برای تهیه این ژله زیبا و جذاب ابتدا به پودر ژله انار نیاز دارید و کمی میوه انار که باید دانه‌های آن از هم جدا شود.

پس از این دو مورد، به آب جوش و در صورت نیاز به مقداری شکر برای تهیه ژله انار نیاز خواهید داشت. هم‌چنین اگر بخواهید یک دسر حرفه‌ای و متفاوت‌تر درست کنید می‌توانید از بستنی، فرنی، ماقوت و انواع دسرهای رنگی دیگر که با ترکیب شما هم‌خوانی داشته باشد در ژله خود استفاده کنید و آن را زیباتر کنید.

مراحل تهیه ژله انار

ژله انار برای شب یلدا را می‌توانید به روش های مختلفی تهیه کنید و هر کدام از این روش‌ها ویژگی و طعم خاص خود را دارد؛ که در ادامه این روش‌ها را بررسی می‌کنیم.

در ساده‌ترین روش شما ابتدا نیاز به آب جوش و پودر ژله انار دارید؛ در این روش پودر ژله را داخل آب جوش می‌ریزید و مخلوط می‌کنید. سپس محتویات ظرف را هم می‌زنید تا پودر ژله کاملا داخل آب حل شود. در صورت نیاز و تمایل و بنا به سلیقه خود، می‌توانید مقداری شکر به محلول به دست آمده اضافه کنید تا طعم مطلوب به دست آید. سپس دانه‌های انار را به محلول خود اضافه می‌کنید و کاملا آن را مخلوط می‌کنید.

پس از این‌که مواد اولیه کاملا با یک‌دیگر مخلوط شد، محتویات ظرف را داخل قالب مخصوص بریزید و روی آن را با دانه‌های انار که از قبل آماده کرده‌اید به صورت دل‌خواه تزیین کنید. سپس قالب یا ظرف ژله انار را به مدت ۳ الی ۴ ساعت درون یخچال قرار دهید تا به مقدار مطلوب سفت شود. پس از آن ژله شما آماده است.

در روش بعدی شما می‌توانید مقداری آب انار تهیه کنید و آب انار را درون یک ظرف روی حرارت قرار دهید. وقتی آب انار جوش آمد آن را روی آب انار سرد و ژلاتین بریزید و هم بزنید تا مایع یک‌دست شود. در این مرحله هر مقدار که مایل هستید شکر بریزید و هم بزنید. البته می‌توانید اصلاً شکر استفاده نکنید و این به ذائقه شما بستگی دارد.

سپس مایع را به قالب یا ظرف مورد نظر خود منتقل کنید و حداقل 4 ساعت در یخچال قرار دهید. در آخر روی ژله را با دانه های انار تزیین کنید. البته در این روش هم می‌توانید از دانه‌های انار درون ژله خود استفاده کنید و این موضوع کاملا به سلیقه شما بستگی دارد.

ترفندهای تهیه ژله انار خوشمزه

برای تهیه ژله انار شب یلدا که طعمی خوش خوشمزه و ظاهری شفاف دارد، ترفندهای زیر را عملی کنید:

استفاده از مواد طبیعی در ترکیب ژله: از دانه‌های انار قرمز و تازه استفاده کنید تا رنگ و طعم ژله بهتر شود.
حل کردن کامل ژله: پودر ژله انار را در یک لیوان آب جوش حل کنید. سپس نصف لیوان آب سرد به آن اضافه کنید. این ترکیب شفافیت ژله را تضمین می‌کند. فرایند ترکیب را تا جایی ادامه دهید که دانه‌های ژله کاملا حل شوند.
استفاده از قالب ژله‌: قالب را قبل از ریختن ژله کمی با روغن مایع چرب کنید تا ژله راحت‌تر خارج شود. ضمنا می‌توانید برای زیبایی بیشتر، لایه‌ای از دانه‌های انار در کف قالب بریزید و کمی از ژله را اضافه کنید. اجازه دهید در یخچال نیم‌بند شود، سپس لایه بعدی را اضافه کنید.

ایده های تزیین ژله انار برای شب یلدا

برای تزیین ژله انار شب یلدا، می‌توانید از ایده‌های خلاقانه مختلفی استفاده کنید که برخی از راه‌ترین آن‌ها عبارتند از:

ژله چند لایه: ژله انار را در چند لایه با رنگ‌های مختلف مانند ژله آلوئه‌ورا یا بلوبری که رنگی متضاد دارند تهیه کنید. ضمنا بین لایه‌ها دانه‌های انار، پسته یا بادام اضافه کنید تا نمایی زیبا و شفاف ایجاد شود.
قالب‌های یلدایی: به جای استفاده از ظروف پیاله‌ای ساده از قالب‌های سیلیکونی با طرح هندوانه، انار، یا برف استفاده کنید. ژله را در قالب‌های کوچک بریزید تا تک‌نفره و شکیل شود.

تزیین با خامه و انار: پس از آماده شدن ژله، روی آن را با خامه فرم‌گرفته تزیین کنید و دانه‌های انار را مانند مروارید روی خامه بچینید. برگ سبزیجاتی مانند نعناع هم این زیبایی را چند برابر می‌کند.

نتیجه‌گیری

ژله انار شب یلدا می‌تواند انتخابی مناسب برای تزیین سفره شام باشد. از طرفی می‌توانید این دسر را پس از صرف غذا میل کنید تا هضم غذا به‌تر انجام شود. ما در این مطلب علاوه بر بررسی نحوه آماده‌سازی ژله انار، ترفندهایی برای تزئین آن ارائه دادیم.

منبع: همشهری

فراشپز

Recent Posts

به‌ جز مرکبات کدام خوراکی‌ها ویتامین C زیادی دارند؟

فراشپز- با ورود به فصل سرما بسیاری از ما به بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی و آنفلوآنزا…

6 ساعت ago

آیا ژله مفید است؟

فراشپز- ژله از معروف‌ترین دسرها محسوب می‌شود، اما آیا فوایدی برای سلامتی بدن هم دارد؟…

6 ساعت ago

طرز تهیه بلغور پلو ترکیه‌ای خوشمزه و مخصوص

فراشپز- بلغور پلو ترکیه غذایی ساده و مقوی است که از گندم کوبیده شده یا…

7 ساعت ago

طرز تهیه رشته پلو قیسی مجلسی

فراشپز- رشته پلو قیسی یا همان قیسی پلو یک غذای سنتی و محبوب در شهر…

7 ساعت ago

اوشی پلوی تاجیکستانی بخور و لذتشو ببر! یه غذای خوشمزه و ساده!

فراشپز- «غذای شاهانه دوست داری؟! اینو امتحان کن خب!» غذاهای بین‌المللی که با برنج طبخ…

8 ساعت ago

طرز تهیه عدس پلو شکم پر؛ ساده، لذیذ و مجلسی

فراشپز- عدس پلو شکم پر یکی از روش‌های جدید برای تهیه عدس پلو می‌باشد که…

8 ساعت ago