آشپزی

طرز تهیه آش آذری یا آش انار؛ غذای شب یلدا

فراشپز- آش انار یکی از غذاهای شب یلدا است. در واقع آش انار از جمله غذاهای آذری است که در فصل زمستان پخته و مصرف می‌شود.

آش در میان انواع غذاهای ایرانی از خوراکی هایی است که در روزهای سرد سال بیش از هر زمان دیگری پخته شده و به مصرف می‌رسد. خیلی‌ها می‌گویند خوردن آش دور هم بیشتر می‌چسبد. به همین دلیل در آخر هفته‌ها که اعضای خانواده دور هم جمع می‌شوند، آشی بار می‌گذارند و میل می‌کنند. این انتخاب می‌تواند آش انار باشد. غذایی که معمولا در شب یلدا پخته می‌شود.

طرز تهیه آش آذری یا آش انار؛ غذای شب یلدا

مـواد لازم (برای ۶ نفر)
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم ۵۵۰کیلوکالری
سبزی آش خردشده ۸ لیوان ۲۰۰کیلوکالری
برنج ۱/۵ لیوان ۲۴۰کیلوکالری
لپه ۰/۵ لیوان ۱۰۰ کیلوکالری
پیاز ۶ عدد ۷۵ کیلوکالری
روغن کانولا ۶ قاشق غذاخوری ۵۴۰ کیلوکالری
آب انار ۴ لیوان ۲۴۰ کیلوکالری
رب انار ۱/۵قاشق غذاخوری ۰ کیلوکالری
نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه ۰ کیلوکالری

طرز تهیه

ابتدا در تابه‌ای، پیازها را با ۳ قاشق غذاخوری روغن کانولا سرخ کنید و کنار بگذارید. در قابلمه‌ای دیگر، گوشت و لپه را در باقیمانده روغن تفت دهید و نصف پیاز را به آن اضافه کنید. در مرحله بعدی سبزی‌ها را اضافه کنید و به این مخلوط ۴ لیوان آب انار و ۴ لیوان آب معمولی بیفزایید. سپس نمک، فلفل سیاه، رب انار و باقیمانده پیاز سرخ شده را نیز اضافه کنید. بگذارید تا محتویات آش در کنار هم به مدت ۳ ساعت روی شعله ملایم باقی بمانند. به این ترتیب آش آماده خوردن خواهد بود.

مقدار کالری

موادغذایی یاد شده در مجموع تقریبا ۱۹۵۰ کیلوکالری انرژی دارند که در صورت تقسیم کردن آن بین ۶ نفر ۳۲۵ کیلوکالری به هر نفر خواهد رسید. البته در صورتی که آش با نان میل شود به ازای هر برش نان، ۸۰ کیلوکالری انرژی به مقدار انرژی گفته شده اضافه خواهد شد. در ضمن با افزودن نعناع سرخ شده بیشتر به آش، به دلیل روغنی که دارد به ازای هر قاشق مرباخوری روغن مایع، ۴۵ کیلوکالری به انرژی یاد شده اضافه می‌شود.

همراه این غذا می‌توانید آش را با برش‌های نازک نان میل کنید و بهتر است نان مصرفی از نوع سبوس دار باشد. به علاوه، این نان می‌تواند تهیه شده با آرد گندم یا جو باشد. البته نان‌های خشک نیز گزینه‌های انتخابی مناسبی هستند اما نباید در مصرفشان زیاده روی کرد زیرا به راحتی باعث افزایش کالری دریافتی و بروز چاقی می‌شوند.

۸ راز آش انار

آش انار یکی از غذای شب یلدا می‌باشد. در واقع آش انار از جمله غذاهای آذری است که در فصل زمستان پخته و مصرف می‌شود. این آش حبوبات ندارد و فقط از غلات تهیه شده، بنابراین آش سبکی است و پس از مصرف آن کمتر کسی احساس سنگینی می‌کند. البته در ۲ طعم «ترش» و «ترش و شیرین» می‌توان آن را تهیه کرد، اما نکته‌هایی برای پخت این غذا وجود دارد که به ترتیب عبارتند از:

۱. برای هرچه خوشمزه‌تر شدن این آش بهتر است قبل از آنکه سبزی آش را به سایر محتویات اضافه کنید، آن را تفت دهید. به این ترتیب طعم آش خاص‌تر می‌شود.

۲. اگر لپه قبل از اضافه شدن به سایر مواد تشکیل دهنده آش، تفت داده شود، شکل خود را حین پخت بهتر حفظ خواهد کرد.

۳. بنابر ذائقه از رب انار ترش یا شیرین استفاده کنید. البته بهتر است این رب در آش انار خیلی ترش و خیلی شیرین نباشد.

۴. بهتر است به جای آب انارهای آماده از آب انار خانگی استفاده کنید یعنی آب انار را خودتان در خانه بگیرید و در آش بریزید.

۵. بهتر است آش را در قابلمه‌های مسی بپزید و از پختن آش در قابلمه‌های تفلون خودداری کنید.

۶. تا زمانی که آش جا بیفتد آن را روی شعله بگذارید. نشانه‌های این موضوع، پخته شدن لپه‌ها و آمدن روغن روی تمام محتویات آش است.

۷. هر قدر پیاز سرخ شده این آش بیشتر باشد، بهتر است. البته پیازها باید نگینی خرد شده باشند، نه به صورت هلالی. یادتان باشد پیازهای هلالی سرخ شده فقط در آش رشته مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۸. برای تزیین این آش کافی است فقط از نعناع سرخ شده استفاده کنید و هنگام سرو آن هیچ چاشنی در آش نریزید زیرا آب انار و رب انار به آن مزه ویژه‌ای می‌دهد.

اگر لاغر هستید

به شما توصیه می‌شود یک کاسه کوچک آش را اما با غلظت بالا با چند برش نان میل کنید. در ضمن در کاسه آشی که آماده سرو کردن است، کمی هم نعناع سرخ شده در روغن زیتون بریزید. به این ترتیب میزان کالری دریافتی شما به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش خواهد یافت.

اگر فشارخونتان بالاست

بهتر است در آش نمک نریزید و آن را فقط با آب انار مزه دار کنید. روغن کمی در آش استفاده کنید و کمی هم برگ سیر تازه در آش بریزید. در کل، هر چه آش پرسبزی‌تر باشد بهتر است زیرا سبزی‌های برگ سبز تیزه ترکیباتی دارند که دریافتشان به تنظیم فشارخون کمک می‌کند.

اگر چربی خون دارید

بهتر است به جای گوشت چرخ کرده از گوشت چرخ کرده مرغ استفاده کنید. می‌توانید قسمت سینه مرغ را برای چرخ کردن انتخاب کنید چون چربی کمتری دارد. لازم نیست مواد اولیه را ابتدا تفت دهید و به جای روغن کانولا می‌توانید از روغن زیتون استفاده کنید. حتما در آشتان اسفناج هم بریزید زیرا دارای فیبری است که به تنظیم چربی خونتان کمک خواهد کرد.

منبع: بیتوته

فراشپز

Recent Posts

به‌ جز مرکبات کدام خوراکی‌ها ویتامین C زیادی دارند؟

فراشپز- با ورود به فصل سرما بسیاری از ما به بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی و آنفلوآنزا…

2 ساعت ago

آیا ژله مفید است؟

فراشپز- ژله از معروف‌ترین دسرها محسوب می‌شود، اما آیا فوایدی برای سلامتی بدن هم دارد؟…

3 ساعت ago

طرز تهیه بلغور پلو ترکیه‌ای خوشمزه و مخصوص

فراشپز- بلغور پلو ترکیه غذایی ساده و مقوی است که از گندم کوبیده شده یا…

3 ساعت ago

طرز تهیه رشته پلو قیسی مجلسی

فراشپز- رشته پلو قیسی یا همان قیسی پلو یک غذای سنتی و محبوب در شهر…

4 ساعت ago

اوشی پلوی تاجیکستانی بخور و لذتشو ببر! یه غذای خوشمزه و ساده!

فراشپز- «غذای شاهانه دوست داری؟! اینو امتحان کن خب!» غذاهای بین‌المللی که با برنج طبخ…

4 ساعت ago

طرز تهیه عدس پلو شکم پر؛ ساده، لذیذ و مجلسی

فراشپز- عدس پلو شکم پر یکی از روش‌های جدید برای تهیه عدس پلو می‌باشد که…

5 ساعت ago