فراشپز- یکی از غذاهای سنتی شب یلدا آش انار می باشد. این بار این آش خوشمزه را با رسپی تبریزی ها یا یزدی ها تهیه کنید و لذت ببرید.
شب یلدا یا چله یکی از آیین هایی که از ایرانیان باستان به جا مانده است. اغلب ایرانی ها این شب را با آداب و رسوم خاصی برگزار می کنند. یکی از این سنتها پختن غذاهای مخصوص این شب است، آش انار یکی از پیشنهادهای جذاب این بخش از نمناک برای شام یا پیش غذای شب یلدا است. باما همراه شوید تا با آموزش تهیه آش انار به دو روش مختلف (یزدی، تبریزی) یک یلدای بیاد ماندنی را در کنار خانواده تان تجربه کنید.
در این قسمت با طرز تهیه آش انار به روش آذری ها آشنا شوید:
گوشت چرخ کرده 300گرم
سبزی آش خردشده 8 لیوان
برنج 1/5 لیوان 240 کیلوکالری
لپه 0/5لیوان
پیاز 6 عدد
آب انار 4 لیوان
رب انار 1/5 قاشق غذاخوری
زردچوبه و نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
آب انار
پیازها را به صورت خلالی خرد کنید ودرون تابه با کمی روغن سرخ نمایید.
درون قابلمه ای گوشت را در روغن تفت دهید.
فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید.
بعد از عوض شدن رنگ گوشت لپهها را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید.
نصف پیازداغ را به قابلمه اضافه کنید.
سبزی آش، برنج را با مقداری آب داخل قابلمه بریزید.
پس از نیم پز شدن مواد و کشیده شدن آب آش، نمک، فلفل سیاه، آب انار و رب انار را به آش بیافزایید.
بگذارید تا محتویات آش در کنار هم به مدت 3 ساعت روی شعله ملایم باقی بماند و کامل جا بیافتد.
بعد از پخت آش، آن را با پیاز داغ و در صورت تمایل نعنا داغ و نیز دانههای انار تزیین کنید.
آش انار از جمله غذاهای آذری است که در فصل زمستان پخته و مصرف می شود.
در صورت تمایل می توانید از رب انار ترش یا شیرین استفاده کنید.
در این قسمت با طرز تهیه آش انار به روش یزدی ها آشنا شوید:
انار دانه شده 4 تا 6 پیمانه
لپه نصف لیوان
برنج 1 لیوان
سبزی آش 1 کیلو
گوشت چرخ کرده نیم کیلو
پیاز 3 عدد
گلپر 2 قاشق غذاخوری
روغن 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
انار
برنج را خیس کنید.
لپه را خیس دهید.
گوشت چرخ کرده را با 2 پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و بگذارید نیم تا یک ساعت درون یخچال استراحت کند.
درون قابلمه ای پیاز خرد شده را با کمی روغن تفت دهید.
لپه را به همراه کمی فلفل به پیازداغ اضافه و همراه آن کمی تفت دهید.
مقداری آب به قابلمه بیافزایید و اجازه دهید تا لپه ها نیم پز شود.
پس از نیم پز شدن لپه ها، برنج را به آن اضافه کرده و اجازه دهید کاملا بپزد.
در این مرحله که برنج و لپه در حال پخت است، گوشت را از یخچال درآورده و کوفته قلقلی های کوچک درست کنید.
کوفته قلقلی ها را داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.
به مخلوط لپه و برنج سبزی شسته و خرد شده را اضافه کرده و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید.
شعله را کم کنید تا آش تان آهسته بجوشد و جا بیفتد.
در اواخر پخت آش انار کوفتههای سرخ شده را هم به مخلوط اضافه کنید و بگذارید دوباره چهل دقیقه آش بپزد.
در مرحله آخردانه های انار را داخل آش بریزید، میتوانید به جای دانه انار از نصف پیمانه رب انار نیز استفاده کنید.
آش را در ظرف سرو ریخته و با کمی دانه انار، گلپر، نعناع داغ روی آن را تزئین کنید.
از مقداری آلو بخارا برای ترشتر شدن آش انار استفاده کنید.
رب انار، رنگ آش شما را تیره می کند.
به جای برنج می توانید از جو نیز استفاده کنید.
منبع: نمناک
فراشپز- همه ما آن روزها را تجربه کردهایم؛ زمانی که ناگهان تماس میگیریم یا پیامی…
فراشپز- نوتلا یکی از محبوبترین کرمهای شکلاتی در جهان است که بسیاری از ما عاشق…
فراشپز-رئیس بادام زمینی؛ یکی از تنقلات بسیار خوشمزه در آمریکا می باشد این فنجان ها…
فراشپز- ذرت پلو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در فرهنگ غذایی ایران است. این…
فراشپز- با شروع فصل بهار، تعداد زیادی از افراد به آلرژی فصلی مبتلا می شوند.…
فراشپز- زندگی پرشتاب امروزی، فرصت زیادی برای آشپزی مفصل باقی نمیگذارد. بسیاری از افراد، بهویژه…