فراشپز- آش مانتی یک غذای ترکی است که از ترکیب مانتی و آش درست میشود، این غذای محبوب برای افطار بوده و بسیار سیر کننده و دلچسب است.
غذای افطار یکی از اولین و مهمترین وعدههای غذایی بعد از پایان روزهداری است پس باید سبک و مغذی باشد. انواع آش از بهترین غذاهای مناسب افطار است که برای ماه رمضان نیاز بدن شما به آب و انرژی را تا حد زیادی برآورده کرده و با خوردن آنها کمتر احساس گرسنگی و تشنگی میکنید. آش مانتی یکی از آشهای ترکیهای خوشمزه است که حبوبات، بلغور گندم، سبزی، گوشت و… دارد و از ارزش غذایی بالایی برخوردارمیباشد. در ادامه این بخش شما را با طرز تهیه آش مانتی آشنا میکنیم.
ابتدا مانتیها را تهیه و سپس به سراغ تهیه آش بروید، برای تهیه مانتی مراحل زیر را انجام دهید:
آرد ۳۰۰ گرم
نمک یک دوم قاشق چای خوری
تخم مرغ سه عدد
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
زردچوبه، کاری، پودرسیر از هرکدام یک قاشق چای خوری
پیاز رنده شده یک عدد، متوسط
پیاز سرخ شده دو قاشق غذاخوری
آرد،نمک،تخم مرغ و روغن زیتون را باهم مخلوط کرده و ورز دهید تا خمیری یکدست و صاف بدست بیاید.
خمیر را به قطر ۳ میلی متر پهن کرده و به شکل مربع کوچک ۳*۳ ببرید.
پیاز سرخ شده، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده و ادویه جات را با هم دیگر مخلوط کنید.
روی خمیرهایی که برش زدید، به اندازه یک نخود از مایه گوشتی را قرار داده و به شکل مثلث تا زده و به حالت هلالی دور خودش بپیچید.
دراین مرحله شما باید آش راآماده کنید.
برنج یک پیمانه، ۲۰۰ گرم
بلغور گندم یک پیمانه، معادل ۲۰۰ گرم
سبزی آش ۵۰۰ گرم
عدس پخته شده ۳۰۰ گرم
آب گوشت یا مرغ یک لیتر
آب یک لیتر
زردچوبه یک قاشق چای خوری
سیر سه حبه
پیاز یک عدد
برنج و بلغور را چند ساعتی خیس کنید.
درون قابلمهای پیاز و سیر را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید.
برنج، بلغور خیس شده و آب گوشت را به قابلمه بیافزایید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
بعد از پخت برنج و بلغور، سبزی آش، عدس پخته را به قابلمه اضافه کنید.
فلفل و نمک آش را اندازه کنید.
مانتیها را داخل آب جوش بریزید و روی حرارت قرار داده و بگذارید ۳ الی ۵ دقیقه بجوشد.
مانتیها را آبکش کرده و داخل آش بریزید.
اجازه دهید مانتیها کامل درون آش بپزند و آش شما جا بیافتد.
آش را داخل ظرفی مناسب بریزید و با پیاز داغ و سیر داغ آن را تزئین نمایید.
زمان پخت آش مانتی حدود ۲ ساعت است.
آش مانتی را میتوانید برای وعده نهار، میان وعده، شام و پیش غذا سرو کنید.
آش مانتی را میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار میل کرد.
مقدار مواد اولیه و دستور تهیه آش مانتی برای ۸ نفر مناسب است.
به جای عدس پخته میتوان از عدس خیس خورده استفاده کرد.
مانتیها را با خمیر آماده یوفکا نیز میتوانید تهیه کنید.
مانتیها را با حوصله و کوچک تهیه کنید تا آشتان زیباتربه نظر برسد.
منبع: نمناک
فراشپز- سوپ آب تره، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با طعم…
فراشپز- شیرینیها همیشه در عید نوروز جایگاه خاص خود را داشتهاند. برخی افراد این گزینه…
فراشپز- خیلی از افراد مبتلا به دیابت تصور میکنند همین که از پزشک معالج خود…
فراشپز- امروز قصد آموزش سالاد خیار و پیاز قرمز یونانی رو دارم که این سالاد…
فراشپز- یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و بسیار مقوی کرمان می باشد. این شیرینی…
فراشپز- آیا با دیابت دست و پنجه نرم میکنید و انتخاب تنقلاتی که خوشمزه و…