آشپزی

طرز تهیه آش مانتی برای افطار

فراشپز- آش مانتی یک غذای ترکی است که از ترکیب مانتی و آش درست می‌شود، این غذای محبوب برای افطار بوده و بسیار سیر کننده و دلچسب است.

غذای افطار یکی از اولین و مهمترین وعده‌های غذایی بعد از پایان روزه‌داری است پس باید سبک و مغذی باشد. انواع آش از بهترین غذاهای مناسب افطار است که برای ماه رمضان نیاز بدن شما به آب و انرژی را تا حد زیادی برآورده کرده و با خوردن آن‌ها کمتر احساس گرسنگی و تشنگی می‌کنید. آش مانتی یکی از آش‌های ترکیه‌ای خوشمزه است که حبوبات، بلغور گندم، سبزی، گوشت و… دارد و از ارزش غذایی بالایی برخوردارمی‌باشد. در ادامه این بخش شما را با طرز تهیه آش مانتی آشنا می‌کنیم.

آماده کردن مانتی

ابتدا مانتی‌ها را تهیه و سپس به سراغ تهیه آش بروید، برای تهیه مانتی مراحل زیر را انجام دهید:

مواد لازم برای تهیه مانتی

آرد ۳۰۰ گرم
نمک یک دوم قاشق چای خوری
تخم مرغ سه عدد
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
زردچوبه، کاری، پودرسیر از هرکدام یک قاشق چای خوری
پیاز رنده شده یک عدد، متوسط
پیاز سرخ شده دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه مانتی

آرد،نمک،تخم مرغ و روغن زیتون را باهم مخلوط کرده و ورز دهید تا خمیری یکدست و صاف بدست بیاید.

خمیر را به قطر ۳ میلی متر پهن کرده و به شکل مربع کوچک ۳*۳ ببرید.

پیاز سرخ شده، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده و ادویه جات را با هم دیگر مخلوط کنید.

روی خمیرهایی که برش زدید، به اندازه یک نخود از مایه گوشتی را قرار داده و به شکل مثلث تا زده و به حالت هلالی دور خودش بپیچید.

آماده کردن آش

دراین مرحله شما باید آش راآماده کنید.

مواد لازم آش برای افطار

برنج یک پیمانه، ۲۰۰ گرم
بلغور گندم یک پیمانه، معادل ۲۰۰ گرم
سبزی آش ۵۰۰ گرم
عدس پخته شده ۳۰۰ گرم
آب گوشت یا مرغ یک لیتر
آب یک لیتر
زردچوبه یک قاشق چای خوری
سیر سه حبه
پیاز یک عدد

دستور تهیه آش برای افطار

برنج و بلغور را چند ساعتی خیس کنید.

درون قابلمه‌ای پیاز و سیر را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید.

برنج، بلغور خیس شده و آب گوشت را به قابلمه بیافزایید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

بعد از پخت برنج و بلغور، سبزی آش، عدس پخته را به قابلمه اضافه کنید.

فلفل و نمک آش را اندازه کنید.

افزودن مانتی‌ها به آش

مانتی‌ها را داخل آب جوش بریزید و روی حرارت قرار داده و بگذارید ۳ الی ۵ دقیقه بجوشد.

مانتی‌ها را آبکش کرده و داخل آش بریزید.

اجازه دهید مانتی‌ها کامل درون آش بپزند و آش شما جا بیافتد.

آش را داخل ظرفی مناسب بریزید و با پیاز داغ و سیر داغ آن را تزئین نمایید.

نکات تکمیلی در مورد آش برای افطار

زمان پخت آش مانتی حدود ۲ ساعت است.

آش مانتی را می‌توانید برای وعده نهار، میان وعده، شام و پیش غذا سرو کنید.

آش مانتی را می‌توان در ماه رمضان به عنوان افطار میل کرد.

مقدار مواد اولیه و دستور تهیه آش مانتی برای ۸ نفر مناسب است.

به جای عدس پخته می‌توان از عدس خیس خورده استفاده کرد.

مانتی‌ها را با خمیر آماده یوفکا نیز می‌توانید تهیه کنید.

مانتی‌ها را با حوصله و کوچک تهیه کنید تا آشتان زیباتربه نظر برسد.

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه سوپ آب تره؛یک غذای خوشمزه برای روزهای سرد

فراشپز- سوپ آب تره، یکی از غذا‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با طعم…

6 ساعت ago

دستور تهیه ۳ شیرینی خانگی بدون فر و ساده برای نوروز

فراشپز- شیرینی‌ها همیشه در عید نوروز جایگاه خاص خود را داشته‌اند. برخی افراد این گزینه…

8 ساعت ago

با این غذاها اصلا افطار نکنید

فراشپز- خیلی از افراد مبتلا به دیابت تصور می‌کنند همین که از پزشک معالج خود…

8 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه سالاد خیار و پیاز یونانی، راحت و رژیمی

فراشپز- امروز قصد آموزش سالاد خیار و پیاز قرمز یونانی رو دارم که این سالاد…

10 ساعت ago

“چنگمال کرمان”؛ یک میان وعده مقوی برای سحرو افطاری

فراشپز- یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و بسیار مقوی کرمان می باشد. این شیرینی…

10 ساعت ago

میان وعده‌هایی مخصوص دیابتی‌ها

فراشپز- آیا با دیابت دست و پنجه نرم می‌کنید و انتخاب تنقلاتی که خوشمزه و…

11 ساعت ago