آشپزی

طرز تهیه آش یرتخلی یا تورشوله غذای سنتی ارومیه

فراشپز- آش یرتخلی غذای سنتی و محلی شهر ارومیه است.

آش یرتخلی غذای سنتی و محلی شهر ارومیه است و یرتخلی در زبان ترکی به معنای پاره پاره و نام دیگر این غذا تورشوله آش است.

مواد لازم

کلم برگ سفید ۵۰۰ گرم
بلغور یک پیمانه

برنج نصف پیمانه

نخود نصف پیمانه

لوبیا نصف پیمانه

روغن جامد به مقدار لازم

نعنا داغ به مقدار لازم

پیاز داغ برای تزئین آش به مقدار لازم

پیاز ۱ عدد بزرگ

نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری سر پر

رب ۲ قاشق غذا خوری سرخالی

آبغوره به مقدار لازم

نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

طرز تهیه آش یرتخلی یا تورشوله

ابتدا پیاز بزرگ رو خرد کرده و با روغن و ادویه ها به غیر از نمک تفت بدید، سعی کنید مقدار کمی روغن بریزید چون هم برای رب و هم پیاز داغ و نعنا داغ هم روغن به آش اضافه می شود.

بهتر هست بلغور رو چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار هم آب آن را عوض کنید و داخل قابلمه بریزید و روی آن آب اضافه کنید.

اجازه دهید تا به جوش که افتاد کلم برگ خرد شده همراه با نمک را اضافه کنید.

برنج را شسته و به مواد اضافه کنید. میزان پخت برنج نباید در حدی باشد که برنج وا برود که این نکته کاملا به ذائقه شما ارتباط دارد.

بعد از نیم پخت شدن کلم ها یه قاشق نعنای خشک، نخود و لوبیاهای پخته شده را هم اضافه کنید.

یک قاشق کوچیک روغن داخل تابه بریزید و همراه با زردچوبه و ۲ قاشق رب گوجه فرنگی تفت دهید تا خامی ربگرفته شود و رنگ خوبی پس بدهد. بعد از تفت دادن مقداری آب جوش به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاد تا غلظت آن مانند سس شود.

بعد از پخت کامل برنج و بلغور و کلم ها آبغوره را به آش اضافه کنید. ترشی این آش به ذائقه افراد بستگی دارد .

ارومیه ای ها برای این آش شیره سماق استفاده می کنند که می توان آن را در منزل تهیه کرد. باید سماق را چند ساعت قبل خیس کنید آب سماق را از صافی رد کرده و آب حاصله را بجوشانید و سس غلیظ سماق را به رب گوجه اضافه کرده و بعد به آش اضافه کنید.

سپس با نعنا و پیاز داغ روی آش را تزیین کنید، نوش جان.

منبع: ایسکانیوز

فراشپز

Recent Posts

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

17 دقیقه ago

طرز تهیه نیمرو فنجانی با نکات تکمیلی

“نیمرو فنجانی” یک پیشنهاد عالی و فانتزی برای وعده صبحانه است که طرز تهیه آن…

1 ساعت ago

طرز تهیه املت تونسی شاک شوکا

فراشپز- برای تهیه “املت تونسی شاک شوکا” ،گوجه فرنگی ها رو پوره کنید تا له…

2 ساعت ago

طرز تهیه شور گوجه سبز؛ یکی از خوشمزه ترین چاشنی‌ها

فراشپز- گوجه سبز از جمله میوه‌هایی است که قبل از آمدن بهار همه انتظارش را…

10 ساعت ago

رانی سیب خانگی: نوشیدنی خوشمزه و سالم برای تمامی فصل‌ها

فراشپز- رانی سیب یکی از نوشیدنی‌های خوشمزه و محبوب است که به دلیل طعم دلپذیر…

12 ساعت ago

طرز تهیه سالاد سیب زمینی و ذرت با شوید

فراشپز- سالاد سیب زمینی و ذرت از آن دسته سالاد‌هایی است که تا بهار تمام…

14 ساعت ago