فراشپز- آلبالو پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشطعم ایرانی است که ترکیب بینظیر طعم ترش آلبالو با شیرینی ملایم شکر و عطر زعفران، آن را به انتخابی متفاوت و محبوب برای مهمانیها و سفرههای خاص تبدیل کرده است. این غذا معمولا با گوشت قلقلی یا مرغ سرو میشود و با تزئین خلال پسته و بادام جلوهای مجلسی پیدا میکند. در این دستور، طرز تهیه آلبالو پلو با استفاده از مربای آلبالو بهصورت مرحلهبهمرحله ارائه شده است تا شما بتوانید به راحتی آن را در خانه تهیه کرده و از طعم لطیف و متعادل آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید.
برنج۲ پیمانه
آلبالوی تمیز و بدون هسته۱/۲ کیلوگرم
شکر دانهریز۳/۴ پیمانه
زعفران ساییدهشده۱/۴ قاشق چایخوری
نمک۱ قاشق غذاخوری
روغن۱/۴ پیمانه
کره۴ قاشق غذاخوری
پسته خلالشده به مقدار لازم
بادام خلالشده به مقدار لازم
گوشت چرخکرده۵۰۰ گرم
پیاز۱ عدد متوسط
نمک۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه۱ قاشق چایخوری
زردچوبه۱ قاشق چایخوری
روغن۳ قاشق غذاخوری
قبل از هر کاری زعفران را روی یخ قرار دهید تا آب شود سپس قابلمهای را روی حرارت متوسط قرار دهید و آلبالوهای بدون هسته و شکر را درون آن بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه تفت دهید تا آلبالوها نرم شده، اما فرم خود را حفظ کنند. آلبالوها را از قابلمه خارج کنید و شربت به دست آمده را به مدت ۱۰ دقیقه دیگر حرارت دهید تا غلیظ شود. برای تهیه این غذا حتما از آلبالوی ترش استفاده کنید. اگر از آلبالوی یخزده استفاده میکنید، مطمئن شوید که یخ آن حتما آب شده باشد. همچنین با توجه به اینکه دوست دارید آلبالو پلوی شما تا چه میزان شیرین باشد، میتوانید از یکدوم تا سهچهارم پیمانه شکر استفاده کنید
ابتدا برنج را چند بار با آب سرد بشویید تا آب آن کاملاً زلال شود. سپس در قابلمهای مناسب، مقداری آب را به جوش بیاورید و کمی نمک به آن اضافه کنید. پس از جوش آمدن آب، برنج شستهشده را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید حدود شش تا هفت دقیقه بجوشد. زمانی که دانههای برنج را بین دو انگشت فشار میدهید و اطراف آن نرم ولی مغز آن هنوز کمی سفت است، زمان آبکش کردن فرا رسیده است. برنج را آبکش کرده و بلافاصله با آب سرد بشویید تا روند پخت متوقف شود و برنجها به هم نچسبند.
در همان قابلمهای که برنج را پختید، مقداری روغن بریزید و کف قابلمه را با تکههای نان لواش (برای تهدیگ) بپوشانید سپس یکسوم از برنج آبکششده را داخل قابلمه بریزید. نیمی از آلبالوها را به همراه چهار تا پنج قاشق غذاخوری از شربت آلبالو روی آن پخش کنید. حالا یکسوم دیگر از برنج را اضافه کرده، باقیمانده آلبالوها و مجدداً چهار تا پنج قاشق دیگر از شربت را روی آن بریزید. در پایان، باقیمانده برنج را داخل قابلمه ریخته و سه قاشق غذاخوری دیگر از شربت را هم به آن اضافه کنید. در آخر، با انتهای یک قاشق چوبی، پنج سوراخ روی سطح برنج ایجاد کنید تا بخار به راحتی خارج شود و برنج به خوبی دم بکشد.
کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید و به صورت یکنواخت روی سطح و اطراف برنج بریزید. در قابلمه را در یک حوله نخی یا دمکنی تمیز بپیچید و محکم روی قابلمه قرار دهید تا بخار درون آن حفظ شود. حالا برنج را روی حرارت کم به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دم کنید تا کاملا پخته، پفکی و نرم شود.
در این فاصله، کوفتهها را آماده کنید. پیاز را رنده کرده و با دست فشار دهید تا آب اضافی آن کاملا گرفته شود. آب پیاز را دور بریزید و پیاز رندهشده را با گوشت چرخکرده، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه خوب مخلوط کنید تا ترکیبی یکدست بهدست آید. از مواد، گلولههای کوچکی به اندازه حدود دوونیم سانتیمتر شکل دهید.
در یک تابه نچسب بزرگ، مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. کوفتهها را در تابه بچینید و حدود ۱۰ دقیقه سرخ کنید تا کاملا بپزند و از هر طرف طلایی و برشته شوند.
پس از پخته شدن برنج، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید حدود ۱۰ دقیقه در حالت دمکشیده باقی بماند سپس به آرامی برنج را با چنگال پف دهید. حدود نصف پیمانه از برنج را جدا کرده و با زعفران دمکرده مخلوط کنید.
برنج را در ظرف سرو بکشید و کوفتههای سرخشده را در اطراف یا روی آن بچینید. در پایان، پلو را با برنج زعفرانی، خلال بادام و پسته تزیین کرده و آن را گرم سرو کنید.
در این مطلب طرز تهیه آلبالو پلو با مربای آلبالو و گوشت چرخکرده را مرحله به مرحله شرح دادیم. با رعایت نکات زیر میتوانید غذایی لذیذتر را کنار عزیزان خود میل کنید.
برای تهیه آلبالو پلو با مرغ، ابتدا آلبالوها را با کمی شکر روی حرارت ملایم بپزید تا آب نیندازند و کمی غلیظ شوند. برنج را به روش آبکش آماده کرده و کنار بگذارید. مرغ را با پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل تفت دهید و با مقدار کمی آب بپزید تا کاملا نرم و مزهدار شود. سپس در قابلمه، تهدیگ دلخواهتان را قرار دهید و بهصورت لایهلایه برنج، آلبالو و تکههای مرغ را بچینید. میتوانید کمی دارچین یا زعفران برای عطر و طعم بهتر اضافه کنید. درِ قابلمه را با دمکنی بپوشانید و حدود ۴۵ دقیقه اجازه دهید برنج روی حرارت ملایم دم بکشد. در پایان، آلبالو پلو را با خلال پسته، بادام یا زعفران تزئین کرده و سرو کنید.
تفت دادن خلال بادام و پسته یک مرحله کاملا اختیاری است، اما اگر بخواهید طعم و عطر بیشتری به غذایتان بدهید، میتوانید آنها را بهصورت جداگانه در کمی کره روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی طلایی و برشته شوند. این کار باعث میشود خلالها خوشطعمتر شده و جلوهای زیباتر به آلبالو پلوی شما بدهند.
شما میتوانید برای تهیه نسخه گیاهی این غذا از جایگزینهای گیاهی گوشت مانند کوفته نخود یا عدس لهشده استفاده کنید یا حتی سویا را جایگزین کنید.
منبع: کاله
فراشپز- خورشتها انواع و اقسام مختلفی دارند و این بار قرار است با خرفه این…
فراشپز- یاد بگیرید چگونه چوب شور پنیری خوشمزه و سالم برای بچه ها درست کنید.…
فراشپز- رول بیسکویت و کارامل یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و مجلسی است که برای…
فراشپز- روزتان را با یک صبحانه خوشمزه و آسان شروع کنید! در این دستور به…
فراشپز- چلو مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با…
فراشپز- شربت توت سیاه همان نوشیدنی خوش طعم و طبیعی است که در گرمای تابستان…