فراشپز- اگر عاشق غذاهای پر عطر و طعم هستید و اصولا از ادویههای مختلف در خورشها و خوراک هایتان زیاد استفاده میکنید، پیشنهاد ما “ادویه پلو” است.
سینه مرغ:۶۰۰ گرم
ران مرغ:نیم کیلو
برنج: ادویه پلو ۴ پیمانه
نخود یا نخودفرنگی پخته:یک و نیم پیمانه
پیاز:۲ عدد متوسط
زعفران ساییده شد:۱ قاشق چایخوری
کره:۱۰۰ گرم
سیب زمینی:۴۵۰ گرم
ادویه پلویی: (زرد چوبه، دارچین، فلفل سیاه، جوز هندی، زنجبیل، زیره، گلپر) ۲ ق سوپخوری
روغن:۱ پیمانه
زعفران دم کرده:۲ ق سوپخوری
نمک: به میزان لازم
ادویه پلو
برنج را بشویید و با کمی آب و نمک به مدت ۲ ساعت خیس دهید.
مرغ را هم بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس به همراه یک عددپیاز، مقداری آب و نمک، آنها را بر روی حرارت قرار دهید و بجوشند.
کف جمع شده روی مرغ را بگیرد و در ظرف را ببندید و حرارت را کم کنید تا مرغ به آرامی بپزد.
قبل از برداشتن مرغ، زعفران ساییده را به همراه کره، روی تکههای مرغ بریزد تا رنگ مرغ تغییر کند و عطر خوبی بگیرد.
بعد از پخته شدن مرغ، استخوانهای آن را جدا کنید و یک قاشق سوپخوری از ادویههای مخصوص روی آنها بپاشید.
داخل قابلمهای مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
بعد برنج را از آب و نمک جدا کنید و داخل آب جوش بریزید. وقتی مغز برنج نیمه پخت شد، آن را آبکشی کنید.
کف قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و ته قابلمه سیب زمینی بچینید و مقداری از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید و کمی از ادویه مخصوص روی برنج بپاشید.
بعد روی برنج، تکههای مرغ و نخود فرنگی بریزید و این لایهها را تا آخر ادامه دهید تا مواد تمام شوند.
بر روی لایه آخر برنج سفید بریزید و زعفران حل شده را به همراه ۳ قاشق روغن داغ روی برنج بکشید. در قابلمه را با کاغذ روغنی یا فویل بپوشانید و آن را روی قابلمه قرار دهید.
سپس قابلمه را یک ربع داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد که قبلا گرم شده قرار دهید بعد از یک ربع، دمای فر را کمی پایینتر بیاورید تا برنج به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه دیگر دم بکشد. (این برنج را میتوانید روی اجاق گاز هم دم دهید)
در این فاصله سیب زمینی پوست کنده را با رنده ریز رنده کرده و به مدت نیم ساعت در آب سرد و کمی نمک قرار داده تا نشاسته آن برود.
سپس آن را ابکش کنید تا آب اضافه آن برود. بعد از خشک شدن کامل سیب زمینیها، آن را در مقداری روغن سرخ کنید. ۱ عددپیاز را هم خلالی خرد کرده و تفت دهید.
بعد سیب زمینی و پیاز سرخ شده را با هم مخلوط کنید.
برنج زعفرانی را با مخلوط سیب زمینی و پیاز مخلوط کنید و وقتی برنج آماده شد، در ظرف مورد نظرتان بریزید و با مخلوط برنج زعفرانی آن را تزیین کنید.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد.
ادویه پلو را میتوانید در وعده نهار – شام – سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.
منبع: نمناک
فراشپز- فرزندتان صبحانه نمیخورد؟ بارها لقمههای کره با مرباهای مختلف مثل آلبالو و توت فرنگی…
فراشپز- کلوبیج یکی از نانهای میباشد که بسیار خوشمزه و راحت است و با نان…
فراشپز- پیتزا صبحانه یک وعدهی کامل و درعین حال خوشمزه است که با یک بار…
فراشپز- “شور ماهی پلو” یکی از غذاهای محلی کشور عزیزمان است که متعلق به بوشهر…
فراشپز- با وارد کردن برگهای چغندر به رژیم غذایی روزانهی خود میتوانید ویتامین c مورد…
فراشپز- کله پاچه پلو یکی از غذاهای معروف شیراز است که طرز تهیه خاصی دارد…