آشپزی

طرز تهیه اشکنه تهرانی با سیب زمینی و شنبلیله

اشکنه؛ یکی از غذا‌های سنتی و قدیمی ایرانی است که در گذشته از غذا‌های پر مصرف محسوب می‌شده است. این غذای سنتی علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد، مواد زیادی برای طبخ نمی‌خواهد و به راحتی می‌توانید آنرا در منزل تهیه کنید. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می‌توانید برای ۴ نفر اشکنه تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری اشکنه تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش طرز تهیه اشکنه  همراه ما باشید.

مواد لازم

تخم مرغ ۴ عدد

پیاز درشت ۱ عدد

آرد ۲ ق غذا خوری

سیب زمینی متوسط ۲ عدد

رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری

شنبلیله خشک شده ۱ ق غذا خوری

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه اشکنه

مرحله اول: تفت دادن پیاز

برای تهیه اشکنه سنتی ابتدا پیاز را پوست می‌گیریم و آبکش می‌کنیم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می‌کنیم و در قابلمه‌ای کمی روغن می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم تا داغ شود و بعد پیاز‌ها را در قابلمه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم و صبر می‌کنیم تا پیاز‌ها نرم و و طلایی شوند.

مرحله دوم: افزودن رب

سپس پیاز‌ها را یک طرف تابه جمع می‌کنیم واگر در قابلمه هنوز روغن هست که بهتر اگر نیست کمی روغن در قابلمه می‌ریزیم و رب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم و در روغن تفت می‌دهیم تا روغن کاملا قرمز شود و رب گوجه فرنگی بوی خامی ندهد

مرحله سوم: افزودن آرد

و بعد با پیاز‌ها مخلوط می‌کنیم و مجددا تفت می‌دهیم و کمی زردچوبه، فلفل سیاه و نمک روی پیاز و رب گوجه فرنگی می‌پاشیم و شنبلیله خشک شده را می‌افزاییم و مواد را مخلوط می‌کنیم و آن وقت آرد را کم کم اضافه می‌کنیم

مرحله چهارم: تهیه اشکنه

و پیاپی تفت می‌دهیم تا آرد در مواد گلوله نشود. در همین مرحله سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید و به صورت مربع‌های کوچک در غذا می‌ریزیم و زمانیکه مایه اشکنه یکدست شد ۳ لیوان آب به مواد اضافه می‌کنیم و حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب هر چه زودتر به جوش بیاید. سپس تخم مرغ‌ها را داخل قابلمه می‌شکنیم و هم می‌زنیم تا خودش را بگیرد و سفت شود. سپس اشکنه که آماده شد از روی حرارت قابلمه را بر می‌داریم و اشکنه را در ظرف مود نظر می‌کشیم و با نان ترید می‌کنید. نوش جان.

فوت فن‌های دستور پخت اشکنه تهرانی

برای اشکنه گوجه فرنگی باید از گوجه فرنگی رسیده و کمی ترش مزه استفاده کنید گوجه فرنگ‌هایی که وسطشون کال و نارس هست خوشمزه نمی‌شود.

آرد برای غلیظ‌تر شدن اشکنه استفاده می‌شود.‌

می‌توانید تخم مرغ را هم بزنید یا به صورت درسته داخل اشکنه باشد.

منبع: پارسی دی

فراشپز

Recent Posts

خوردن این غذاها برای شام ممنوع!

فراشپز- اگر شما هم از دسته افرادی هستید که شب‌ها غذاهای سنگین را به عنوان…

8 ساعت ago

بورانی بادمجان کردی؛ غذای خوشمزه و بی‌دردسر

فراشپز- غذا‌های محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شوند. برخی از…

8 ساعت ago

سالاد مرغ کاری؛ تجربه‌ای خاص از ترکیب طعم‌ها

فراشپز- در دنیای پرتنوع آشپزی، سالاد مرغ کاری یکی از آن دستور‌هایی است که همیشه…

10 ساعت ago

(ویدئو) طرز تهیه کباب تابه‌ای دورنگ

در این ویدئو، یک آشپز ماهر به شما آموزش می‌دهد که چگونه کباب تابه‌ای دو…

10 ساعت ago

دستور پخت خورش غوره مسما با خاصیت درمانی

فراشپز- خورش غوره یکی از انواع خورش‌های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که علاوه بر…

11 ساعت ago

طرز تهیه کالباس خانگی

فراشپز- بعضی از کدبانوهای خانه دوست دارند همه مواد اولیه غذاهایشان را خودشان درست کنند؛…

12 ساعت ago