اگر طرفدار آش هستید، به فکر آش سبکتری باشید. آش ماسوآ از همین آشهاست. این آش مربوط به استان لرستان است و آن را هم به صورت داغ و هم به صورت سرد سرو میکنند.
با اینکه آش رشته یکی از پرطرفدارترین آشها است، ولی به خاطر داشتن حبوبات زیاد و رشته معمولا خوردن آن برای شام از سوی متخصصان تغذیه توصیه نمیشود.
پس اگر طرفدار آش هستید، به فکر آش سبکتری باشید. آش ماسوآ از همین آشهاست. این آش مربوط به استان لرستان است و آن را هم به صورت داغ و هم به صورت سرد سرو میکنند.
نخود و لوبیا سفید (به میزان مساوی) ۳۰۰ گرم
بلغور گندم ۵۰۰ گرم
اسفناج (یا برگ چغندر) ۵۰۰ گرم
کشک ۵۰۰ گرم
پیاز درشت ۲ عدد
سیر و نعناداغ برای تزئین مقداری
روغن به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
آماده سازی: ۴۵ دقیقه
زمان پخت: ۷۵ دقیقه
مجموع زمان پخت: ۱۲۰ دقیقه
۱. ابتدا حبوبات شامل نخود و لوبیا را از چند ساعت قبل یا یک شب تا صبح خیس کنید. در ضمن آب حبوبات خیس شده را چندین بار عوض کنید. با این کار نفخ حبوبات گرفته میشود.
۲. بلغور گندم را هم پاک کرده و پس از شستن خیس کنید. برای اینکه بلغور زودتر بپزد بهتر است آن را هم از شب قبل خیس کنید. حالا نوبت به اسفناج میرسد. اسفناجها را درشت خرد کنید. البته اگر از اسفناجهایی با برگهای ریز تهیه کردهاید، فقط کافی است آنها را نصف کنید.
۳. قابلمهای مناسب آماده کرده و ابتدا حبوبات را در آن بپزید، سپس اسفناج و بلغور را به آن اضافه کنید. شعله اجاقگاز را کم کنید و بگذارید آش خوب جا بیفتد.
۴. در این فاصله پیازها را پوست کنده و خلالی خرد کنید. سپس آنها را در روغن سرخ کنید. البته حین سرخ کردن پیاز، مقداری هم زردچوبه اضافه کنید. بعد از آماده شدن پیازداغ دو سوم آن را به آش اضافه کنید و بقیه را برای تزئین روی آش کنار بگذارید. مقداری هم نعناداغ و سیرداغ آماده کنید و برای تزئین نگه دارید.
۵. کشک را هم بعد از جوشاندن، در یک ربع آخر پخت آش بیفزایید. بعد از اینکه آش جا افتاد، آن را در ظرف مورد نظر برای سرو بریزید و با پیازداغ، نعناداغ و سیرداغ تزئین کنید.
منبع: مجله تصویر زندگی
فراشپز- اگر اهل جنوب کشور هستید، این غذا را حتما خوردهاید. یتیمی، یتیمک و یتیمچه،…
فراشپز- هزاری از غذاهای لذیذ و پرطرفدار مردم بندرعباس محسوب میشود که آن را با…
فراشپز- اونیگیری یا اموسوبی، نوعی توپک برنجی یا کوفته برنجی ژاپنی است که به شکلهای…
فراشپز- خورش کدو حلوایی یکی از انواع خورشتهای خوشمزه و خوشرنگ پاییزی است که از…
فراشپز- قرمه بادمجان نوعی خوراک بسیار خوشمزه و آسان است که از ترکیب بادمجان با…
فراشپز- قرهماش شورباسی نوعی خوارک خوشمزه و مقوی ترکی است که از ترکیب قرهماش با…