باقلوا یکی از محبوبترین و پر طرفدارترین شیرینیهای سنتی ایرانی است که با استفاده از شربت مخصوص و دیگر مواد اولیه تهیه میشود. این شیرینی را میتوان در منزل و بدون استفاده از فر درون تابه تهیه کرد.
باقلوا یکی از انواع شیرینیهای محبوب و بسیار خوش طعم سنتی ایران است. این شیرینی پرطرفدار را علاوه بر تهیه از قنادیها میتوان به سادگی و با استفاده از مواد اولیه در دسترس در منزل تهیه کرد. برای تزئین شیرینی باقلوا میتوان از انواع مغزیجات مانند گردو، بادام و یا حتی پسته به دلخواه استفاده کرد.
برای تهیه باقلوا تابه ای همانطور که از اسم آن مشخص است بدون استفاده از فر و با استفاده از تابه به سادگی تهیه میشود. این شیرینی دارای شربت مخصوص است که باید بر روی باقلوا ریخت.
کره ۱۰۰ گرم
آرد ۲ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
پودر قند ۱ قاشق غذاخوری
ماست ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۵ قاشق غذاخوری
وانیل نوک قاشق چای خوری
بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
آب ۱/۲ پیمانه
شکر ۱/۲ پیمانه
گلاب به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
پسته یا گردو ۱ پیمانه
پودر قند ۱ قاشق غذاخوری
پودر هل و دارچین به مقدار لازم
ابتدا برای تهیه باقلوا باید به سراغ تهیه خمیر بروید. برای این منظور روغن مایع، کره، وانیل، بکینگ پودر،ماست، پودر قند و تخم مرغ را در کاسه ای بریزید و به خوبی هم بزنید تا تخم مرغ از حالت لختگی خارج شود. حالا آرد را بیافزایید و با لیسک به صورت دورانی هم بزنید.
در ادامه خمیر را با دست مقداری ورز دهید. سپس خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به صورت دایرهای باز کنید. برای تهیه مواد میانی باید مقداری هل و دارچین را به همراه پودر پسته و یا گردو و پودر قند به خوبی مخلوط کنید و کنار بگذارید.
نصف خمیری را که برش دادهاید در درون تابهای چرب شده پهن کنید. سپس مخلوطی از مواد میانی تهیه شده را به خوبی بر روی خمیر پهن کنید. نصف دیگر خمیر را به طوری که روی تمام مواد میانی را بگیرد بر روی خمیر پهن کنید و با دست به هم بچسبانید.
برشهای مثلثی و یا مربعی به دلخواه بزنید و به دلخواه با یک زرده تخم مرغ آن را رومال کنید. روی درب تابه دمکنی بگذارید و تابه را به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شود. در ادامه باید به سراغ تهیه شربت بروید. برای تهیه تابهای بردارید.
در تابه آب و شکر را بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید. حالا باید مقداری زعفران و گلاب به مواد اضافه کنید و صبر نمایی تا قوام پیدا کند. پس از سرد شدن شربت باید شربت را بر روی باقلوای گرم بریزید و سپس باقلوای تابه ای خود را سرو کنید.
منبع: ایرنا
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…