آشپزی

طرز تهیه بامیه هندی ترد و خوشمزه

فراشپز- بامیه هندی یکی از انواع بامیه‌های خوشمزه و محبوب است که در ماه رمضان به‌همراه زولبیا، شله زرد، رنگینگ و سایر دسر‌های خوشمزه، مهمان سفره‌های افطاری ما می‌شوند. طرز تهیه بامیه هندی را با تمام فوت‌وفن آن می‌توانید در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای تهیه بامیه هندی

آرد۱۰۰ گرم

شیر۲۰۰ گرم

کره۲۰ گرم

شربت بار۱ قاشق غذاخوری

تخم‌مرغ۲ عدد

روغن سرخ‌کردنی به مقدار لازم

پودر پسته نارگیل به مقدار لازم

مواد لازم برای شربت بار بامیه هندی

شکر۲ لیوان

آب۱ لیوان

گلوکز۱ قاشق غذاخوری

جوهرلیمو۱/۴ قاشق چای‌خوری

گلاب۳ قاشق غذاخوری

زعفران به مقدار لازم

طرز تهیه بامیه هندی

۱. تهیه خمیر بامیه هندی

نحوه درست کردن خمیر بامیه هندی دقیقا با خمیر نان خامه‌ای مشابه است. برای درست کردن این خمیر، ابتدا باید شیر را به‌همراه شربت بار و کره داخل یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا هم کره ذوب شود و هم شیر بجوشد.

بعد از جوش آمدن شیر و ذوب شدن کره، حرارت را خاموش کرده و آرد از پیش الک شده را اضافه کنید. در این مرحله باید آنقدر آرد را هم بزنید تا کاملا شیر به خورد آرد برود و خمیر یکدست و صافی حاصل شود.

سپس خمیر را مانند طرز تهیه بامیه بازاری و طرز تهیه بامیه خانگی، به‌مدت ۵ دقیقه روی حرارت تفت دهید و به‌اصطلاح داغ بزنید. دقت کنید که این خمیر باید کاملا نرم و لطیف شود.

۲. ترکیب کردن خمیر بامیه هندی با تخم‌مرغ و وانیل

بعد از اینکه خمیر را داغ زدید، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید که از داغی آن کاسته شود، اما نه آنقدر که به سردی بزند. سپس خمیر را در یک ظرف مناسب بریزید.

تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی به خمیر اضافه کنید و در حین اضافه کردن تخم‌مرغ، خمیر را با هم‌زن دستی یا برقی خوب هم بزنید. دقت داشته باشید که تمام تخم‌مرغ‌ها را نباید همزمان اضافه کنید، بلکه باید صبر کنید تخم مرغ اول به‌خوبی به خورد خمیر برود سپس دومی را اضافه کنید.

در همین بین، وانیل را هم اضافه کنید تا با خمیر ترکیب شود و در آخر باید یک خمیر نرم و لطیف و البته چسبناک به دست آید.

۳. پایپ کردن خمیر بامیه هندی

در این مرحله نیاز به یک قیف ترجیحا پارچه‌ای و محکم و یک ماسوره (ما در این آموزش از ماسوره با شماره ۲۲ استفاده کرده‌ایم) نیاز دارید.

ابتدا باید ماسوره را داخل قیف بیندازید، سپس به میزان کافی خمیر داخل قیف بریزید. اگر از قیف پلاستیکی استفاده می‌کنید، بهتر است که زیاد خمیر نریزید، چون باعث پاره شدن آن می‌شود.

کف سینی فر را با مقدار خیلی کم روغن چرب کنید. سپس خمیر‌ها را روی سینی پایپ کنید. در این آموزش، ما خمیر را به شکل دایره توخالی پایپ کرده‌ایم، اما شما می‌توانید به هر شکل دلخواه دیگری بامیه‌های هندی را در بیاورید.

۴. پختن خمیر بامیه هندی در فر

خمیر بامیه هندی برخلاف سایر بامیه‌های معمولی مستقیما در روغن سرخ نمی‌شود و باید چند دقیقه‌ای داخل فر پخته شود. بنابراین، بعد از اینکه تمام خمیر بامیه را پایپ کردید، سینی حاوی بامیه‌ها را داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. مدت زمان پخت بامیه‌ها به میزان دمای فر شما بستگی دارد. برای اینکه بفهمید بامیه‌ها پخته شده‌اند یا نه، بعد از ۱۰ دقیقه از فر خارجشان کنید، اگر زیر بامیه‌ها تغییر رنگ داده و به سمت طلایی شدن رفته‌اند، به این معنی است که بامیه‌ها پخته شده‌اند.

۵. درست کردن شربت بار مناسب بامیه هندی

برای تهیه یک شربت بار، ابتدا آب را در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید سپس جوهر لیمو را اضافه کرده و بلافاصله شکر را بریزید. اجازه دهید شکر به آرامی در آب حل شود (نیازی به هم زدن نیست).

پس از حل شدن کامل شکر در آب، گلاب، زعفران دم کرده و گلوکز را اضافه کرده و با یک قاشق چوبی، آرام‌آرام هم بزنید تا قوام بیاید. شربت بار مورد استفاده برای بامیه هندی باید کمی رقیق باشد؛ بنابراین اگر شربتتان غلیظ شده است کمی گلاب یا آب به آن اضافه کنید.

سپس شربت را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی از داغی آن کم شود، اما کاملا سرد نشود.

۶. سرخ کردن بامیه هندی در روغن

برای سرخ کردن بامیه‌ها، مقدار کافی روغن سرخ‌کردنی را داخل یک ماهیتابه یا قابلمه مناسب بریزید و اجازه دهید که خوب داغ شود.

برای تشخیص داغی روغن، یک سیخ چوبی را داخل روغن فرو کنید، اگر اطراف سیخ شروع به حباب زدن کرد، به این معناست که روغن داغ شده است.

حال بامیه‌ها را داخل روغن بریزید و شروع به هم زدن کنید تا به‌خوبی سرخ شوند. بهتر است که ماهیتابه را پر از بامیه نکنید تا به‌خوبی سرخ شوند.

۷. اضافه کردن بامیه هندی به شربت

بلافاصله بعد از سرخ شدن بامیه‌ها، آنها را از روغن خارج کرده و مستقیما داخل شربت داغ بریزید و اجازه دهید ۵ دقیقه داخل شربت بمانند. سپس بامیه‌ها را از شربت خارج کرده و داخل یک صافی بریزید تا شربت اضافی از آن‌ها خارج شود.

۸. سرو کردن و تزیین بامیه هندی

در آخر بامیه‌ها را داخل ظرف مورد نظرتان بچینید و با پودر پسته یا نارگیل، به سلیقه خودتان، تزیین کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه بامیه هندی

در ادامه نیز سعی کردیم نکات تکمیلی که به بهتر شدن بامیه‌های هندی شما کمک می‌کند را نیز برایتان به اشتراک بگذاریم.

شربت بار بامیه هندی باید رقیق و داغ باشد

شربت بار بامیه هندی نسبت به شربت بار استفاده شده در طرز تهیه بامیه عسلی و معمولی رقیق‌تر است و دقیقا مشابه با شربت زولبیا خانگی درست می‌شود.

برای رقیق‌تر شدن شربت می‌توانید گلاب یا آب بیشتری اضافه کنید. دقت داشته باشید که شربت بار به‌هیچ‌عنوان نباید سرد باشد، زیرا به‌خوبی جذب بامیه‌ها نمی‌شود و همین امر باعث خشک شدن بامیه‌ها می‌شود.

بامیه‌ها را به‌صورت داغ سرو نکنید

بامیه‌ها را تا زمانی‌که گرم هستند نباید در یک ظرف و روی همدیگر بچینید، زیرا باعث خمیر شدن آنها می‌شود. بهترین کار این است که بامیه‌ها را داخل یک سینی بچینید تا کاملا سرد شوند، سپس آنها را تزیین و سرو کنید.

می‌توانید آب را جایگزین شیر کنید

برای درست کردن بامیه هندی همانند طرز تهیه گوشفیل از شیر استفاده می‌شود. اما شما در صورت دلخواه خود می‌توانید به جای شیر از آب برای درست کردن خمیر بامیه‌ها استفاده کنید.

می‌توانید به‌جای کره از روغن مایع استفاده کنید

در صورت دلخواه، به جای کره هم می‌توانید از روغن مایع استفاده کنید. هر چند عطر و بوی کره بهتر است، اما این مورد کاملا سلیقه‌ای است و می‌توانید طبق دلخواه و سلیقه خود عمل کنید.

از وانیل در بامیه هندی استفاده کنید

برای جلوگیری از ماندن بوی تخم‌مرغ در بامیه‌ها توصیه می‌کنیم مقدار کافی وانیل، به خمیر بامیه اضافه کنید. وانیل نه‌تنها به رفع کامل بوی نامطبوع تخم‌مرغ کمک می‌کند بلکه عطر و طعم دلپذیری به بامیه‌ها می‌بخشد.

منبع: کاله

فراشپز

Recent Posts

طرز پخت ماکارونی با گل کلم و پارمزان

فراشپز- پاستای گل کلم یکی از انواع پاستا‌ها می‌باشد که بسیار خوشمزه و ساده است…

4 ساعت ago

طرز تهیه نان شکم پر شکلاتی

فراشپز- نان خانگی پر شده با شکلات، درست مانند این است که محبوب‌ترین نانوایی خود…

5 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه سیب‌زمینی کوبیده؛ یک کلاسیک خوشمزه با طعمی بی‌نظیر

فراشپز- سیب‌زمینی کوبیده، یکی از محبوب‌ترین غذا‌های فرنگی است که با طعم نرم و کره‌ای…

6 ساعت ago

دستور پخت جامبو شلز با اسفناج و سس مخصوص

فراشپز- جامبو شلز؛ یکی از غذا‌های فوق العاده خوشمزه و ساده است که بدون مرغ…

7 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه دلمه برگ مو؛ طریقه صحیح پیچیدن دلمه

فراشپز- هیچ کس این روش را نمی‌شناسد. همه می‌پرسند چگونه آن را درست می‌کنم. با…

8 ساعت ago

طرز تهیه کشک بادمجان با هواپز؛ هم خوشمزه هم رژیمی

فراشپز- امروزه مردم از رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و روش‌های پخت سالم پیروی…

9 ساعت ago