آشپزی

طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج

فراشپز- بورک یکی از غذا‌های مشهور و خوشمزه ترکیه‌ای است که در میان ایرانیان طرفداران زیادی دارد. بورک‌ها انواع مختلفی دارند. در انواع مختلف بورک، این مواد میانی هستند که تغییر می‌کنند.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده کردن بورک مرغ و اسفناج باید مرغ خرد شده را با پیاز به خوبی سرخ کنید. ادویه‌ها را اضافه کنید و کمی تفت دهید. در نهایت اسفناج پخته را به ترکیب اضافه کنید.

مرغ و اسفناج را به همراه پنیر پیتزا روی خمیر یوفکا‌ها بریزید و آنها را به صورت لوله‌ای بپیچید. بورک‌ها را در روغن داغ سرخ کنید و بعد از گرفتن روغن اضافی، در ظرف مناسب سرو کنید.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای بورک مرغ و اسفناج برای ۴ نفر

سینه مرغ ۴۰۰ گرم

اسفناج پخته ۱ پیمانه

پنیر پیتزا ۱ پیمانه

خمیر یوفکا ۱۲ عدد

پیاز ۱ عدد متوسط

نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

روغن به میزان لازم

طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج

مدت زمان آماده‌سازی: ۱ ساعت

مناسب برای: ۴ نفر

درجه سختی: متوسط

طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج

مرحله اول: مرغ را بپزید

سینه مرغ را به صورت مکعبی خرد کنید. پیاز را هم به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید و داخل ماهیتابه بریزید. دو قاشق آب اضافه کنید و بگذارید پیاز روی حرارت بالا آب خود را بکشد.

کمی روغن به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا کاراملی شود. به پیاز کاراملی، ادویه‌ها را اضافه کنید تا عطرشان آزاد شود. مرغ‌های خرد شده را به پیاز‌ها اضافه کنید، کمی تفت دهید و ۱۰ دقیقه در ماهیتابه را بگذارید.

مرحله دوم: مواد داخل بورک را آماده کنید

بعد از ده دقیقه در ماهیتابه را بردارید و مرغ را با حرارت بالا بپزید. هنگامی که مرغ‌ها خوب پخته شدند، زیر ماهیتابه را خاموش کنید و به مواد داخل ماهیتابه، اسفناج پخته را هم اضافه کنید.

مرحله سوم: بورک‌ها را بپیچید

داخل هر خمیر یوفکا، مقداری از ترکیب مرغ اسفناج و پنیر پیتزا بریزید. خمیر یوفکا را به صورت لوله‌ای بپیچید. برای این که لبه‌های خمیر باز نشود، آن را کمی خیس کنید. دو سر بالایی و پایینی خمیر یوفکا را هم خیس کنید و به سمت داخل بورک تا بزنید.

مرحله چهارم: بورک‌ها را سرخ کنید

داخل یک شیرجوش عمیق به قدری روغن سرخ کردنی بریزید که بورک‌ها در آن شناور شوند. صبر کنید تا روغن داغ شود و سپس بورک‌ها را در آن سرخ کنید.

بورک‌های سرخ شده را داخل یک صافی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. می‌توانید برای گرفتن این روغن اضافی به جای استفاده از صافی، بورک‌ها را چند ثانیه روی یک دستمال کاغذی حوله‌ای بچینید تا چربی اضافه آنها را به خود جذب کند.

مرحله پنجم: بورک‌ها را سرو کنید

در مرحله آخر بورک‌ها را در ظرف دلخواه بچینید. برای تزئین بورک می‌توانید از جعفری و پیاز خرد شده استفاده کنید. می‌توانید بورک را با سس کچاب سرو کنید.

بورک مرغ و اسفناج رژیمی

بورک مرغ و اسفناج غذایی پرخاصیت است. با این حال به دلیل استفاده زیاد از روغن در این غذا، نمی‌توان آن را غذایی سالم دانست. شاید برایتان جالب باشد، بدانید که با چند تغییر کوچک می‌توانید این غذا را به صورت رژیمی آماده و مصرف کنید.

تنها کافی است پنیر پیتزا را از مواد اولیه حذف کنید و به جای آن به مواد میانی کمی پنیر لبنه یا پنیر خامه‌ای اضافه کنید. علاوه بر این، می‌توانید سینه مرغ را به جای سرخ کردن، آب پز و سپس ریش‌ریش کنید.

در نهایت به جای شناور کردن و سرخ کردن بورک، آن را در فر بپزید و کمی روی آن کره آب شده بمالید. برای این که بورک شما کاملا سوخاری شود، در پنج دقیقه آخر پخت، گریل فر را روشن کنید.

نکات و فوت‌و‌فن‌های طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت بورک مرغ و اسفناج اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

معمولا بورک‌ها طعم ساده‌ای دارند و در آنها از نهایتا یک الی دو ماده اولیه اصلی استفاده می‌شود، اما بنابر سلیقه خود می‌توانید به این بورک قارچ هم اضافه کنید. برای این کار لازم است قارچ را با آب لیمو به صورت جداگانه بپزید و سپس به مواد میانی بورک اضافه کنید.

در مواد میانی بورک می‌توانید به جای پنیر پیتزا از پنیر خامه‌ای استفاده کنید. برای استفاده از پنیر خامه‌ای باید آن را قبل از این که مواد میانی از حرارت بیفتند، با آن مخلوط کنید. در واقع باید پنیر خامه‌ای را همزمان با اسفناج پخته به مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید.

در صورت تمایل برای عطر و طعم بهتر مرغ در بورک می‌توانید به مواد میانی مقداری هم فلفل دلمه خرد شده اضافه کنید.

اضافه کردن کره و زعفران به مرغ در هنگام پخت، به آن عطر و طعم بی‌نظیری می‌دهد.

منبع: اکالا

فراشپز

Recent Posts

فوت و فن مرغ ترش مازندرانی؛ طعمی به یادماندنی

فراشپز- مرغ ترش، حتی اگر تا به حال این غذای لذیذ شمالی را امتحان نکرده…

4 دقیقه ago

طرز تهیه قرمه‌سبزی با مرغ

فراشپز- خورش قورمه سبزی یکی از بهترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که اکثرا…

34 دقیقه ago

طرز تهیه سالاد کلم قرمز و انار

فراشپز- سالاد کلم قرمز و انار یکی از سالادهای خوشمزه بسیار آسان است که می‌تواند…

1 ساعت ago

طرز تهیه ساندویچ پولدبیف رستورانی، خوشمزه‌ترین ساندویچ گوشتی که تابه‌حال خورده‌اید!

فراشپز- ساندویچ پولدبیف یکی از انواع ساندویچ‌های گوشت رستورانی بسیار خوشمزه است که از ترکیب…

2 ساعت ago

طرز تهیه پلو مخلوط عربی

فراشپز- پلو مخلوط عربی یکی از انواع پلوهای مخلوط خوشمزه است که از ترکیب پلو…

2 ساعت ago

خورش کرفس قرمز؛ متفاوت و خوشمزه

فراشپز- خورش کرفس قرمز نوعی روش پخت خورش کرفس است که با رب گوجه فرنگی…

3 ساعت ago