فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستانها رشد میکند و طعم ترشی دارد. این گیاه سرشار از خواص است و نهتنها به شکل خام قابل خوردن است، بلکه میتوان با آن انواع غذاها را درست کرد. امروز میخواهیم طرز تهیه تارت ریواس را هم به شما بیاموزیم، پس تا پایان همراه ما باشید.
ریواس۴۵۴ گرم
شکر۱۵۰ گرم (حدود ۳/۴ پیمانه)
آب۳ قاشق غذاخوری
پوست پرتقال رنده شده۲ قاشق چایخوری
مغز پسته (برای تزئین) ۱/۴ پیمانه
آرد چند منظوره۱۸۹ گرم (حدود ۱ و ۱/۳ پیمانه)
شکر قهوهای۶۳ گرم شکر (حدود ۵ قاشق غذاخوری)
نمک کوشر۱/۲ قاشق چایخوری
هل۱/۴ قاشق چایخوری
کره۱۴۲ گرم
پنیر ماسکارپونه۲۲۷ گرم
عسل۳ قاشق غذاخوری
وانیل نصف یک دانه
خامه غلیظ۱/۲ پیمانه
پیش از اینکه بهسراغ درست کردن تارت ریواس بروید، ابتدا فر را روشن کنید و روی دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود.
در یک کاسه، آرد، پودر هل، شکر قهوهای و نمک را با هم مخلوط کنید. سپس کره ذوب شده را به مواد اضافه کنید و با یک لیسک یا قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود و هیچ اثری از آرد باقی نماند.
نکته پیرامون نمک کوشر: نمک کوشر بر خلاف سایر نمکها تنها از کلرید سدیم ساخته شده است و هیچگونه مواد معدنی مثل ید، منیزیم، پتاسیم در ساختار این نمک به کار نرفته است. در این دستورالعمل از نمک کوشر استفاده شده است، اما شما میتوانید از نمک معمولی هم برای تهیه این تارت استفاده کنید.
خمیر آماده شده در مرحله قبل را در قالب تارت ۲۳ سانتیمتری پهن کنید و با دست، فشار دهید تا صاف و یکنواخت شود.
سپس قالب تارت را روی یک توری سیمی که درون سینی فر قرار دارد بگذارید و حدود ۳۰ تا ۳۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا خمیر تارت طلایی شده و کاملاً سفت شود. بهتر است در اواسط پخت، قالب را بچرخانید تا همهی بخشهای تارت به یک اندازه بپزد.
تارت را از فر خارج کرده و اجازه دهید در دمای اتاق خنک شود. میتوانید خمیر تارت را یک روز قبل از درست کردن تارت ریواس، تهیه کنید و در دمای اتاق بگذارید تا حسابی خنک شود.
ریواسها را به قطعات حدوداً یک سانتیمتری خرد کنید. سپس ریواسهای خرد شده را بههمراه شکر، پوست پرتقال رنده شده و آب، در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب، جوش بیاید و شکر حل شود. در ابتدا، سعی کنید مواد را زیاد هم نزنید و فقط در حدی هم بزنید که شکر حل شود.
حال باید حرارت را کم کنید و بهطور مداوم مواد داخل قابلمه را هم بزنید تا ریواسها کاملاً نرم و له شوند و یک مخلوط پورهمانند به دست بیاید.
نکته: اگر در حین پخت، ریواسها به ته قابلمه چسبیدند، هر بار یک قاشق غذاخوری آب اضافه کنید تا از ته قابلمه جدا شوند.
وقتی ریواسها کاملا پخته شدند، آن را بچشید و در صورت تمایل، مقداری شکر به آن اضافه کنید تا به شیرینی دلخواه برسید.
در نهایت، پوره ریواس را در یک کاسه بریزید و قبل از استفاده برای تارت، اجازه دهید در دمای اتاق خنک شود.
پنیر ماسکارپونه و عسل را در یک کاسه بزرگ بریزید. دانههای وانیل را هم به آن اضافه کنید. سپس، با استفاده از همزن دستی یا برقی (با سرعت متوسط رو به بالا) شروع به هم زدن مواد کنید تا عسل بهخوبی با ماسکارپونه ترکیب شود و یک مخلوط یکدست و کرمی حاصل شود.
در همین حین که مواد را با همزن، هم میزنید، خامه قنادی را هم بهآرامی اضافه کنید.
پس از آنکه تمام خامه را به مواد افزودید، سرعت همزن را افزایش دهید و هم بزنید. هم زدن را باید تا جایی ادامه دهید که رد پرههای همزن روی مخلوط باقی بماند و فیلینگ حالت یک قله نرم را به خود بگیرد.
مراقب باشید که بیش از حد هم، مواد را هم نزنید.
حدود یک چهارم پیمانه از مارمالاد ریواس را بهطور یکنواخت در کف خمیر تارت پخش کنید. سپس فیلینگ ماسکارپونه را روی مارمالاد ریواس بریزید و آرامآرام و بهصورت یکنواخت آن را پخش کنید. پس از آن، باقی مانده مارمالاد ریواس را روی فیلینگ ماسکارپونه بریزید و آن را نیز پخش کنید.
در آخر، روی تارت را با پسته خرد شده تزیین کنید.
برای درست کردن این دسر بهاری خوشمزه لازم است که به یک سری اصول و نکات نیز دقت کنید، از جمله:
ساقههای جوان و نازک ریواس لطیفتر هستند، در نتیجه راحتتر خرد میشوند. علاوه بر این، ریواسهای نازک طعم شیرینتری هم دارند و همین باعث میشود که تارت شما طعم بهتری پیدا کند.
کیفیت کرهای که برای تهیه خمیر تارت استفاده میکنید، تاثیر زیادی در طعم و بافت خمیر تارت دارد. کره حیوانی با کیفیت بالا، عطر و طعم بهتری به خمیر میبخشد و باعث میشود بافت آن ترد و پوک شود. توصیه میشود که از مارگارین یا کرههای گیاهی که کیفیت پایینی دارند، استفاده نکنید.
هنگام قرار دادن خمیر در قالب تارت، دقت و حوصله به خرج دهید. مطمئن شوید که خمیر بهطور یکنواخت در کف و دیوارههای قالب پخش شده است و ضخامت آن در همه جا یکسان است. این کار از پخت ناهمگون خمیر جلوگیری میکند و ظاهر بهتری به تارت شما میبخشد. در ابتدای کار ممکن است این کار کمی زمان ببرد و حدود ۱۰ دقیقه طول بکشد تا خمیر به درستی در قالب جای بگیرد. اما نگران نباشید، با کمی تمرین، سرعت عمل شما بیشتر خواهد شد.
در نهایت
در این روزهای بهاری که ریواس بهوفور در بازار پیدا میشود، فرصت را از دست ندهید و این دسر خوشرنگ و لعاب را امتحان کنید.
منبع: کاله
فراشپز- چه چیزی از یک سس یا دیپ خوشمزه برای همراهی غذاهای مختلف بهتر است؟…
فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…
فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوهای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…
فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…
فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…
برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…