فراشپز- تانتونی (tantuni) یک فست فود یا ساندویچ خوشمزه اصالتا ترکی و متعلق به شهر مرسین ترکیه است که با گوشت گوساله یا گوشت مرغ، پیاز و ادویههای معطر درست میشود.
برای تهیه تانتوتی گوشت، کافی است گوشت یا گوشت چرخ کرده را بپزید و با پاپریکا و پیاز، در نان لواش یا پیتا به شکل ساندویچ رپ یا در نان باگت بپیچید و میل کنید. تانتونی ترکی هم ساده و هم مقوی است و میتواند تنوع خوبی در لیست ناهار و شام ایجاد کند. در این مقاله از سرویس آشپزی ما طرز تهیه تانتونی گوشت و نکات پخت و خوشمزه شدن تانتونی را به شما آموزش خواهیم داد.
گوشت راسته گوساله: ۴۰۰ گرم
گوجه فرنگی: ۴ عدد
پیاز: ۲ عدد
جعفری تازه: ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق چایخوری
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
آب جوش: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
فلفل سیاه، نمک و سماق: به مقدار دلخواه
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
نان و سس: به مقدار لازم
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۱۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت تانتونی گوشت: ۳۰ دقیقه
تانتونی گوشت یک غذای خوشمزه و سیر کننده و مناسب برای غذای کارمندی است و میتوانید به راحتی آن را درست کنید. در ادامه، طرز تهیه تانتونی استانبول را به ترتیب زیر دنبال کنید.
در ابتدا، گوشت را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس روی تخته آشپزی، گوشت را از عرض برش بزنید و به صورت نوارهای باریک ببُرید. برشهای گوشت باید کاملا هماندازه و نازک باشد تا زودتر و به صورت یکدست پخته شوند.
گوشتهای برش خورده را دریک تابه بریزید وبه آنها یک لیوان فرانسوی دستهدار آب جوش اضافه کنید (خود ترکیه ای ها گوشتهای تانتونی را در یک سینی روحی به طور سنتی طبخ میکنند).تابه را روی حرارت بگذارید تا آب آن شروع به جوشیدن کند. درب تابه را بگذارید و شعله را کم کنید تا گوشتها به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بمانند و نیمپز شوند.
در فاصلهای که گوشتها در حال پختن هستند، جعفریهای تازه را پاک کنید و ساقههای درشت آنها را جدا کنید. جعفریهای تازه را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
گوجه فرنگیها را هم بشویید و پوست آنها را با چاقو بگیرید. میتوانید گوجه فرنگیها را برای ۲ تا ۳ دقیقه در آب جوش نگه دارید و بلافاصله زیر آب سرد بگیرید تا پوست آنها به راحتی جدا شود.
در این مرحله از طرز تهیه تانتونی، جعفریهای خرد شده را به صورت ریز و ساطوری خرد کنید. گوجه فرنگیها را هم به صورت ریز و نگینی یا حلقههای نصف شده از وسط، خرد کنید.
پیازها را پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. پیازها را در یک کاسه بریزید و روی آنها، نمک، فلفل سیاه و سماق بپاشید و هم بزنید تا با ادویهها طعمدار شوند. پیازها را کنار بگذارید.
در ادامه، به سراغ گوشتها بروید. آب گوشت باید کشیده شده باشد اگر هنوز آب دارد، شعله را زیاد کنید تا آب آن بخار شود. سپس به گوشتها، فلفل سیاه و کمی نمک بزنید.
حالا رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه فرنگی فوری) و آبلیمو را هم اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خام رب گوجه فرنگی گرفته شود. گوشتها که طعمدار شدند، شعله را خاموش کنید.
برای پیچیدن ساندویچ تانتونی گوشت یا سرو آن به صورت پرسی، نان باگت را باز کنید یا از نان لواش، سنگک یا پیتا استفاده کنید. بین نان، از پیازهای مزهدار شده با ادویه بریزید.
روی پیازها گوشت مزهدار شده بریزید و در آخر گوجه فرنگیهای خرد شده را اضافه کنید. ساندویچ را بپیچید یا لقمه کنید و آن را به صورت گرم، با سسهای دلخواه خود مثل سس کچاپ، مایونز، سس ساندویچ و … آن را میل کنید. در ترکیه معمولا تانتونی را با سس ماست میل میکنند.
برای طرز تهیه تانتوتی گوشت چرخ کرده، به جای گوشت نواری خرد شده، از گوشت چرخ کرده استفاده کنید. در این صورت، گوشت چرخ کرده را با مقداری روغن، تفت دهید و به آن ادویههای معطر غذا بزنید. گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی را با گوشت چرخ کرده، تفت دهید و بعد از طعمدار شدن گوشت چرخ کرده، شعله را خاموش کنید.
گوشت چرخ کرده را بین نان بریزید و پیازهای خرد شده را با سماق، نمک و فلفل سیاه، طعم دار کنید و روی گوشت چرخ کرده بریزید. در آخر هم جعفری ساطوری شده اضافه کرده و آن را سرو کنید.
برای طرز تهیه تانتوتی مرغ، میتوانید سینه مرغ را به صورت نواری برش بزنید و نیم پز کنید (مانند روش اول) یا سینه مرغ را با ادویه و پیاز و کمی آب، آبپز کرده و ریش ریش کنید. سپس بقیه مراحل را مثل روشهای بالا، دنبال کنید.
از ادویههای دلخواه، مثل پول بیبر (طرز تهیه پول بیبر)، پاپریکا (طرز تهیه پاپریکا) و … برای طعم دادن به گوشت یا مرغ و پیاز، میتوانید استفاده کنید.
در مواد ساندویچ تانتونی میتوانید از مواد دیگر مثل فلفل دلمهای، قارچ، ذرت و نخود فرنگی هم استفاده کنید.
برای خوشطعمتر شدن تانتونی گوشت یا مرغ، در زمان سرو و بعد از ریختن مواد بین نان، کمی کره ذوب کرده، روی گوشت یا مرغ بریزید تا چربتر و خوشمزهتر شود.
ساندویچ تانتونی ترکی را با چه نانی درست کنیم؟
برای سرو ساندویچ تانتونی، میتوانید از نانهای مختلف مثل پیتا، لواش، باگت، سنگک و … استفاده کنید. بهتر است نانی که انتخاب میکنید، خیلی نازک نباشد تا در زمان سرو، پاره نشود. اگر نانی که در دسترس دارید، نازک است، دو لایه نان دور مواد بپیچید.
ادویه خاص تانتونی مرسین چیست؟
به طور خاص از سماق و فلفل سیاه برای طعمدار کردن گوشت و پیاز این ساندویچ ترکیه ای استفاده میشود. اما میتوانید پودر آویشن و دیگر ادویههای دلخواه را برای غنیتر شدن طعم ساندویج تانتونی ترکیه ای در آن به کار ببرید.
منبع: ایرنا
فراشپز- مارشمالو نوعی خوراکی شیرین با حالت اسفنجی است که عموما از مخلوط شکر، ژلاتین،…
فراشپز- در این ویدئو یک آشپز چینی با استفاده از ۴ عدد هات داگ، ۲۰۰…
فراشپز- متخصصان تغذیه میگویند سبزیجات تازه اگر در دسترس باشند، مطمئناً بهترین گزینه برای مصرف…
فراشپز- باگر کیک، مینی کیکهای ۱ یا ۲ نفره هستند که در کاسه باگر به…
فراشپز- کیکها انواع و اقسام مختلفی دارند اما کیک ساده همیشه یکی از پرطرفدارترین کیکها…
فراشپز- اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و متفاوت اصیل ایرانی میگردید مرجو خورشت گلپایگان…