تاوا کبابی یکی از کبابهای خوشمزه تبریزی است؛ با دورچینهای مختلف از سبزیحات تهیه میشود و با کته زعفرانی بیشتر سرو میشود.
شاید شما فکر کنید این غذا فرقی با کباب تابهای نداشته باشید، اما در سخت اشتباه هستید!
تاوا کبابی یکی از کبابهای خوشمزه تبریزی میباشد که در ترکیه نیز تهیه میشود شاید شما فکر کنید این غذا فرقی با کباب تابهای نداشته باشید و فقط به دلیل تلفظ تابه که در زبان ترکی به آن تاوا میگویند میباشد، ولی باید گفت طعم و مزه تاوا کباب را وقتی به تبریز میروید و در بازار و یا رستورانهای سنتی آنها میروید میتوانید تفاوتش را با کباب تابهای متوجه شوید.
این تاوا کباب قبلا در تنور پخته میشده و در یک ظرف پهن میشده است. تاوا کباب با دورچینهای مختلف از سبزیحات تهیه میشود و با کته زعفرانی بیشتر سرو میشود و میتواند برای رهایی از دستورهای پخت یکنواخت گزینه خوبی باشد.
گوشت چرخ کرده مخلوط گوشت گوسفندی و گوساله ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپخوری
پوره گوجه فرنگی ۳ قاشق غذا خوری
گوجه ۲ عدد
زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
فلفل سبز تند ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زنجبیل، کاری، پاپریکا، سماق به مقدار لازم
ابتدا پیاز دستور را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید سپس آب پیاز را بگیرید حتما این کار را انجام دهید تا باعث شل شدن کباب نشود سپس به همراه گوشت و تمام ادویههای گفته شده و کمی زعفران خوب هم بزنید.
در این مرحله باید مواد کباب را به مدت ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید این مرحله در تهیه یک تاوا کباب بسیار موثر است باید حالتی چسبناک پیدا کند، اگر مایه کباب را خوب ورز ندهیم در هنگام سرخ شده ترک میخورد، ولی اگر خوب ورز بخورد تا پایان پخت یه صورت یکدست و یکنواخت باقی میماند.
بعد از اینکه گوشت را خوب ورز دادیم داخل کاسهای قرار دهید و روی کاسه را بپوشانید سپس برای ۱ ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا مزهها به خورد گوشت برود و بافت منسجم تری پیدا کند.
در ادامه داخل یک تابه روحی یا تلفون کمی روغن ریخته و مایه کباب را داخل تابه پهن کنید سپس تابه را روی حرارت متوسط به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید تا کم کم پخته و آب گوشت کشیده شود سپس دو طرف کباب را سرخ کنید و در انتها رب گوجه را با پوره گوجه و کمی زعفران آب رقیق کنید و روی کباب بریزید حالا برشهای گوجه فرنگی و فلفل را نیز قرار دهید و بگذارید تا کم کم سس غلیظ و گوجهها پخته شوند. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه تاوا کبابی
میتوانید از دورچینهای مختلف مانند پیاز یا قارچ کبابی نیز در تهیه این تاوا کبابی استفاده کنید.
میتوانید تاوا کبابی را برنگردانید و فقط همان سمت سرخ شود و طرف دیگر با آب گوجه و رب پخته شود.
حرارت باید کم باشد تا مغز پخت شود.
منبع: برترین ها
فراشپز- دانههای قرمز، اما ترش و شیرین انار جان میدهند برای تهیه خورشتهای پاییزی. خورشتهایی…
فراشپز- کیک قهوه یکی از انواع کیکهای خوشمزه و محبوب کافی شاپی است که قهوه…
فراشپز- کیک پسته و لیمو یکی از انواع کیکهای عصرانه است که از ترکیب مایه…
فراشپز- فرنی یکی از دسرهای سنتی و محبوب کشورمان است که طرفداران زیادی دارد و…
فراشپز- کروسان نان خوشمزه و لایه لایه فرانسوی است که با خمیر ورآمده تهیه میشود.…
فراشپز- طرز تهیه سوپ جوجه را بیشتر به عنوان سوپی برای درمان سرماخوردگی و تقویت…