ترشی بادمجان محبوبیت ویژهای دارد و کمتر کسی است که از خوردن آن بگذرد. یک ترشی جذاب با انواع سبزیها و مواد مغذی که میتواند به راحتی در خانه درست شود و چاشنی فوقالعادهای برای وعدههای غذایی باشد.
تنوع ترشیها آنقدر زیاد است که هیچوقت خستهکننده نمیشوند؛ هر موقع که اراده کنیم میتوانیم یک ترشی جدید درست و متناسب با فصل محتویاتش را آماده کنیم. از ترشی فلفل گرفته تا لیته، هفت بیجار، گوجه، مخلوط و … صدها مدل دیگر که تمامی ندارند. ترشی بادمجان اما محبوبیت ویژهای دارد و کمتر کسی است که از خوردن آن بگذرد. یک ترشی جذاب با انواع سبزیها و مواد مغذی که میتواند به راحتی در خانه درست شود و چاشنی فوقالعادهای برای وعدههای غذایی باشد.
سیر: ۲۵۰ گرم
هویج: ۲۰۰ گرم
فلفل سبز: ۵۰ گرم
سرکه: به اندازه کافی
سبزی ترشی: ۴۰۰ گرم
بادمجان قلمی: ۱ کیلوگرم
۱. برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر ابتدا مواد لازم جهت پر کردن شکم بادمجان را آماده میکنیم. هویجها را با پوست کن تمیز میکنیم و میشوییم و روی تخته آشپزخانه آنها را تقریبا ریز و نگینی خرد میکنیم و در کاسهای بزرگ میریزیم.
۲. سبزی ترشی که از سبزیهای خوش عطر استفاده میکنیم (البته کاملا سلیقهایست و میتوانیم از نعناع، ترخون، مرزه، پیازچه و .. در این ترشی استفاده میکنیم) را به اندازه مساوی پاک میکنیم و میشوییم و آبکش میکنیم.
۳. میگذاریم تا آب اضافه آنها خارج و کاملا خشک شوند و با سلیقه خودتان روی تخته آشپزخانه آنها را ریز یا درشت خرد میکنیم که البته اگر ریزتر خرد شوند زیبایی بیشتری در ترشی خواهد داشت.
۴. البته میتوان از سبزیهای خشک نیز استفاده کرد. سبزی خرد شده را نیز داخل کاسه میریزیم و سیرها را نیز که طعم فوقالعادهای به ترشی ما میدهد را پوست میگیریم و میشوییم و هر حبه را به چهار یا شش قسمت بسته به اندازه حبهها خرد میکنیم و به مواد داخل کاسه اضافه میکنیم. همچنین فلفل سبزها را نیز تمیز آبکش میکنیم و ریز خرد میکنیم و به مواد میافزاییم. سپس بادمجانها را میشوییم و در آبکش قرار میدهیم تا خشک شوند.
۵. کلاهک بادمجانها را با چاقو جدا میکنیم و یک برش عمودی روی بادمجان ایجاد میکنیم و شکم بادمجانها را باز میکنیم. همگی بادمجانها را که آماده کردیم در قابلمهای نسبتا متوسط سرکه میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم و به مدت ۵ الی ۷ دقیقه بادمجانها را در سرکه قرار میدهیم تا بپزند و کمی نرمتر شوند.
۶. پس از ۵ دقیقه از سرکه بیرون میآوریم و در صافی قرار میدهیم تا کاملا سرد شوند. آن وقت با قاشق مواد خرد شده در کاسه را کاملا زیر و رو میکنیم تا مخلوط شوند و داخل بادمجانها را یکی یکی با قاشق پر میکنیم و در ظرف مورد نظر مرتب میچینیم.
۷. سرکه را روی بادمجانها میریزیم تا سطح آنها کاملا پوشیده از سرکه شود و در ظرف را محکم میبندیم تا هوا در آن نفوذ نکند و به مدت ۱۰ الی ۱۲ روز ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری و بعد از آن مصرف میکنیم.
منبع: ایرنا
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…