آشپزی

طرز تهیه ته‌چین مجلسی آذربایجانی

فراشپز- باسترما پلو (باسدیرما پلو)، غذای بسیار خوشمزه و مجلسی اهالی آذربایجان شرقی‌ است. این غذای محلی با گوشت اردک محلی مزه دار شده، مرغ، گوشت قرمز و به‌خصوص گوشت گردن یا ماهیچه گوسفند تهیه می‌شود.

باسترما پلو (باسدیرما پلو)، غذای بسیار خوشمزه و مجلسی اهالی آذربایجان شرقی‌ است و طبخ آن در اردبیل و آستارا از گذشته های دور به یادگار مانده است.این غذای مجلسی شباهت زیادی به ته‌چین دارد. از آنجا که مواد گوشتی لای برنج قرار می‌گیرد و دیده نمی‌شود، به آن باسترما (پنهان شده ) می‌گویند. این غذای محلی با گوشت اردک محلی مزه دار شده، مرغ، گوشت قرمز و به‌خصوص گوشت گردن یا ماهیچه گوسفند تهیه می‌شود.

مواد اولیه

برنج ۳ پیمانه

گوشت گردن گوسفندی یا مرغ به مقدار لازم

پیاز ۳ عدد

گردو پودر شده ۱ لیوان

رب انار ترش ۱ ق غذا خوری

رب ازگیل ۱ ق غذا خوری

رب آلوچه ۱ ق غذا خوری

آلو خورشتی ۱۰ عدد

کره ۱۵ گرم

دانه ی انار ترش به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول

ابتدا گوشت گوسفند یا مرغ را خوب شسته سپس تمام رب های گفته شده در دستور را با هم مخلوط کرده به همراه نمک و فلفل سیاه به گوشت زده و خوب ماساژ دهید. سپس پیاز حلقه شده را روی گوشت بگذارید و برای چند ساعت ( بهتر است از شب تا صبح ) استراحت دهید تا بوی زهم آن از بین برود.

مرحله دوم

داخل قابلمه نسبتا بزرگ (با توجه به اندازه و سایز مرغ یا اردک) آب ریخته تا به جوش بیاد. سپس پیاز را چند قاچ کرده به همراه کره و گوشت اضافه کنید و زمان دهید تا گوشت خوب پخته شود و در حین پخت از روی آب داخل قابلمه با قاشق روی گوشت مرغ یا اردک بریزید.

مرحله سوم

پیاز دیگر گفته شده در دستور را رنده ریز زده و داخل تابه ای که روغن نریخته اید کمی تفت بدهید تا آب پیاز کشیده شود. سپس کمی روغن ریخته و گردو را اضافه می کنیم .حالا چند عدد آلو به همراه دانه های انار را اضافه می کنیم. محصول حاصل که به آن لونگی گفته می شود را داخل شکم اردک یا مرغ ریخته و کنار می گذاریم.

مرحله چهارم

برنج را از قبل با مقداری نمک خیس کرده سپس روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد .وقتی کمی نرم شد آبکش کنید و کف قابلمه ته دیگ مورد نظر را بگذارید. سپس یک لایه از برنج ریخته و کمی زعفران ریخته و با برنج مخلوط و با کفگیر منسجم می کنیم و گوشت پخته شده را روی برنج قرار می دهیم.حالا باقی برنج را ریخته و باسترما پلو را دم می گذاریم و در انتهای پخت کمی کره روی برنج ریخته و در دیس مورد نظر برگردانید.نوش جان.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

خواص بی‌نظیر بابونه برای سلامتی

فراشپز- برخی داروهای گیاهی به خصوص دمنوش‌ها اگر کاربرد هرکدام از آنها را بشناسید و…

13 ساعت ago

این نوشیدنی محبوب ۲ سال به طول عمر انسان اضافه می‌کند

فراشپز- یک مطالعه مروری جدید توسط محققان دانشگاه کویمبرا نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه به…

14 ساعت ago

روش تهیه سالاد لوبیا چیتی و لبو برای شب یلدا + فوت و فن

فراشپز- اگر از علاقه‌مندان به انواع سالاد هستد، باید گفت سالاد لوبیا چیتی و لبو…

14 ساعت ago

طرز تهیه خوراک ماهی با سس پرتقال

فراشپز- خوراک ماهی با سس پرتقال یکی از خوشمزه‌ترین انواع غذا با ماهی است که…

15 ساعت ago

دَمی مراکشی؛ پلوی خوشمزه و متفاوت

فراشپز- همانطور که می‌دانید دمی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه است که انواع مختلفی دارد؛…

15 ساعت ago

طرز تهیه قابلی‌پلو ( کابلی پلو) ساده افغانستانی

فراشپز- قابلی پلو که با نام کابلی پلو هم شناخته می شود از غذاهای بسیار…

16 ساعت ago