فراشپز- باسترما پلو (باسدیرما پلو)، غذای بسیار خوشمزه و مجلسی اهالی آذربایجان شرقی است. این غذای محلی با گوشت اردک محلی مزه دار شده، مرغ، گوشت قرمز و بهخصوص گوشت گردن یا ماهیچه گوسفند تهیه میشود.
باسترما پلو (باسدیرما پلو)، غذای بسیار خوشمزه و مجلسی اهالی آذربایجان شرقی است و طبخ آن در اردبیل و آستارا از گذشته های دور به یادگار مانده است.این غذای مجلسی شباهت زیادی به تهچین دارد. از آنجا که مواد گوشتی لای برنج قرار میگیرد و دیده نمیشود، به آن باسترما (پنهان شده ) میگویند. این غذای محلی با گوشت اردک محلی مزه دار شده، مرغ، گوشت قرمز و بهخصوص گوشت گردن یا ماهیچه گوسفند تهیه میشود.
برنج ۳ پیمانه
گوشت گردن گوسفندی یا مرغ به مقدار لازم
پیاز ۳ عدد
گردو پودر شده ۱ لیوان
رب انار ترش ۱ ق غذا خوری
رب ازگیل ۱ ق غذا خوری
رب آلوچه ۱ ق غذا خوری
آلو خورشتی ۱۰ عدد
کره ۱۵ گرم
دانه ی انار ترش به مقدار لازم
ابتدا گوشت گوسفند یا مرغ را خوب شسته سپس تمام رب های گفته شده در دستور را با هم مخلوط کرده به همراه نمک و فلفل سیاه به گوشت زده و خوب ماساژ دهید. سپس پیاز حلقه شده را روی گوشت بگذارید و برای چند ساعت ( بهتر است از شب تا صبح ) استراحت دهید تا بوی زهم آن از بین برود.
داخل قابلمه نسبتا بزرگ (با توجه به اندازه و سایز مرغ یا اردک) آب ریخته تا به جوش بیاد. سپس پیاز را چند قاچ کرده به همراه کره و گوشت اضافه کنید و زمان دهید تا گوشت خوب پخته شود و در حین پخت از روی آب داخل قابلمه با قاشق روی گوشت مرغ یا اردک بریزید.
پیاز دیگر گفته شده در دستور را رنده ریز زده و داخل تابه ای که روغن نریخته اید کمی تفت بدهید تا آب پیاز کشیده شود. سپس کمی روغن ریخته و گردو را اضافه می کنیم .حالا چند عدد آلو به همراه دانه های انار را اضافه می کنیم. محصول حاصل که به آن لونگی گفته می شود را داخل شکم اردک یا مرغ ریخته و کنار می گذاریم.
برنج را از قبل با مقداری نمک خیس کرده سپس روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد .وقتی کمی نرم شد آبکش کنید و کف قابلمه ته دیگ مورد نظر را بگذارید. سپس یک لایه از برنج ریخته و کمی زعفران ریخته و با برنج مخلوط و با کفگیر منسجم می کنیم و گوشت پخته شده را روی برنج قرار می دهیم.حالا باقی برنج را ریخته و باسترما پلو را دم می گذاریم و در انتهای پخت کمی کره روی برنج ریخته و در دیس مورد نظر برگردانید.نوش جان.
منبع: ایرنا
فراشپز- برخی داروهای گیاهی به خصوص دمنوشها اگر کاربرد هرکدام از آنها را بشناسید و…
فراشپز- یک مطالعه مروری جدید توسط محققان دانشگاه کویمبرا نشان میدهد که نوشیدن قهوه به…
فراشپز- اگر از علاقهمندان به انواع سالاد هستد، باید گفت سالاد لوبیا چیتی و لبو…
فراشپز- خوراک ماهی با سس پرتقال یکی از خوشمزهترین انواع غذا با ماهی است که…
فراشپز- همانطور که میدانید دمی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه است که انواع مختلفی دارد؛…
فراشپز- قابلی پلو که با نام کابلی پلو هم شناخته می شود از غذاهای بسیار…