فراشپز- ته چین گوشت یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با مواد متنوعی پخته می شود.
ته چین گوشت به همراه بادمجان، یک ترکیب لذیذ در بین غذاهای ایرانی است که با اکثر ذائقه ها همخوانی دارد. در این مطلب طرز تهیه آن مرحله به مرحله آموزش داده می شود:
مواد لازم برای ۵ نفر
برنج۵ پیمانه
بادمجان۵ عدد
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
زرده تخم مرغ۵ عدد
ماست چکیده۵ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده¼ فنجان
زرشک۱ پیمانه
پیاز۱ عدد بزرگ
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
روغن و زردچوبه به مقدار کافی
برای تهیه ته چین گوشت مجلسی ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و در یک تابه مناسب به همراه کمی روغن تفت می دهیم تا پیاز سبک شود، سپس کمی زردچوبه اضافه می کنیم و یک دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم.
در ادامه گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه می کنیم و و چند دقیقه تفت می دهیم تا گوشت چرخ کرده تغییر رنگ بدهد. در صورت تمایل می توانیم به جای استفاده از گوشت چرخ کرده از گوشت ریش ریش شده استفاده کنیم.
پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، نصف فنجان آب اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم تا گوشت بپزد. در همین حین بادمجان ها را به صورت حلقه ای خرد می کنیم و به صورت جداگانه در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش بیاید. پس از اینکه آب به جوش امد یک قاشق چایخوری نمک داخل قابلمه می ریزیم و در ادامه برنجمان را که از قبل خیسانده ایم داخل آب جوش می ریزیم.
پس گذشت ۵ تا ۷ دقیقه نسبت به نوع برنج، باید آنرا آبکشی می کنیم. حالا داخل یک کاسه بزرگ زرده های تخم مرغ را به همراه ماست، زعفران دم کرده و چند قاشق غذاخوری روغن را با هم ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند.
در ادامه نصف برنج آبکش شده را به کاسه حاوی زرده تخم مرغ اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم تا برنج با مواد کاملا یکدست شود. حالا یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و کف و بدنه آنرا با روغن مایع چرب می کنیم.
در این مرحله مخلوط برنج و زرده های تخم مرغ را ته قابلمه می ریزیم و با کف دست آنرا فشرده می کنیم تا به طور کامل به کف قابلمه بچسبد. حالا گوشت تفت داده شده را به همراه بادمجان های سرخ شده در وسط برنج می چینیم.
در ادامه نصف زرشک را هم با کمی روغن تفت می دهیم و روی گوشت و بادمجان می ریزیم، سپس باقیمانده برنج آبکش شده را روی مواد می ریزیم و آنرا با کف دست فشار می دهیم تا سطح برنج کاملا صاف و یکدست شود.
در ادامه مقداری روغن یا کره هم به صورت پخش روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم. حالا اجازه می دهیم ته چین به مدت یک ساعت با حرارت ملایم دم بکشد. در پایان زرشک باقیمانده را برای تزیین روی ته چین استفاده می کنیم.
ته چین گوشت در فر
برای تهیه این ته چین خوشمزه در فر ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود. سپس ته چین را در یک ظرف پیرکس آماده می کنیم و چند تکه کره به صورت پخش روی ته چین قرار می دهیم.
حالا روی درب ظرف پیرکس را با فویل آلومینیومی بسیار نازک می پوشانیم، سپس در طبق وسط فر قرار می دهیم تا ته چین آماده شود. پس از گذشت یک ساعت ته چین ما آماده است و می توانیم آنرا از فر خارج کنیم.
منبع: ایرنا
فراشپز- چه چیزی از یک سس یا دیپ خوشمزه برای همراهی غذاهای مختلف بهتر است؟…
فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…
فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستانها رشد میکند و طعم ترشی…
فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوهای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…
فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…
فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…