آشپزی

طرز تهیه ته چین هویج پلو مرحله به مرحله

فراشپز- ته چین همیشه جز غذا‌های معروف و لاکچری ایرانی بوده است. همیشه در مهمانی‌های خاص و ویژه یکی از انتخاب‌های ما ته چین است. ته چین هویج پلو هم یکی از انواع آن است که می‌توانید هم به شیوه سنتی و هم به عنوان فینگر فود سرو کنید.

مواد لازم جهت تهیه ته چین هویج پلو:

پیاز ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
هویج ۳ عدد
زرشک نصف پیمانه
زرده تخم مرغ ۲ عدد
روغن نصف لیوان
ماست ۱ لیوان
گلاب ۱ قاشق چای‌خوری
برنج ۳ پیمانه
کره به میزان دلخواه
زعفران دم کرده به میزان دلخواه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و پودر سیر به میزان دلخواه

مراحل تهیه ته چین هویج پلو

مراحل تهیه ته چین هویج پلو به شرح زیر است:

مرحله اول) برنج را آماده کنید

در مرحله اول از پخت ته چین هویج پلو، ابتدا باید برنج را بار بگذارید. برای پخت برنج اول آن را بشویید و به مدت نیم ساعت در آب و نمک بخیسانید. بعد درون یک قابلمه مناسب، آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

وقتی آب درون قابلمه جوش آمد، برنج و نمک را اضافه کنید و اجازه دهید تا به خوبی بجوشد و نیم‌پز شود. در این مرحله توجه داشته باشید که برنج باید نیم‌پز شود. زیرا باز هم قرار است پخته شود و اگر در همین مرحله آن را کاملا بپزید در ادامه برنج شما خشک می‌شود. پس در همین مرحله نیم‌پز، برنج را آبکش کنید.

مرحله دوم) پیاز، هویج و گوشت چرخ‌کرده را تفت دهید

پیاز را بشویید و پوست بگیرید. بعد آن را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. در یک ماهیتابه مناسب کمی روغن بریزید. وقتی روغن درون ماهیتابه کاملا داغ شد، پیاز را به آن اضافه کنید.

آن را تا جایی تفت دهید که سبک و طلایی شوند. پیاز نباید کاملا سرخ شود. در حد طلایی‌رنگ کافی است. بعد از آن که پیاز طلایی شد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و دوباره به خوبی تفت دهید.

سپس هویج‌ها را بشویید و پوست بگیرید. وقتی پوست هویج را گرفتید، آن را رنده کنید و به گوشت چرخ‌کرده اضافه کنید. دوباره کاملا مواد را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس شعله را خاموش کنید.

مرحله سوم) مواد تخم مرغی را آماده کنید

در مرحله سوم از تهیه ته چین هویج پلو، زرشک را در یک کاسه بریزید و زرده تخم مرغ را به آن اضافه کنید. سپس روغن، ماست و زعفران را هم در کاسه بریزید و همه مواد را کاملا با هم مخلوط کنید.

وقتی مواد مخلوط شدند، نمک و گلاب را هم اضافه کنید و دوباره هم بزنید. این مواد باید کاملا یکدست و یکنواخت شده باشد. بعد از آماده کردن مواد تخم مرغی، نصف برنج آبکش شده را به آن اضافه کنید و همه را به خوبی ترکیب کنید.

مرحله چهارم) مواد‌ها را درون قابلمه بریزید.

حالا مواد شما آماده پخت نهایی هستند. در مرحله چهارم، یک قابلمه مناسب بردارید و کف آن را با کمی روغن چرب کنید. مواد ته چین را درون آن بریزید و با پشت قاشق غذاخوری صاف کنید.

در حین صاف کردن، کمی مواد را فشار دهید تا کاملا به قابلمه بچسبد و از هم نپاشد. بعد از مواد ته چین، مواد گوشتی را اضافه کنید. دوباره این مواد را با ته قاشق صاف و فشرده کنید. در نهایت نصف دیگر برنج آبکش شده را اضافه کنید و آن را هم با قاشق فشار دهید.

روی برنج را کمی کره ذوب شده زعفران دم کرده بریزید و روی شعله خیلی ملایم گاز قرار دهید. ته چین هویج پلو به ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارد تا بپزد و کاملا دم بکشد. بعد از ۴۵ دقیقه می‌توانید آن را سرو کنید.

منبع:اکالا

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه خورش قیمه عربی: دستور پخت اصیل و خوشمزه

فراشپز- آیا تا به حال طعم بی‌نظیر و خاص خورش قیمه عربی را تجربه کرده‌اید؟…

2 ساعت ago

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

5 ساعت ago

دستور پخت نان شیرمال به سبک نانوایی

فراشپز- نان شیرمال هم مثل فطیر، از جمله محصولات سنتی کشورمان است که در جایی…

6 ساعت ago

طرز تهیه کوکی خرما و گردو به روش قنادی ها

فراشپز- کوکی خرما یکی از کوکی‌های بسیار خوشمزه و ساده است که می‌توانید برای صبحانه…

6 ساعت ago

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی یا کارتوفل

فراشپز- پنکیک سیب زمینی یا کارتوفل سیب زمینی یک از غذا‌های ساده و خوشمزه کشور…

7 ساعت ago

املت قیساوا؛ طعم متفاوت تخم مرغ با میوه‌های خشک

املت قیساوا، یکی از انواع املت‌های سنتی و خوش‌طعم ترکی است که با استفاده از…

7 ساعت ago