آشپزی

طرز تهیه جغول بغول

فراشپز- در بعضی از شهر‌های ایران برای پخت جغول بغول، مقدار جگر سفید را دو برابر جگر قرمز در نظر میگیرند و جگر سفید را چرخ میکنند و همراه پیاز تفت داده و جگر سیاه را خرد میکنند و اضافه میکنند و روده گوسفند (بارساخ) را نیز ریز خرد میکنند و به مواد اضافه میکنند.

این خوراک دلچسب در شمال کشور بسیار محبوب بوده و به عنوان یکی از غذاهای خیابانی پرطرفدار در کبابی‌ها و قهوه‌خانه‌ها عرضه می‌شود، معمولاً همراه با نارنج تازه و نان داغ سرو می‌گردد.

تهیه این غذا، فرصتی است برای بازسازی خاطرات و لذت بردن از طعم‌هایی که یادآور دستپخت مادربزرگ‌ها و روزهای خوش گذشته است.

* مناسب برای: ۴ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت جغول بغول زمان آماده‌سازی زمان پخت کل زمان

۳۰ دقیقه ۳۰ دقیقه ۱ ساعت

مواد لازم

مواد لازم برای پخت جغول بغول به شرح زیر می‌باشد:

جگر سیاه گوسفندی: ۵۰۰ گرم

دل گوسفند: یک عدد

قلوه گوسفند: یک عدد

جگر سفید گوسفند (دلخواه): ۲۵۰ گرم

دنبه: ۵۰ الی ۱۰۰ گرم

پیاز: دو عدد

سیب زمینی: ۵۰۰ گرم

فلفل پاپریکا یا فلفل دلمه: یک عدد

نمک: دو قاشق چایخوری

زردچوبه: یک قاشق چایخوری

گوجه: سه عدد

پول بیبر: نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه

گام اول:

ابتدا برای درست کردن جغول بغول دو عدد پیاز را میشوییم و پوست میگیریم و به صورت خلالی نازک خرد میکنیم. داخل تابه روغن حیوانی میریزیم و تابه را روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود و ۵۰ گرم دنبه را ریز خرد میکنیم و به روغن اضافه میکنیم و پیاز خلالی خرد شده را داخل روغن داغ میریزیم و همراه دنبه تفت میدهیم تا طلایی شوند. بعد از طلایی شدن پیازها زردچوبه و نمک میریزیم و یک دقیقه تفت میدهیم.

گام دوم:

جگر سفید را نگینی ریز خرد میکنیم و داخل قابلمه یا زودپز میریزیم و همراه آب میپزیم سپس به پیاز در حال تفت اضافه میکنیم و هم میزنیم و جگر سفید را تفت میدهیم.

یک عدد دل و یک عدد قلوه گوسفند را ریز خرد میکنیم و بعد از تفت جگر سفید به جگر سفید اضافه میکنیم و هم میزنیم.

گام سوم:

جگر سیاه را به صورت خلالی نازک خرد میکنیم و بعد از پخت دل و قلوه داخل تابه میریزیم و هم میزنیم.

یک عدد فلفل پاپریکا یا فلفل دلمه را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و به دل و جگر و قلوه در حال تفت اضافه میکنیم و هم میزنیم.

گام چهارم:

نصف قاشق چایخوری پول بیبر یا فلفل سیاه نیمکوب میریزیم و مجددا هم میزنیم.

سه عدد گوجه را خوب میشوییم و خرد میکنیم و به دل و جگر و قلوه در حال تفت اضافه میکنیم و هم میزنیم.

گام پنجم:

۵۰۰ گرم سیب زمینی را میشوییم و پوست میگیریم و به صورت مکعبی خرد میکنیم. داخل تابه روغن میریزیم و تابه را روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود و سیب زمینی‌های خرد شده را داخل روغن داغ میریزیم و سرخ میکنیم. سیب زمینی سرخ شده را از صافی رد میکنیم و روی سیب زمینی نمک میپاشیم.

گام ششم:

غذا را داخل ظرف مناسبی میریزیم و کنارش سیب زمینی سرخ شده میریزیم و همراه نان سرو میکنیم.

نکات مهم

– در بعضی از شهرهای ایران برای پخت جغول بغول، مقدار جگر سفید را دو برابر جگر قرمز در نظر میگیرند و جگر سفید را چرخ میکنند و همراه پیاز تفت داده و جگر سیاه را خرد میکنند و اضافه میکنند و روده گوسفند (بارساخ) را نیز ریز خرد میکنند و به مواد اضافه میکنند.

– اگر در پخت این غذا از جگر سفید استفاده کردید داخل آب بپزید سپس تفت بدهید. زمان پخت جگر سفید داخل قابلمه ۲ ساعت و داخل زودپز بیست دقیقه میباشد.

منبع: عصر ترکیه

فراشپز

Recent Posts

کافئین و قهوه باعث خستگی می‌شود؟

فراشپز- بی حالی، قند خون و کم آبی بدن تا حدودی تأثیرات متناقض قهوه بر…

39 دقیقه ago

طرز پخت کبه سیب زمینی

فراشپز- کبه سیب زمینی یکی از انواع کبه‌ها می‌باشد که برای کشور لبنان و عراق…

1 ساعت ago

کوکو نخود فرنگی؛ شام گیاهی و لذیذ بدون گوشت

فراشپز- کوکو نخود فرنگی یکی دیگر از انواع کوکو می‌باشد که به روش‌های متفاوتی تهیه…

2 ساعت ago

طرز تهیه آغوز مسما گیلانی؛ لذت یک طعم متفاوت

فراشپز- آغوز مسما یه غذای درست شده با گوشت اردک و مخصوص استان‌های شمال کشور…

2 ساعت ago

زیر برنجی؛ چلو گوشت لری مجلسی و سنتی

فراشپز- زیر برنجی یا چلو گوشت لری یکی از سنتی‌ترین و معروف‌ترین غذا‌های لری است،…

3 ساعت ago

مرجو خورشت گلپایگان؛ ساده و خوش طعم

 اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و متفاوت اصیل ایرانی میگردید پیشنهاد میکنیم این خورشت…

4 ساعت ago