فراشپز- حلوا بوتیکی یکی از زیباترین حلواها است که در مراسمهای مذهبی و افطاریهای ماه مبارک رمضان استفاده میشود. در سالهای اخیر پخت این نوع حلوا مرسوم و حتی به نوعی دسر و شیرینی بینالمللی تبدیل شده است.
حلوا یک شیرینی ایرانی و خاورمیانهای محسوب میشود که طی سالها و نسلها، در شهرهای مختلف ایران، شیوههای پخت متنوعی را به خود گرفته است. حلوا بوتیکی یکی از شیوههای پخت حلوا محسوب میشود که در این سالها مورد توجه بسیاری قرار دارد.
در این مقاله با طرز تهیه حلوا بوتیکی و ترفندهایی که احتمالاً تا به حال نشنیدهاید، آشنا خواهید شد. آیا برای آشنایی با حلوا بوتیکی آمادهاید؟
حلوا بوتیکی یکی از زیباترین حلواها است که در مراسمهای مذهبی و افطاریهای ماه مبارک رمضان استفاده میشود. در سالهای اخیر پخت این نوع حلوا مرسوم و حتی به نوعی دسر و شیرینی بینالمللی تبدیل شده است.
در پخت حلوا بوتیکی از انواع قالبها، رنگهای خوراکی و بیسکوییتهای تزئینی استفاده میشود. عموماً قالب حلوا بوتیکی سیلیکونی است تا علاوهبر حفظ بافت نرم آن، به راحتی از قالب هم جدا شود؛ بنابراین جای نگرانی برای خراب شدن شکل آن وجود ندارد.
اگر قصد دارید در عزاداریهای ایام فاطمیه یا شبهای محرم از این نوع حلوا استفاده کنید، ادامه مطالب مربوط به طرز تهیه حلوا بوتیکی را از دست ندهید.
ارزش غذایی حلوا بوتیکی چقدر است؟
هر ۱۰۰ گرم حلوا حاوی مواد زیر است:
کالری: ۴۶۹ کیلوکالری
کلسیم: 33 میلیگرم
سدیم: ۱۹۵ میلیگرم
آهن: ۴.۵۳ میلیگرم
زینک: ۰.۰۴ میلیگرم
فسفر: ۰.۰۴ میلیگرم
منیزیم: ۲۱۸ میلیگرم
پتاسیم: ۱۸۷ میلیگرم
پروتئین: ۱۲.۴۹ گرم
چربی: ۲۱.۵۲ گرم
با توجه به میزان بالای کالری حلوا توصیه میکنیم در صورتی که به دیابت مبتلا هستید، آن را با دقت بیشتری مصرف کنید.
پیش از آنکه به طرز تهیه حلوا بوتیکی بپردازیم، بهتر است یک بار پیش از شروع پخت، مواد اولیه و مورد نیاز را با هم مرور کنیم:
آرد قنادی: 400 گرم
گلاب (اختیاری): 200 میلیلیتر
پودر قند: ۲۰۰ گرم
کره آب شده: ۱۰۰ گرم
روغن مایع: ۷۵ گرم
پودر گردو: ۱۶ گرم
پودر گل سرخ: ۸ گرم
پودر هل: ۲ گرم
پودر زنجبیل: ۲ گرم
پودر دارچین: ۲ گرم
زعفران دمکرده: ۱.۲ قاشق غذاخوری
برای یادگیری طرز تهیه حلوا بوتیکی تنها کافی است مراحل زیر را گام به گام پیش ببرید:
ابتدا یک تابه متوسط را روی حرارت ملایم قرار دهید و آرد را به صورت الک نشده و به تنهایی به مدت ۴۰ دقیقه کاملاً تفت دهید و هم بزنید تا بوی خامی را از خود دور کند اما توجه داشته باشید تا آرد تغییر رنگ ندهد.
در این مرحله آرد را از تابه خارج و دوباره به صورت الک شده به تابه باز میگردانید. کره آب شده و روغن را به تابه اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا مواد حالت خمیری پیدا کنند. اگر مواد هنوز پودری بودند، میتوانید کمی روغن اضافه کنید.
مواد را به مدت ۳ الی ۴ دقیقه دیگر تفت دهید، سپس مواد را از تابه خارج کنید و درون کاسه خنک بریزید تا با دمای محیط، کمی ولرم شود. توجه داشته باشید مواد کاملاً نباید به دمای سرد برسند، بلکه باید ولرم باشند وگرنه داخل قالب به خوبی شکل نمیگیرند. اگر مواد خنک شدند، آنها را به مدت ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
حین ولرم شدن مواد، پودر گردو، پودر قند، گل سرخ، هل، زنجبیل، دارچین و زعفران را به کاسه اضافه کنید و کامل ورز دهید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
زمانی که مواد به خوبی با هم ترکیب شدند و هنوز گرمای خود را از دست ندادهاند، حلوا بوتیکی خود را داخل قالب بریزید و با قاشق کاملاً آن را فشرده کنید تا هوا به طور کلی از قالب خارج شود. حالا قالب را به مدت ۳۰ دقیقه داخل فریزر قرار دهید تا به خوبی خود را بگیرد. بعد از آن میتوانید حلوا را به آسانی از قالب سیلیکونی جدا کنید، در سینی بچینید و نوش جان کنید.
ترفندهای حرفه ای تهیه حلوا بوتیکی
ترفندهایی که ممکن است به شما در حین پخت حلوا کمک کنند، در ادامه آمده است:
حتماً حلوا را پیش از ترکیب کردن با روغن الک کنید، چرا که گوله شدن حلوا جلوگیری میکند.
سعی کنید آرد را قنادیها تهیه کنید چرا که این آرد مخصوص شیرینیپزی است.
اگر از روغن جامد استفاده میکنید، حتماً آن را با روغن مایع مخلوط کنید چرا که روغن جامد باعث سفت شدن حلوا میشود.
شکر را با آب یا گلاب مخلوط کنید چرا که روی طعم حلوا، اثر مطلوب دارد.
زعفران را با یخ دم کرده تا رنگ و عطر آن آزاد شود.
پودر هل درجه یک حتماً با گلاب خیسانده شود.
برای تزیین حلوا نکاتی وجود دارد که احتمالاً به شما کمک خواهند کرد. این نکات عبارتند از:
از گل محمدی و رز خشک برای تزیین روی قالبهای حلوا استفاده کنید.
رنگهای خوراکی میتوانند بسیار کمککننده باشند، میتوانید با استفاده از یک قلم مو روی هر قالب، رنگ متنوعی را رقم بزنید.
بیسکوییتهای خرد شده را روی قالبهای حلوا بپاشید.
از خلال بادام و پسته برای نقش زدن گل روی قالبهای حلوا استفاده کنید.
شما میتوانید از شکلات و وانیل نیز برای تزیین بهره ببرید.
منبع: همشهری
فراشپز- کاتمر یک دسر خوشمزه و پرطرفدار ترکیهای است که از خمیر یوفکا، پنیر و…
فراشپز- حلوا برنجی یکی از انواع حلواهای سنتی ایرانی است. این حلوا همانطور که از…
فراشپز- مصرف برخی مواد غذایی با قند افزوده و کربوهیدراتهای تصفیهشده میتواند منجر به نوسانات…
فراشپز- سرکه انار یکی از انواع کمتر شناخته شده سرکه است که به دلیل کمتر…
فراشپز- چیز کیک پسته یکی از انواع دسر با پسته است. چیزکیک پسته جزو انواع…
فراشپز- شیرینی نازک پستهای یک نوع شیرینی اصیل قزوینی است که برای اعیاد مختلف تهیه…