آشپزی

طرز تهیه “حلوای اوماج” خانگی برای افطاری

فراشپز- “حلوای اوماج” در افطاری ها و مراسمات عزاداری ترک زبان ها تهیه می شود و طرفداران خاص خود را دارد.

اوماج یک حلوای محلی خوشمزه می باشد که اصولا توسط تبریزی ها طبخ می شود و در مراسمات عزاداری استفاده می شود ، همچنین مانند حلوا زعفرانی در ماه رمضان نیز این حلوا برای افطاری در نظر گرفته می شود.

حلوای اوماج تبریزی

درست کردن حلوای اوماج

مواد لازم حلوای اوماج

شیر : یک فنجان
آرد گندم الک شده : یک لیوان
شکر :یک لیوان
آب : یک لیوان سر خالی
روغن مایع : نصف لیوان
زرد چوبه : یک قاشق چایخوری
گلاب : 1/3 لیوان
زعفران دم کرده : یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه حلوا اوماج :

مرحله اول:

برای درست کردن حلوای اوماج ابتدا آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و یکی دو جوش بزند. بعد آن را کنار بگذارید.

مرحله دوم:

سپس یک لیوان آرد را با زردچوبه مخلوط کنید و در سینی بریزید و بعد یک فنجان شیر را چندین بار روی آرد اسپری کنید و هم بزنید تا زمانی که کل آرد به شکل گلوله گلوله و یا خرده نان بشود.

طرز تهیه حلوای اوماج

مرحله سوم:

سپس یک ساعت در سینی پهن کنید تا آرد خشک شود و در طی این مدت چند بار آرد را زیر رو کنید. و بعد در غذاساز یا خرد کن بریزید تا یکدست شود.به این آرد در اصطلاح( اوماج )میگویند.

مرحله چهارم:

نصف لیوان روغن را داخل قابلمه ای بریزید و داغ کنید و بعد اوماج را اضافه کنید و با حرارت کم خوب هم بزنید تا از رنگ سفیدی در بیاید و به رنگ کرم شکلاتی در بیاید.

مرحله پنجم:

حالا شربت ، زعفران و گلاب را اضافه و هم بزنید تا حلوا جمع شود.

مرحله ششم:

حلوا را با حرارت کم به مدت یک ساعت دم کنید و هر ده دقیقه هم بزنید تا ته نگیرد.

حلوای اوماج آماده شده را به سلیقه دلخواه شکل دهید و با خلال پسته تزیین کنید.

نکات تکمیلی در مورد حلوای اوماج

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
حلوای اوماج را می توانید در وعده دسر – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

طعم باورنکردنی شاورما، لقمه‌ی لذیذ لبنانی در کنار سالاد فتوش

فراشپز- بسیاری از رستوران‌های بین‌المللی تهران هم این غذا را سرو می‌کنند؛ اما طعم‌های خانگی…

24 دقیقه ago

طرز تهیه خورشت قرمه‌سبزی؛ غذایی که عاشقان زیادی دارد

فراشپز- قرمه‌سبزی همیشه از آن غذاهایی است که هرکسی ادعا می‌کند بهترین نوعش را درست…

57 دقیقه ago

فوت و فن تهیه خورشت قیمه مجلسی

فراشپز- این گزارش را مو به مو بخوانید و اجرا کنید؛ قطعا از طعمی که…

1 ساعت ago

طرز تهیه ترشی عناب؛ با طعم دلپذیر و خوشمزه

فراشپز- ترشی عناب خوشمزه و متفاوت و مقوی است و می‌تواند طعمی دلچسب به سفره‌های…

2 ساعت ago

آموزش پخت حلوا کفگیری تبریز

فراشپز- حلوا کفگیری تبریز که یکی از حلواهای بسیار متنوع و بینظیر تبریز است، طرفدار…

2 ساعت ago

چطور کوکو شیرین مشهدی رو بدون بوی تخم مرغ درست کنیم؟

فراشپز- طرز تهیه کوکو شیرین مشهدی هم تا حدودی شبیه کوکو شیرین قزوین است. این…

3 ساعت ago