فراشپز- حلوا یک نوع دسر خوشمزه و محبوب ایرانی است که انواع مختلفی مانندحلوا تره، شکری، هویج، گردویی و دو رنگ دارد و برحسب نوع آن به عنوان یک دسر، شیرینی و حتی در پخت غذا مورد استفاده قرار میگیرد. حلواها را معمولا به عنوان دسر یا میان وعده سرو میکنند، این دسر بسیار مقوی است و از مواد طعم دهنده طبیعی در آن استفاده میشود بنابراین حلوا میتواند گزینه مناسبی برای افزودن به سفره سحر و افطار باشد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه حلوا سنتی زعفرانی و خوشمزه را بخوانید و در ایام رمضان آن را تهیه کرده و لذت ببرید.
آرد سفید، گندم یا سنگک دو پیمانه
روغن مایع یک چهارم پیمانه
روغن جامد دو قاشق غذاخوری
پودر هل به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه شهد حلوا
آب نصف پیمانه
گلاب یکسوم پیمانه
شکر نصف پیمانه
زعفران به مقدار لازم
ابتدا آرد را الک کرده سپس با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن تغییر و بوی خامی آرد گرفته شود، برای اطمینان از گوله نشدن آرد، مجددا آرد را الک کنید.
توجه داشته باشید که آرد با روغن نیز تفت داده میشود بنابراین از تفت دادن بیش از حد آن پرهیز کنید.
آرد را کنار بزنید به طوری که وسط قابلمه خالی باشد سپس هل، روغن مایع و روغن جامد را وسط آرد ریخته و مواد را تا جایی که رنگ مطلوب حاصل شود، تفت دهید.
در ادامه به طور آهسته شهد را به آرد اضافه میکنیم.
آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذرات شکر به طور کامل درون مایع حل شوند سپس زعفران و گلاب را اضافه کرده و شهد را از روی حرارت بردارید.
پس از اضافه کردن شهد به آرد، مواد را به خوبی مخلوط کنید تا شربت جذب آرد شود و قوام پیدا کند.
حلوا را داخل ظرفی مناسب سرو کنید و برای تزیین از خلال بادام و پسته، گردو خرد شده، پودر نارگیل و گل استفاده کنید.
بهترین آرد مورد استفاده در پخت این دسر آرد گندم، آرد سنگک و آرد سبوس دار است، اما این آردها به زمان تفت بیشتری نسبت به آرد سفید نیاز دارند.
اگر دوست دارید رنگ حلوا روشن باشد، زمان تفت را کم کنید و از زعفران بیشتری استفاده کنید. اگر تمایل به تیره شدن رنگ این دسر دارید، روغن بیشتری اضافه کرده و حلوا را بیشتر تفت دهید.
توجه کنید که میزان شیرینی زمانی که دسر داغ است بیشتر به نظر میرسد.
شهد را با دمای گرم به قابلمه اضافه کنید.
حتما از کره، روغن مایع و روغن جامد استفاده کنید، زیرا روغن مایع باعث براق شدن، کره موجب خوشطعم شدن و روغن جامد باعث پوک شدن این دسر میشود.
اگر مقدار شهد بیش از اندازه بود و حلوا شل شد، حلوا را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب اضافی تبخیر شود، اما اگر شل شدن به خاطر میزان روغن اضافی بود، توصیه میشود آرد بیشتری اضافه کنید.
منبع: کاله
فراشپز- اگر علاقهمند به رسپیهای جدید و ساده هستید در این قسمت با طرز تهیه…
فراشپز- در این ویدئو یک آشپز روسی با مواد اولیه شامل: ۲۰ گرم جوش شیرین،…
فراشپز- ماه رمضان فرصتی عالی برای تقویت سلامت جسم و روح است. انتخاب افطاری مناسب…
فراشپز- هوس ران مرغ ترد و آبدار KFC رو داری ولی یه گزینهی سالمتر و…
فراشپز- نان «کُلوکی» (یا «کُلوکو») یکی از نانهای سنتی و محبوب استان هرمزگان است که…
فراشپز- من با برنج و تخم مرغ غذایی مجلسی و بدون نیاز به گوشت برای…