فراشپز- حلوای پسته یکی از انواع حلوا است که طعم بسیار خوبی دارد و یک دسر مجلسی ساده محسوب میشود که میتوانید در میهمانیها برای میهمانانتان سرو کنید.
حلوای پسته یکی از انواع حلواهای خوشمزه و سوغاتی بی نظیر شهر ارومیه است که معمولا برای مراسم مذهبی، مهمانی، دورهمیهای شبانه، شیرینی ماه رمضان مناسب است. این حلوا به صورت آماده در قنادیها وجود دارد، اما تهیه این نوع حلوا در خانه با توجه به رسپی این بخش کار چندان سختی نیست و فقط باید سرعت عمل و دقت کافی داشته باشید تا به بهترین شکل این حلوا را درست کنید
مواد لازم مقدار
پودر پسته نصف لیوان
پودر قند ۱ لیوان
آرد سه صفر یا آرد قنادی ۳ لیوان
روغن جامد ۳/۴ لیوان
کره ۲۵ گرم
شکلات ۲۰۰ گرم
پودر هل ۱ قاشق چایخوری
حلوا پسته
آرد را ۳ مرتبه الک کنید.
تابهای را روی حرارت ملایم قرار دهید و آرد را در آن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
زمان لازم برای تفت دادن آرد میتواند بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه باشد، اما باید توجه نمایید که رنگ آن تغییر نکرده و نسوزد.
پس از گذشت این زمان تابه را از روی حرارت بردارید و آرد را دوبار الک کنید.
تابه را روی حرارت ملایم قرار داده و درون آن روغن جامد و کره بریزید.
به مدت ۵ دقیقه آرد را باروغن و کره تفت دهید تا کمی سرخ شود.
تابه را از روی حرارت کنار گذاشته و اجازه دهید کمی از دمای حلوا کاسته شود.
در مرحله بعد زمان افزودن پودر قند و هل است، که باید به درجه حرارت حلوا توجه نمایید، زیرا خیلی داغ و خیلی سرد بودن مخلوط آرد و روغن سبب میشود، حلوا انسجام خود را از دست دهد.
پودر قند و هل را ۲ بار الک کرده و به آرد و روغن بیافزایید.
مواد را با هم مخلوط نمایید تا ترکیب و یکدست شوند.
برای رنگ بهتر مقداری رنگ خوراکی بیفزایید.
پودر پسته را به همراه گلاب به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا یکدست شوند و حالت خمیری پیدا کنند.
برای تزئین حلوا میتوانید از شکلات سکهای، شیری یا تختهای استفاده کنید.
شکلاتها را روی حرارت بخار کتری بنماری کنید تا کاملا ذوب شوند.
درون قالبهای سیلیکونی میان تهی، مقداری از شکلات ذوب شده را بریزید.
قالب را به مدت ۱۰ دقیقه درون فریزر قرار دهید تا شکلات کاملا سفت شود.
خمیر حلوا را قبل از افزودن پودر پسته به آن درون قالب ریخته و با دست فشار دهید تا کاملا منجسم شود.
قالب را به مدت ۱۵ دقیقه درون فریزر قرار دهید.
قالب را از فریزر خارج کرده و حلوا را از آن جدا نموده و در ظرف سرو بچینید و همراه چای میل نمایید.
برای تهیه حلوای پسته بدون قالب، یک لایه پلاستیک فریزر را کمی چرب کنید. از مایه حلوا روی پلاستیک بریزید و یک پلاستیک چرب دیگر هم روی مایه حلوا بگذارید و با وردنه مایه حلوا را صاف کنید تا به ضخامت دلخواهتان برسد. سپس حلوا را با پلاستیک در یک سینی یا ظرف بگذارید و در فریزر قرار دهید. ۲۰ دقیقه بعد حلوا را بیرون بیاورید و آن را با چاقو به اندازه و شکل دلخواه برش بزنید
برای تهیه حلوا پسته بهتراست از آرد قنادی و یا آرد سه صفراستفاده نمایید.
آرد را حتما چند بار الک کنید تا بافت حلوا نرم شود.
آرد حلوا را خیلی تفت ندهید تا رنگ و طعم آن تغییر نکند. فقط کافی است خامی آرد گرفته شود.
به ولرم بودن مخلوط آرد و روغن قبل از افزودن پودر قند توجه نمایید.
زمان افزودن پودر پسته و دیگر مواد، مایه حلوا سرد نشده باشد و مواد قبل از ریخته شدن در قالب باید ولرم باشند.
اگر به هر دلیلی مواد سرد شدند، به اندازه ۱ دقیقه آنها را روی روی حرارت ملایم گرما دهید تا مواد ولرم شده، اما خیلی داغ نشوند.
برای انسجام بیشتر حلوا میتوانید در مرحله افزودن پسته به آن، ۲ قاشق غذاخوری شیر عسلی هم بیافزایید.
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴۰ دقیقه میباشد.
حلوای پسته را میتوانید در وعده میان وعده – دسر – سرو کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۲۰ نفر مناسب میباشد.
منبع: نمناک
فراشپز- پلو آفریقایی بسیار خوشمزه است که با سینه مرغ طعم دار شده و پر…
در این ویدئو یک آشپز اسپانیایی با مواد اولیه شامل: ۳ عدد فیله مرغ، یک…
فراشپز- در ایران برنج پایه اصلی غذایی است و انوع اقسام خورشها را همراه برنج…
فراشپز- سحری برای روزه داران نقش حیاتی در تأمین انرژی و جلوگیری از ضعف و…
فراشپز- شکر پنیر یک نوع نقل خوش طعم ایرانی است که در شهرهای مختلف ایران…
فراشپز- کیک میوه خشک یکی از انواع کیکهای میوهای است که از ترکیب مایه کیک…