فراشپز- حلیم بادمجان از غذا های لذیذ ایرانی است که طرفداران زیادی دارد؛ طرز تهیه این غذا را بدون گوشت و با گوشت در بخش آشپزی بخوانید.
حلیم بادمجان از جمله غذاهای ایرانی خوشمزه و لذیذ است که با مواد مغذی که در تهیه آن استفاده میشود، بسیار مقوی است و در برخی مناطق کشور از جمله اصفهان و کاشان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. حلیم بادمجان که طرز تهیه آن را در این بخش خواهید خواند، هنگام سرو باید کشدار باشد و یکی از نشانههای خوب پخته شدن این غذا کش آمدن آن است که در نتیجه استفاده از گوشت گردن است.
گوشت ۲۵۰ گرم
بادمجان ۱ کیلو
پیاز ۳عدد
سیر ۴ حبه
عدس ۱ پیمانه
برنج ۱ پیمانه
گردو ۱۰۰ گرم
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زرد چوبه به میزان لازم
دارچین نوک قاشق چایخوری
کشک به میزان لازم
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
ابتدا عدس و برنج را در ظرف های جداگانه به همراه آب حدود ۳ ساعت خیس کنید. در برنج کمی نمک بریزید.
در یک قابلمه مناسب پیاز را با کمی روغن تفت دهید.
به پیاز کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
پس از اینکه پیاز کمی نرم شد گوشت را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد. شما میتوانید گوشت را به صورت ریز خرد کنید تا هم سریع تر بپزد و هم سریعتر له شود.
سیرها را پوست بگیرید و به صورت حلقهای برش بزنید و به گوشت اضافه کنید و تفت دهید. میتوانید سیرها را درسته نیز به گوشت اضافه کنید و این بخش کاملا سلیقهای است.
مقداری آب گرم روی گوشتها بریزید و بگذارید تا گوشت کاملا بپزد این کار حدود ۳ الی ۴ ساعت طول میکشد.
عدس را بپزید تا حدی که در حد له شدن بپزد و بسیار نرم شوند.
برنج را نیز با کمی روغن به روش کته بپزید.
بادمجانها را پوست بکنید و از وسط آنها را برش بزنید. سپس آنها را در آب نمک بگذارید تا تلخی آنها از بین برود.
بادمجانها را پس از دو ساعت آبکش کنید و کمی بشورید و کنار بگذارید تا خشک شود.
بادمجانها را با کمی روغن سرخ کنید. سعی کنید بیش از اندازه سرخ نشود. اگر دوست داشته باشید میتوانید بادمجانها را کبابی کنید.
دو عدد پیاز را خلالی نازک خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.
مقداری زردچوبه و نمک را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید.
گردو را با چاقو در حدی خرد کنید که هنگام جویدن غذا، تکههای آن به خوبی حس شود.
در ظرف مناسبی بادمجانهای سرخ شده را بریزید و ۲ قاشق غذاخوری زعفران به آن اضافه کنید.
مقداری فلفل و دارچین به بادمجانها اضافه کنید.
بادمجانها را با این ادویه ها بکوبید تا مواد به خورد بادمجان برود.
گردوها را به بادمجان اضافه کرده و هم بزنید.
عدسی که پختهاید را به حلیم اضافه کنید.
برنج را نیز اضافه کنید و دوباره شروع به کوبیدن مواد کنید. شما میتوانید در این مرحله یک حبه سیر را رنده کنید و به موادتان اضافه کنید که البته این کار سلیقهای است.
نصف پیاز خلالی را که سرخ کردهاید را به بادمجانها اضافه کنید و هم بزنید. میتوانید بادمجانها را حدود ۲ دقیقه بدون گوشت و کشک تفت دهید این کار باعث میشود حلیم بادمجان طعم بینظیری داشته باشد.
گوشت را نیز با کمک چاقو یا چنگال ریش ریش کنید و به بادمجان اضافه کنید.
سه قاشق غذا خوری کشک را با کمی آب رقیق کنید و به مواد حلیم بادمجان اضافه کنید. پس از این مرحله میزان نمک و ادویه این غذا را چک کنید. میزان کشک نیز سلیقهای است.به دلیل داشتن نمک زیاد کشک سعی کنید در مرحل قبلی از مقدار کمی از نمک استفاده کنید و پس از ریختن کشک نمک آن را اندازه کنید.
برای تزیین این غذا با بادمجان از نصف پیازی که سرخ کردهاید به همراه کشک و نعنا داغ تزیین کنید. با اضافه کردن کمی زعفران به کشک میتوانید کشک زعفرانی نیز تهیه کنید و برای تزیین استفاده کنید.
منبع: نمناک
فراشپز- کتلت یا کیتو مرغ یک غذای خوشمزه ایتالیایی است که شباهت زیادی به کتلت…
فراشپز- چنانچه قهوهخور هستید، احتمالا نام قهوه هسته خرما به گوشتان خورده است. نوشیدنی پرخاصیت…
فراشپز- همه افراد علاقه دارند که غذایشان عطر و طعم بینظیری داشته باشد. یکی از مواردی…
فراشپز- کوفتهها انواع و اقسام مختلفی دارند و شما میتوانید این بار بدون نیاز به…
فراشپز- در این ویدئو، یک آشپز ماهر، شیرینی چوروس خانگی ترد را با استفاده از…
فراشپز- یخمه تُرُش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان است که بسیار خوشمزه و بهواسطه…