آشپزی

طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید؛ متفاوت اما دلچسب

فراشپز- یکی از غذا‌های متفاوتی که هم می‌توانید به عنوان پیش‌غذا و هم غذای اصلی تهیه کنید، حلیم بادمجان است. خیلی‌ها فراموش می‌کنند حلیم بادمجان را در فهرست غذا‌های هفتگی خود بگنجانند. این غذا به شیوه‌های مختلفی مثل حلیم بادمجان شیرازی، حلیم بادمجان با مرغ و حلیم بادمجان با عدس و گوشت چرخ کرده تهیه می‌شود. در این مطلب، طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید

بادمجان۵۰۰ گرم

گوشت گوسفندی۲۵۰ گرم

لوبیا سفید۰٫۵ پیمانه

پیاز۲ عدد

سیر۲ حبه

کشک۲ قاشق غذاخوری

نعنا خشک۱ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

مراحل طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید

۱. آماده کردن لوبیا سفید

در اولین مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید، باید به سراغ آماده کردن لوبیا‌ها و پختن آنها برویم.

برای انجام این کار، لوبیا‌ها را پاک کنید و از ۱۰ تا ۱۲ ساعت قبل، در آب ولرم بخیسانید. در این بین گه‌گاه آب لوبیا‌ها را عوض کنید. انجام دادن این کار باعث می‌شود که لوبیا‌های شما راحت‌تر بپزند و نفخ آنها برطرف شود.

پس از گذشت ۱۲ ساعت، لوبیا‌ها را به همراه آب در قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا به جوش بیاید. اگر روی سطح آب کف ایجاد شد، آن را بگیرید. حالا شعله را کم کنید و اجازه بدهید تا لوبیا‌ها به مدت ۱ تا ۱٫۵ ساعت به خوبی بپزند.

در پایان این مرحله، یکی از لوبیا‌ها را برداشته و پخته شدن آن را امتحان کنید. یعنی دانه لوبیا را با انگشت فشار بدهید و ببینید که آیا له می‌شود یا نه. اگر لوبیای شما له شد و مغز آن خام نبود، نشانه آن است که به خوبی پخته و می‌توانید آنها را از روی حرارت بردارید.

حالا لوبیا‌های پخته را آبکش کرده و کنار بگذارید.

۲. پختن گوشت

گوشت قرمز از جمله اجزای اصلی و تشکیل‌دهنده حلیم بادمجان است. برای انتخاب گوشت حلیم بادمجان می‌توانید از بخش‌های مختلف گوشت گوسفندی مثل سردست، قلوه‌گاه و ماهیچه استفاده کنید.

البته گوشت گوساله هم برای تهیه این غذا قابل استفاده است. با این حال باید توجه داشته باشید که گوشت گوساله در مقایسه با گوشت گوسفند، زمان پخت طولانی‌تری احتیاج دارد.

برای پختن گوشت، ابتدا پیاز‌ها را به صورت خلالی درشت خرد کرده و کمی در روغن سرخ کنید. پس از اینکه پیاز‌ها تغییر رنگ دادند، گوشت را هم اضافه کرده و کمی تفت بدهید. در این مرحله باید رنگ گوشت از صورتی به خاکستری تغییر پیدا کند.

حالا کمی ادویه شامل فلفل سیاه و زردچوبه را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کرده و روی مواد ۳ تا ۴ لیوان آب بریزید. اجازه بدهید تا آب به جوش بیاید. سپس در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید. به گوشت به مدت ۳ تا ۴ ساعت زمان بدهید تا به خوبی پخته و مغزپخت شود.

۳. سرخ کردن بادمجان

در مرحله بعدی، لازم است که بادمجان‌ها را آماده کنید. برای تهیه این غذا معمولا از بادمجان سرخ کرده استفاده می‌شود. با این حال، شما در صورتی که ترجیح می‌دهید غذای سالم‌تری داشته باشید، می‌توانید بادمجان‌ها را به جای سرخ کردن کبابی کنید.

برای انجام هر یک از این روش‌ها، ابتدا بادمجان‌ها را پوست کنده و به صورت ورقه‌ای خرد کنید. سپس روی آنها نمک بپاشید و اجازه بدهید تا به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کنند و زهر بادمجان‌ها خارج شود. با انجام این کار، تلخی بادمجان‌ها گرفته می‌شود. سپس بادمجان‌ها را به وسیله دستمال آشپزخانه خشک کرده و در روغن داغ سرخ کنید.

۴. ترکیب کردن لوبیا سفید با گوشت و بادمجان

در روش سنتی تهیه حلیم بادمجان، پس از اینکه مواد اولیه به خوبی پختند، به وسیله هاون یا گوشت‌کوب دستی له می‌شوند.

برای انجام این کار، لوبیا‌های سفید را به همراه بادمجان‌ها در یک ظرف مناسب برای کوبیدن بریزید. آب گوشت را هم در ظرف جداگانه‌ای ریخته و برای تهیه غذا‌های دیگر کنار بگذارید. گوشت پخته شده و پیاز‌ها را به مخلوط لوبیا و بادمجان اضافه کرده و مواد را تا زمان یکدست شدن، خوب بکوبید.

۵. اضافه کردن کشک

پس از اینکه مواد حلیم به بادمجان به خوبی له شدند، یک ماهیتابه با اندازه مناسب را روی گاز قرار داده و در آن قدری روغن بریزید.

حالا سیر‌ها را رنده کرده و به همراه نعنا خشک به روغن اضافه کنید. پس از اینکه عطر سیر بلند شد، مخلوط گوشت، لوبیا سفید و بادمجان له کرده را اضافه کنید و مواد را تفت بدهید.

کشک را در یک ظرف دیگر با قدری آب جوشیده مخلوط کنید تا رقیق شود، سپس آن را به مخلوط مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید. به هم زدن ادامه بدهید تا کشک به خوبی در مواد حلیم بادمجان شما حل شود.

پس از اینکه مواد به قوام دلخواه رسیدند، حلیم بادمجان شما آماده است.

نکات تکمیلی در طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید

در این مطلب با طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید آشنا شدیم. این غذا بسیار مفید و پر خاصیت دارد و از آنجایی که سیرکنندگی خوبی دارد، می‌تواند به عنوان یک غذای نونی کامل در وعده ناهار و شام مورد استفاده قرار بگیرد.

در این بخش، نکات تکمیلی طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید را بررسی می‌کنیم.

خواص لوبیا سفید چیست؟

لوبیا سفید حاوی مقادیر زیادی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین است. فیبر موجود در این لوبیا، بخش عمده نیاز روزانه بدن به مصرف این ماده مفید را برآورده می‌کند. علاوه بر حلیم بادمجان با لوبیا سفید، از این حبوبات مقوی می‌توانید در تهیه غذا‌های دیگری مثل خوراک لوبیا سفید استفاده کرده، یا با استفاده از آن یک برگر گیاهی خوشمزه با لوبیا سفید تهیه کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید و برنج

برنج از جمله مواد اولیه‌ای است که در برخی از دستور‌های تهیه حلیم بادمجان دیده می‌شود و استفاده از آن اختیاری است. شما می‌توانید نیم پیمانه برنج را جداگانه یا در آب گوشت پخته و به مواد حلیم خود اضافه کنید. یا اگر از قبل برنج پخته شده در یخچال دارید، از همان برای تهیه حلیم بادمجان خود استفاده کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان با گندم

یکی دیگر از روش‌های تهیه متنوع حلیم بادمجان، حلیم بادمجان با گندم بلغور است. در واقع، در این روش بلغور گندم جایگزین لوبیا سفید و برنج سفید معمولی می‌شود. برای تهیه حلیم بادمجان به این روش، کافی است بلغور‌ها را جداگانه به همراه آب یا آب گوشت بپزید. سپس آن را با گوشت و بادمجان ترکیب کرده و خوب بکوبید.

طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا چیتی

در دستور‌های مختلف تهیه حلیم بادمجان، انواع مختلفی از حبوبات دیده می‌شود. برای مثال حلیم بادمجان با عدس یکی از انواع رایج پخت این غذاست و حلیم بادمجان با نخود و لوبیا هم در برخی از استان‌ها دیده می‌شود. برای طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا چیتی، کافی است لوبیا چیتی را جایگزین لوبیا سفید کنید و بقیه مراحل پخت غذا را مطابق دستور بالا دنبال کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان بدون گوشت با لوبیا سفید

حلیم بادمجان بدون گوشت، یک گزینه اقتصادی است که می‌تواند یک غذای گیاهی بسیار خوب محسوب شده و در عین حال، نیاز‌های بدن را تامین کند. چنانچه شما هم تمایلی به استفاده از گوشت قرمز ندارید، می‌توانید آن را از مواد اولیه تهیه حلیم بادمجان خود حذف کنید. در این روش، فقط لوبیا سفید و بادمجان پس از پخته شدن با هم له می‌شوند. سپس مواد له شده را در ترکیب پیاز داغ، کشک حل شده در آب و نعنا داغ مخلوط می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

منبع: کتاب کاله

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه سوپ ورمیشل خانگی خوشمزه‌تر از سوپ‌های رستورانی

فراشپز- سوپ ورمیشل یکی از انواع سوپ‌های بسیار محبوب در سراسر جهان است که با…

45 دقیقه ago

طرز تهیه بامیه هندی ترد و خوشمزه

فراشپز- بامیه هندی یکی از انواع بامیه‌های خوشمزه و محبوب است که در ماه رمضان…

3 ساعت ago

رژیم غذایی و خواب؛ تغذیه چگونه بر خواب ما اثر می‌گذارد؟

فراشپز- تحقیقات نشان می‌دهند که رژیم غذایی ما بر کیفیت خواب ما اثر می‌گذارد و…

1 روز ago

دستور پخت شیرینی نازک پسته به روش قنادی‌های قزوین

فراشپز- شیرینی نازک پسته‌ای یک نوع شیرینی اصیل قزوینی است که برای اعیاد مختلف تهیه…

2 روز ago

طرز تهیه تاک پلو شاهرودی با مرغ

فراشپز- تاک پلو یا پلو برگ مو، یکی از پلوهای مخلوط با طعم ترش جذاب…

2 روز ago

طرز تهیه قابلی‌پلو ساده افغانستانی

فراشپز- قابلی پلو که با نام کابلی پلو هم شناخته می شود از غذاهای بسیار…

2 روز ago