آشپزی

طرز تهیه خاگینه؛ ساده و خوشمزه

فراشپز- خاگینه در زبان فارسی به معنی خوراکی است که از هم زدن زرده و سفیده تخم‌مرغ و سرخ کردن آن در روغن درست می‌شود. خاگینه، یکی از قدیمی‌ترین دسرهای و میان وعده‌های سنتی ایرانی است که طرز تهیه‌ای بسیار ساده دارد و در مدت زمان کوتاهی آماده می‌شود. آرد و تخم‌مرغ از مواد اصلی تشکیل‌دهنده خاگینه هستند.

برخی افراد، خاستگاه خاگینه را به منطقه آذربایجان نسبت می‌دهند؛ اما باید بدانید که خاگینه منتسب به منطقه خاصی نیست و در همه شهرهای ایران با روش‌های مختلف و مواد اولیه متنوع در دو نوع شیرین و غیرشیرین درست می‌شود. خاگینه، گزینه‌ای مناسب برای سرو در وعده صبحانه، عصرانه یا حتی یک شام سبک است. شما همچنین می‌توانید خاگینه را به‌عنوان یک دسر مجلسی در سفره‌های مهمانی خود قرار دهید.

مواد لازم برای تهیه خاگینه:

۵ عدد تخم‌مرغ
۶ قاشق غذا خوری آرد
۵ قاشق غذا خوری ماست
۲ پیمانه شکر
یک قاشق مرباخوری بیکینگ پودر
روغن مایع به مقدار لازم
زعفران دم‌کرده به مقدار لازم

طرز تهیه و دستور پخت خاگینه:

۱. تخم‌مرغ‌ها را در یک کاسه بشکنید و ماست را به آن‌ها اضافه کنید. ماست و تخم‌مرغ را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. سپس بیکینگ پودر و آرد را در کاسه بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.

۲. مقداری روغن در یک تابه مناسب بریزید و تابه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. شعله گاز را کم کنید و یک شعله پخش‌کن، زیر تابه قرار دهید. مایه خاگینه را در تابه بریزید و درب آن را ببندید تا خاگینه برای حدود ۲۰ دقیقه بپزد و یک طرف آن سرخ شود. سپس خاگینه را برگردانید و اجازه دهید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.

۳. خاگینه را از تابه بیرون بیاورید و آن را به‌اندازه‌های دلخواه برش بزنید.

۴. آماده‌سازی شربت خاگینه: دو پیمانه آب، دو پیمانه شکر و یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده را در یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا شکر در آب حل شود و شربت شما کمی غلیظ شود. پس از چند جوش، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا شربت خنک شود.

۵. شربت سرد را روی خاگینه گرم بریزید و خاگینه را همراه با چای، قهوه یا بستنی سرو کنید.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه سالاد سیب زمینی و ذرت با شوید

فراشپز- سالاد سیب زمینی و ذرت یک انتخاب عالی برای دورهمی‌ها و مهمانی هاست و…

44 دقیقه ago

۱۲ دلیل برای اینکه هر روز زنجبیل بخورید

فراشپز- زنجبیل از جمله گیاهان دارویی معطر و تند است که فواید سلامت مختلفی را…

12 ساعت ago

آش یارمه؛ طعمی از دل بهار خراسان شمالی

فراشپز- غذاهای سنتی هر منطقه به‌طور ویژه‌ای با فرهنگ و طبیعت آن منطقه پیوند دارند.…

13 ساعت ago

بهترین ادویه‌ها برای خورشت‌های مختلف

فراشپز- خورشت‌های ایرانی یکی از اصلی‌ترین و محبوب‌ترین غذا‌های ایرانی هستند که در سراسر کشور…

14 ساعت ago

خانم‌های باردار گوجه سبز بخورند یا نه ؟

فراشپز- خوردن گوجه سبز در بارداری اگر حساسیت نداشته باشید بلامانع است این میوه محبوب…

15 ساعت ago

طرز تهیه ۳ سس برای سالاد، انواع سوخاری و سیب زمینی

فراشپز- چه چیزی از یک سس یا دیپ خوشمزه برای همراهی غذا‌های مختلف بهتر است؟…

16 ساعت ago