آشپزی

طرز تهیه خاگینه قارچ در کمتر از ۱۰ دقیقه

فراشپز- خاگینه غذایی خانگی است که با «خاگ» یا همان تخم‌مرغ درست می‌شود. البته املت هم چیزی جز این نیست، اما ما به نام فرنگی این خاگینه که با ترکیب گوجه و تخم‌مرغ آماده می‌شود عادت کرده‌ایم. گرچه بسیاری از ما همیشه خاگینه را به صورت شیرین آماده‌کرده‌ایم، اما واقعیت این است که هر خاگینه‌ای شیرین نیست. خاگینه غذای ساده و سبکی است که تنها در چند دقیقه آماده می‌شود و می‌توان آن را با نان سر سفره صبحانه، نهار یا شام گذاشت. در این مطلب طرز تهیه خاگینه قارچ را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه مایه داخل خاگینه

قارچ ورقه شده ۵۰ گرم

پیاز کوچک ساطوری یک عدد

سبزی ساطوری (شوید، جعفری، نعنا) دو قاشق

ماست کم چرب نیم پیمانه

کره  ۳۰ گرم

نمک و فلفل به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه خاگینه

تخم مرغ چهار عدد

جعفری یا گشنیز ساطوری سه قاشق

شیر پنج قاشق غذاخوری

کره ۲۰ گرم

نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه خاگینه قارچ

طرز تهیه مایه داخلی

برای تهیه مایه قارچی خاگینه، کره را روی شعله ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد. سپس قارچ را با سبزی و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید و دو- سه چرخ بدهید. برای این کار می‌توانید از بهترین روش سرخ کردن قارچ کمک بگیرید. ماست را به این ترکیب اضافه کنید و کمی روی شعله هم بزنید تا مایه سفت شود.

طرز تهیه خاگینه

بر خلاف خاگینه تبریزی که طعمی شیرین دارد، این خاگینه با نمک و فلفل طعم‌دار می‌شود. تخم مرغ را با شیر و کمی نمک و فلفل بزنید و جعفری یا گشنیز ساطوری را به آن اضافه کنید. کره را در تابه روی آتش ملایم داغ کنید و همه جای تابه را با آن چرب کنید. پیش از آنکه رنگ کره تغییر کند، مایه خاگینه را آهسته در تابه بریزید و همه سطح تابه را با آن بپوشانید.

روش ریختن مایه داخلی روی خاگینه

وقتی خاگینه نیم‌بند شد، کمی تابه را تکان دهید تا خاگینه به کف آن نچسبد. وقتی لبه خاگینه بلند شد، مایه داخلی را در آن برزید و لبه خاگینه را با کاردک برگردانید و روی خاگینه برگردانید. البته می‌توانید آن را لوله هم بکنید. شعله را کمتر کنید تا داخل خاگینه ببندد ولی سفت نشود. سپس با تابه آن را در بشقاب بلغزانید و با کمک کفگیر آن را سالم به بشقاب برسانید.

منبع: کتاب کاله

فراشپز

Recent Posts

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

6 ساعت ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…

6 ساعت ago

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

7 ساعت ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

7 ساعت ago

طرز تهیه نیمرو فنجانی با نکات تکمیلی

“نیمرو فنجانی” یک پیشنهاد عالی و فانتزی برای وعده صبحانه است که طرز تهیه آن…

8 ساعت ago

طرز تهیه املت تونسی شاک شوکا

فراشپز- برای تهیه “املت تونسی شاک شوکا” ،گوجه فرنگی ها رو پوره کنید تا له…

9 ساعت ago