آشپزی

طرز تهیه خاگینه قارچ در کمتر از ۱۰ دقیقه

فراشپز- خاگینه غذایی خانگی است که با «خاگ» یا همان تخم‌مرغ درست می‌شود. البته املت هم چیزی جز این نیست، اما ما به نام فرنگی این خاگینه که با ترکیب گوجه و تخم‌مرغ آماده می‌شود عادت کرده‌ایم. گرچه بسیاری از ما همیشه خاگینه را به صورت شیرین آماده‌کرده‌ایم، اما واقعیت این است که هر خاگینه‌ای شیرین نیست. خاگینه غذای ساده و سبکی است که تنها در چند دقیقه آماده می‌شود و می‌توان آن را با نان سر سفره صبحانه، نهار یا شام گذاشت. در این مطلب طرز تهیه خاگینه قارچ را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه مایه داخل خاگینه

قارچ ورقه شده ۵۰ گرم

پیاز کوچک ساطوری یک عدد

سبزی ساطوری (شوید، جعفری، نعنا) دو قاشق

ماست کم چرب نیم پیمانه

کره  ۳۰ گرم

نمک و فلفل به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه خاگینه

تخم مرغ چهار عدد

جعفری یا گشنیز ساطوری سه قاشق

شیر پنج قاشق غذاخوری

کره ۲۰ گرم

نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه خاگینه قارچ

طرز تهیه مایه داخلی

برای تهیه مایه قارچی خاگینه، کره را روی شعله ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد. سپس قارچ را با سبزی و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید و دو- سه چرخ بدهید. برای این کار می‌توانید از بهترین روش سرخ کردن قارچ کمک بگیرید. ماست را به این ترکیب اضافه کنید و کمی روی شعله هم بزنید تا مایه سفت شود.

طرز تهیه خاگینه

بر خلاف خاگینه تبریزی که طعمی شیرین دارد، این خاگینه با نمک و فلفل طعم‌دار می‌شود. تخم مرغ را با شیر و کمی نمک و فلفل بزنید و جعفری یا گشنیز ساطوری را به آن اضافه کنید. کره را در تابه روی آتش ملایم داغ کنید و همه جای تابه را با آن چرب کنید. پیش از آنکه رنگ کره تغییر کند، مایه خاگینه را آهسته در تابه بریزید و همه سطح تابه را با آن بپوشانید.

روش ریختن مایه داخلی روی خاگینه

وقتی خاگینه نیم‌بند شد، کمی تابه را تکان دهید تا خاگینه به کف آن نچسبد. وقتی لبه خاگینه بلند شد، مایه داخلی را در آن برزید و لبه خاگینه را با کاردک برگردانید و روی خاگینه برگردانید. البته می‌توانید آن را لوله هم بکنید. شعله را کمتر کنید تا داخل خاگینه ببندد ولی سفت نشود. سپس با تابه آن را در بشقاب بلغزانید و با کمک کفگیر آن را سالم به بشقاب برسانید.

منبع: کتاب کاله

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه کوکی شکری ساده ؛ یک عصرانه ترد و دلچسب

فراشپز- ترکیب کوکی با چای یا قهوه از جمله محبوب‌ترین ترکیب‌های وعده عصرانه است. کوکی‌ها…

24 دقیقه ago

دستور پخت نان شکم پر با خمیر خانگی

فراشپز- برای خیلی از افراد غذا‌های نانی مثل غذا‌های برنجی و خورشتی یک غذای کامل…

1 ساعت ago

طرز تهیه خرما بار، میان وعده مقوی در زمستان

فراشپز- در این مقاله با بهترین دستور برای تهیه انرژی بار خرما آشنا خواهید شد.…

2 ساعت ago

کدو برگر، غذای مقوی برای دیابتی‌ها

فراشپز- کدو برگر یکی از برگر های بسیار خوشمزه و سالم است که با کدو…

2 ساعت ago

طرز تهیه کوفته قلقلی کتویی با سس مخصوص

فراشپز- اگر یک رژیم غذایی خاص را انتخاب کرده باشید، یا بخاطر محدودیت‌های پزشکی ناچار…

2 ساعت ago

طرز تهیه کیک ساده بدون فر

فراشپز- کیک ساده پایه تمام کیک‌هاست و با آموختن طرز تهیه کیک بدون فر به…

3 ساعت ago