آشپزی

طرز تهیه خلال پلو سمنانی خوشمزه با مرغ مرحله به مرحله

فراشپز- خلال پلو؛ یکی از غذا‌های سنتی ایرانی می‌باشد که در سمنان و دامغان بسیار پر طرفدار است. رژیم غذایی سنتی استان سمنان به دلیل حضور غذا‌های متنوع و لذیذ ارزش غذایی مطلوبی دارد، اما این خلال پلو نیز بسیار خوشمزه و مقوی می‌باشد و همان طور که از نامش پیداست از انواع خلال‌ها تهیه شده است. این پلو ایرانی سنتی را می‌توانید مانند دیگر غذا‌ها با گوشت یا گوشت چرخ کرده و مرغ تهیه کنید. خلال پلو را می‌توانید برای تنوع در غذا‌های خود در لیست هفتگی قرار دهید و مطمئن باشید از طعم و مزه آن خوشتان خواهد آمد. امروز در فراشپز خلال پلو با مرغ را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم

برنج ۳ پیمانه

سینه مرغ ۱ عدد

خلال بادام ۱۵۰ گرم

خلال پسته ۱۵۰ گرم

خلال پرتقال ۱۵۰ گرم

خلال هویج ۱۰۰ گرم

پیاز ۱ عدد

شکر ۳ ق غذا خوری

گلاب ۲ ق غذا خوری

زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خلال پلو با مرغ

۱ مرحله اول: پخت فیله مرغ

ابتدا پیاز را نگینی ریز خرد و داخل تابه با مقداری زردچوبه تفت دهید سپس سینه مرغ را که از قبل فیله کردید و به مکعبی خرد کردید را به همراه پیاز و فلفل سیاه و کمی نمک تفت دهید تا سینه مرغ تفت بخورد حرارت را کم کنید تا مغز پخت شود در انتها کمی زعفران غلیظ اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

۲ مرحله دوم: آماده سازی خلال پرتقال

خلال پرتقال را به همراه ۱ پیمانه روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد سپس آبکش کنید این کار سه بار تکرار کنید تا تلخی پرتقال گرفته شود سپس خلال پرتقال را به همراه کمی روغن و زعفران و شکر داخل تابه تفت دهید تا شکر ذوب و خلال‌ها خوش رنگ شود از روی حرارت بردارید.

۳ مرحله سوم: آماده سازی خلال بادام و پسته

خلال بادام و پسته را از نیم ساعت قبل داخل کمی آب و گلاب خیس کنید سپس داخل تابه کمی روغن ریخته و خلال‌ها را تفت دهید. هویج را رنده ریز بزنید و به همراه کمی شکر و روغن و زعفران داخل تابه تفت دهید تا هویج نرم شود.

۴ مرحله چهارم: پخت خلال پلو

برنج را از قبل با مقداری نمک خیس کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاد سپس بگذارید تا دانه‌های برنج نرم شود و آبکش کنید و ته دیگ مورد نظر خود را قرار دهید برای پخت خلال می‌توانید به دو روش عمل کنید یا مواد و خلال و مرغ را لابه لای برنج ریخته و یا بعد از پخت برنج را در دیس کشیده و با خلال و مرغ‌ها تزئین کنید و به همراه سالاد سرو کنید. نوش جان

فوت و فن‌های دستور پخت خلال پلو

در رسپی سنتی این غذا از گوشت قرمز استفاده می‌شود که دلخواه می‌توانید از گوشت استفاده کنید.

به دلخواه می‌توانید کمی زرشک نیز با خلال تفت دهید.

بهتر است برای تفت دادن خلال‌ها از کمی کره استفاده کنید.

فراشپز

Recent Posts

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

5 ساعت ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…

6 ساعت ago

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

6 ساعت ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

7 ساعت ago

طرز تهیه نیمرو فنجانی با نکات تکمیلی

“نیمرو فنجانی” یک پیشنهاد عالی و فانتزی برای وعده صبحانه است که طرز تهیه آن…

8 ساعت ago

طرز تهیه املت تونسی شاک شوکا

فراشپز- برای تهیه “املت تونسی شاک شوکا” ،گوجه فرنگی ها رو پوره کنید تا له…

8 ساعت ago