طرز تهیه خوراک گوشت و چغندر؛ غذای خوشمزه روسی

خوراک گوشت و چغندر روسی یکی از غذاهای لذیذ و پرطرفدار از اروپای شرقی و روسیه است. این غذا کمی شبیه سوپ برش روسی است. اما مواد اولیه آنها و نحوه پختشان تفاوت‌های اندکی دارد.

خوراک گوشت و چغندر روسی یکی از غذاهای لذیذ و پرطرفدار از اروپای شرقی و روسیه است. این غذا کمی شبیه سوپ برش روسی است. اما مواد اولیه آنها و نحوه پختشان تفاوت‌های اندکی دارد. مواد اولیه برای تهیه این غذا چغندر قرمز، گوشت، جعفری، گوجه فرنگی و سیر است. چغندر قرمز یا همان لبو یکی از خوشمزه‌ترین سبزیجات موجود در فصل پاییز و زمستان است. در واقع به گیاه آن چغندر گفته می‌شود. پس از پختن چغندر به اصطلاح به آن لبو می‌گویند.

لبو گیاهی با طبع گرم است. این سبزی پر خاصیت سال‌ها است که به عنوان دارو برای درمان امراض مختلف استفاده می‌شود. میزان کالری چغندر قرمز بسیار پایین بوده و سرشار از فیبر، آهن، مس، پتاسیم و کلسیم است. همچنین لبو برای کم خونی بسیار مفید است.

از آن جا که چغندر قرمز غنی از اسید فولیک است مصرف آن به زنان باردار بسیار توصیه می‌شود. گفته می‌شود که مصرف چغندر قرمز برای افزایش باروری در مردان بسیار مفید است. همچنین چغندر یک ضد عفونی کننده قوی و آنتی باکتریال و سرشار از ویتامین سی است و برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است. از دیگر خواص چغندر می‌توان به سم زدایی کبد، پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، درمان روماتیسم و کم خونی اشاره کرد. یکی از بهترین راه‌ها برای مصرف چغندر ترکیب آب چغندر همراه با آب هویج است.

درست است که چغندر قرمز خواص درمانی بسیار زیادی دارد اما مصرف بی‌رویه آن اصلا توصیه نمی‌شود. زیرا ممکن است باعث سنگ کلیه، افزایش ضربان قلب، تب، اسهال و لرزش و استفراغ شود. اگر داروهای خاصی مصرف می‌کنید بهتر است پیش از میل کردن چغندر با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است دچار مسمومیت شوید.

مواد لازم

گوشت: ۳۰۰ گرم

چغندر قرمز: ۳ عدد

سیب زمینی: ۲ عدد

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

سیر: ۲ حبه

پیاز: ۲ عدد

هویج: ۲ عدد

جعفری خرد شده :۳ قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی: ۲ عدد

سرکه: ۱ قاشق غذاخوری

شکر: ۱ قاشق غذاخوری

کره: ۱ قاشق غذاخوری

نمک : به مقدار لازم

فلفل: به مقدار لازم

مراحل پخت خوراک

گوشت خرد شده را همراه با یک عدد پیاز رنده شده تفت دهید.

بعد از اینکه رنگ گوشت کمی تغییر کرد ۴ لیوان آب به آن افزوده، روی حرارت ملایم گوشت را بپزید.

پوست چغندر را بگیرید و با رنده درشت رنده کنید.

چغندر را همراه با سرکه و رغن در تابه تفت دهید.

به مواد شکر و رب گوجه اضافه کرده و همچنان تفت دهید.

صبر کنید تا رشته های چغندر رنده شده کمی نرم شوند سپس آن را از روی حرارت بردارید.

۱ پیاز خرد شده را با مقداری کره در ماهیتابه تفت دهید.

سپس هویج پوست کنده و رنده شده را به آن بیفزایید و تا نرم شدن هویج آنها را تفت دهید.

۱ الی ۲ ساعت صبر کنید تا گوشت کاملا پخته شود.

سپس سیب زمینی‌های خرد شده را به گوشت اضافه کنید.

۱۵ دقیقه مهلت دهید تا سیب زمینی‌ها نرم شوند.

همه موادی را که قبلا تفت داده‌اید به گوشت بیفزایید. ۱۵ دقیقه صبر کنید.

گوجه فرنگی‌ها را پوست بگیرید و خرد کنید.

سپس آنها را همراه با جعفری خرد شده، سیر رنده شده و نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید.

خوراک را روی حرارت ملایم قرار دهید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا کمی بجوشد و کاملا جا بیفتد.

پس از نیم ساعت خوراک شما آماده است.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه رب نارنج شمالی؛ چگونه از تلخ شدن رب جلوگیری کنیم؟

فراشپز- رب نارنج از چاشنی‌های اصیل و پرطرفدار در دستور پخت‌های شمال ایران است. این…

3 ساعت ago

طرز تهیه کوکو عدس به دو روش متفاوت

فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…

3 ساعت ago

طرز تهیه ساندویچ لذیذ شاورما مرغ به سبک رستوران

فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…

3 ساعت ago

آیا چای سبز واقعا موجب لاغری می‌شود؟، منع مصرف چای سبز برای این افراد

فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…

4 ساعت ago

برای سلامت روده‌هایتان این میوه‌ها و سبزیجات را بخورید

فراشپز- از زمان‌های قدیم، درباره فواید بی‌شمار خوردن میوه‌ها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…

4 ساعت ago

موز با شیر: آیا برای سلامت بدن مفید است یا مضر؟ + طرز تهیه شیرموز سالم

فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…

4 ساعت ago