آشپزی

طرز تهیه خورشت بناب آذربایجان شرقی با لوبیا و گوشت

فراشپز- خورش ها یکی از غذا های سنتی ما ایرانی ها می باشد امروز قرار است یکی از خورشت های سنتی منطقه آذربایجان شرفی را به شما یاد دهیم که فوق العاده مجلسی و ساده است و برای تنوع در غذا ها فوق العاده می باشد. این غذا از گوشت و لوبیا تهیه می شود و به همراه برنج ایرانی سرو می شود و برای دورچین از سالاد، ترشی یا ماست می توانید به دلخواه استفاده کنید. امروز طرز تهیه خورش بناب را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

گوشت گوسفندى 300 گرم

لوبیای سفید 1 پیمانه

پیاز درشت 1 عدد

آلو سیاه یا آلوبخارا 20 عدد

هویج 3 عدد

چوب دارچین 1 تکه

آب‌لیموترش 2 ق غذا خوری

نمک، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز، زیره و زعفران هر کدام ۱ قاشق چایخوری

روغن به میزان لازم

رب 1 ق غذا خوری

طرز تهیه خورشت بناب

مرحله اول: تفت دادن گوشت

پیاز را نگینی خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا شفاف و سبک شود. گوشت گوسفندی و زردچوبه را اضافه کرده و هم بزنید تا گوشت تغییر رنگ دهد و کمی تفت بخورد.

مرحله دوم: افزودن رب

فلفل سیاه، تخم گشنیز و زیره سیاه ساییده را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس رب گوجه‌ فرنگی را اضافه کرده و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود. ۱ لیتر آب جوش به قابلمه اضافه کنید و چوب دارچین را داخل قابلمه بیندازید. حرارت را کم کنید و بگذارید گوشت به آرامی بپزد.

مرحله سوم: پخت لوبیا

لوبیای سفید را که از چند ساعت قبل با آب سرد خیس کرده‌ اید، داخل قابلمه‌ای با کمی زردچوبه و آب بپزید. پس از پختن لوبیا و کشیده شدن آب آن، ۲ ملاقه آب گوشت و کمی نمک به لوبیا اضافه کنید تا طعم آبگوشت به خورد لوبیا برود.

مرحله چهارم: تهیه خورش بناب

آلو های خیس شده را داخل صافی بریزید و با آب بپزید (حدود ۴۰ دقیقه) تا نرم شوند. هویج‌ ها را به صورت خلالی درشت رنده کنید و داخل ماهیتابه بریزید. روی حرارت ملایم قرار دهید و درِ ماهیتابه را بگذارید تا هویج‌ ها با بخار خودشان کمی بپزند. سپس روغن اضافه کرده و هویج‌ ها را تفت دهید تا کامل بپزند. در انتها نمک بزنید. ۵ دقیقه قبل از اتمام پخت گوشت، نمک و آب‌ لیمو را به خورش اضافه کنید. پس از مزه‌دار شدن، خورش آماده سرو است. نوش جان

فوت و فن های دستور پخت خورش بناب

می‌ توانید لوبیا را یک‌بار با کمی زردچوبه بجوشانید و سپس آبکش کرده و همراه با گوشت بپزید.

برای گرفتن نفخ لوبیا می توانید یک عدد خیار روی آن قرار دهید.

برای سرو می توانید از گوجه سرخ شده نیز استفاده کنید.

منبع: پارسی دی

فراشپز

Recent Posts

(ویدیو) طرز تهیه پفک خانگی به راحتی در خانه!

فراشپز- فوری و با مواد در دسترس در خانه پفک سالم و خوشمزه درست کنید:…

29 دقیقه ago

طرز تهیه براونی رژیمی سیب

فراشپز- براونی یکی از دسر‌های محبوب و خوشمزه است که معمولاً با شکلات و مواد…

1 ساعت ago

چای آناناس و فواید عجیبی که دارد

فراشپز- چای آناناس اخیراً مورد توجه قرار گرفته و بسیاری معتقدند این نوشیدنی می‌تواند سیستم…

2 ساعت ago

طرز پخت آش ترش مازندران در ۱۰ دقیقه

فراشپز- آش ترش یکی از انواع آش‌های بسیار محبوب و خوشمزه کشورمان می‌باشد که اصالت…

5 ساعت ago

خوراک نخود ترکی؛ غذای لذیذ و مقوی

فراشپز- خوراک نخود ترکی نوعی خوراک خوشمزه و مقوی است که از ترکیب نخود با…

8 ساعت ago

نکات ضروری برای نگهداری صحیح از حبوبات خیس خورده

فراشپز- حبوبات از جمله مواد غذایی مهم و مغذی هستند که در بسیاری از فرهنگ‌ها…

19 ساعت ago