خورشت به آلو یکی از سنتیترین و خوشمزهترین خورشتهایی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. این خورشت با گوشت مرغ نیز تهیه میشود و روشهای طبخ گوناگونی دارد. اگر تا به حال طعم این خورشت را تجربه نکردید و به دنبال چشیدن طعمهای متفاوت و جذاب هستید از درست کردن این خورشت غافل نشوید.
مدتزمان آمادهسازی تهیه این خورشت ۶۰-۹۰ دقیقه ست.
مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار آن را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این خورشت را تهیه کنید.
درجه سختی تهی این غذا در دستهبندی متوسط قرار دارد.
به ۲ عدد
آلو ۸-۱۰ عدد
محلول زعفران به مقدار دلخواه
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
چوب دارچین ۱ تکه
شکر ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
آب جوش ۲-۳ پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
در اولین مرحله به سراغ آمادهسازی پیاز روید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید.
آن را بهصورت نگینی خرد کنید. درون قابلمه مناسبی که قصد طبخ خورشت را دارید کمی روغن بریزید.
پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
در دومین مرحله به سراغ افزودن ادویهها روید.
زردچوبه و فلفل را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
در همین مرحله گوشتهای خرد شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. به تفتدادن ادامه دهید تا بوی خامی گوشتها گرفته شود و تغییر رنگ دهند.
در سومین مرحله ۲-۳ پیمانه آب جوش به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. چوب دارچین را نیز در همین مرحله به خورشت اضافه کنید.
حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون قابلمه شروع به جوشیدن کند.
حال درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و ۴۰-۶۰ دقیقهای زمان دهید تا گوشت به خوبی بپزد و نرم شود.
در مرحله چهارم به سراغ آمادهسازی بروید. به را بهخوبی بشویید تا پرزهای روی آن از بین برود. این پرزها ممکن است موجب بروز حساسیت برای حلقتان شود.
حال با کمک چاقوی تیزی هستههای آن را جدا کنید و به را به ابعاد دلخواه و یکسانی برش زنید.
درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید بههای خرد شده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید.
این کار از لهشدن به در زمان پخت در خورش جلوگیری میکند.
پس از این که به کمی تغییر رنگ داد آن را از تا به خارج کنید و به خورشت بیفزایید.
در مرحله پنجم درون همان تابهای که بهها را سرخ کردید.
رب گوجهفرنگی را کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و رب رنگباز کند.
حال رب گوجهفرنگی سرخ شده را نیز به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و همه مواد را به هم زنید.
در ششمین مرحله آلوبخارا را تمیز کنید و بشویید. آنها را به خورشت اضافه کنید.
درب قابلمه را ببندید و ۱۵-۲۰ دقیقهای زمان دهید تا همه مواد خورشت با هم بپزند و خورشت شما غلیظ شود.
در آخرین مرحله زمانی که خورشت شما به غلظت مناسب رسید و همه مواد خورشت بهخوبی پخت به سراغ تنظیم چاشنی خورشت روید.
ابتدا چوب دارچین را از خورشت خارج کنید.
حال نمک، شکر، آب لیموترش و محلول زعفران را به خورشت اضافه کنید و همه مواد را به هم زنید.
۵-۸ دقیقهای زمان دهید تا خورشت با حرارت کم روی گاز بجوشد و طعمها به خوبی به خورد هم بروند.
خورشت به آلو بسیار خوشمزه و لذیذ شما آماده سرو است، آن را در ظرف مناسبی بریزید و در کنار کته یا پلو نوش جان کنید.
منبع:اکالا
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…