آشپزی

طرز تهیه خورش بز قورمه کرمانی اصل+ راز خوشمزگی این غذا

فراشپز- “بز قورمه” یک از غذاهای اصیل و سنتی استان کرمان است که به دلیل داشتن گوشت و نخود و سیب زمینی بسیار مقوی و سرشار از پروتئین می باشد.

کرمان به جز بناهای تاریخی و گردشگری فراوان، غذاها و شیرینی‌های محلی متنوعی نیز دارد که بز قورمه یکی از آنهاست. آبگوشت بز قورمه با گوشت پرچرب گوسفندی تهیه می‌شود و کرمانی ها بر حسب سلیقه آن را با نان یا به عنوان خورش همراه برنج سرو می کنند. سیر، پیاز، نخود و ادویه‌جات نیز دیگر ترکیبات این آبگوشت هستند. برخی از افراد باتوجه به ذائقه غذایی خود مواد دیگری چون گردو، کشک، سیب زمینی و زیره نیز به ترکیبات این غذا اضافه می‌کنند. در این بخش از نمناک شما را با طرز تهیه بز قرمه اصیل کرمانی آشنا می کنیم.

مواد لازم برای تهیه بز قرمه کرمانی ها

گوشت گردن گوسفند نیم کیلو
نخود یک پیمانه
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
سیر چهار حبه
کشک یک فنجان
پیاز دو عدد درشت
نعناع خشک دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه بز قرمه کرمان

نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
نخود خیس خورده را یک دور بجوشانید و آبش را خالی کنید.
می توانید برای تهیه بزقورمه کرمان از کشک ساییده آماده یا کشک خشک استفاده کنید.
در صورت استفاده از کشک خشک، صد گرم از آن را در کاسه بریزید و رویش آب جوش بریزید تا آرام آرام نرم شود. پس از خیس خوردن کشک‌ها آنها با آب داخل کاسه در مخلوط‌کن بریزید.
پیاز را نگینی خرد کنید و سیر را رنده بزنید
سیر و پیاز را درون قابلمه با مقدار کمی روغن تفت دهید.
گوشت را به قابلمه افزوده و تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
به گوشت زردچوبه و فلفل سیاه بزنید.
نخود جوشانده و دو لیوان آب را به قابلمه افزوده و اجازه دهید جوش آید.
حرارت را کم کنید تا گوشت خوب بپزد.
پس از کم شدن آب گوشت و پخت گوشت با گوشت کوب مواد(نخود و گوشت) را خوب بکوبید.
کشک را اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک ربع با هم قل بزنند.
روی غذا را با سیر داغ و پیاز داغ، کشک و نعناع داغ، گردوی کوبیده تزیین کنید.

چند نکته درباره پخت و سرو بز قرمه

بهترین گوشت برای تهیه بز قرمه اصل، گوشت گردن گوسفند و یا ماهیچه گوسفندی است.
در گذشته برای تهیه بزقورمه از گوشت بزغاله استفاده می‌کردند، به همین دلیل به این غذا بزقورمه می‌گویند.
اگر می‌خواهید برای تهیه بز قورمه از کشک محلی استفاده کنید، حتماً از جای مطمئن تهیه کنید.
استفاده از نعناع خشک به همراه کشک به هضم آن کمک می‌کند.
هنگام تهیه بزقورمه حتماً نمک را بعد از اضافه کردن کشک و چشیدن غذا اضافه کنید.
در تهیه بزقرمه اصیل کرمانی سیب زمینی اضافه نمی کنند.
می‌توانید از کنسرو نخود در طرز تهیه خورش بز قورمه استفاده کنید.
بز قرمه را می‌توانید هم با نان سنگک و یا در صورت تمایل به عنوان یک نوع خورشت با برنج میل کنید.
برای له کردن مواد، از گوشت کوب برقی استفاده نکنید تا مواد به شکل پوره در نیایند.
بزقرمه به دلیل داشتن گوشت گوسفندی، نخود، کشک و… ارزش غذایی بالایی دارد و بسیار مقوی و خوشمزه است.

نکات تکمیلی در مورد بز قورمه

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
بز قورمه را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

راز‌های جالب تیره و سیاه شدن قورمه سبزی رستورانی

فراشپز- قورمه سبزی یکی از خورش‌های محبوب ایرانیان است که رنگ این غذا در خوشمزگی…

12 دقیقه ago

آموزش پخت سوپ گوجه سبز خوشمزه و مخصوص

فراشپز- سوپ گوجه سبز یکی از گزینه‌های خوشمزه و سالم برای شروع یک وعده غذایی…

58 دقیقه ago

طرز تهیه رول بادمجان با مرغ چرخ کرده

فراشپز- رول بادمجان با مرغ یکی از رول های بسیار خوشمزه و متفاوت می باشد…

2 ساعت ago

طرز تهیه کامل “پیراشکی” ساده با طعمی باورنکردنی

فراشپز- “پیراشکی” یک شیرینی خوشمزه و نام آشنا که طرز تهیه آسان و همچینن با…

2 ساعت ago

کیک خیس شکلاتی کافی شاپی اصل، فقط با این دستور

فراشپز- کیک خیس شکلاتی به خاطر بافت نرم و لطیف و طعم غلیظ شکلاتی‌اش معروف…

3 ساعت ago

تهیه کلوچه فومن حرفه ای+ مواد لازم کلوچه نرم

فراشپز- “کلوچه فومن” بسیار خوش‌خوراک بوده و می تواندخوراکیِ خانگیِ خوبی برای زنگ تفریح کودکان…

3 ساعت ago