آشپزی

طرز تهیه خورش قیسی با گوشت

فراشپز- خورش قیسی یکی از خوشمزه‌ترین خورشت‌های تابستانی است که می‌توانید هم با مرغ و هم گوشت تهیه کنید و گزینه بسیار خوبی برای مهمانی و مجالس می‌باشد. این غذا مربوط به استان خاصی نمی‌باشد و در بیشتر شهر‌ها تهیه می‌شود، شما می‌توانید در تابستان قیسی تازه و خوشمزه را تهیه کنید البته می‌توانید در فصل آن را گرفته و خشک کنید و برای کل سال این میوه را داشته باشید و از خواص خوب آن بهرمند شوید خواصی همچون آهن، مقدار زیادی آنتی اکسیدان و … شما می‌توانید به دلخواه مقدار قیسی را در این خورش کم و زیاد کنید. امروز خورش قیسی با گوشت را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم

پیاز ۲ عدد

سیر ۳ حبه

گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم

قیسی ۵۰ گرم

رب ۲ ق غذا خوری

زعفران به مقدار لازم

ادویه کاری ۱/۲ ق چای خوری

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه خورش قیسی

۱ مرحله اول: تفت دادن پیاز و سیر

ابتدا پیاز‌ها را پوست گرفته و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه به مقداری زردچوبه و روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود سپس سیر‌ها را پوست گرفته و پوره یا ریز خرد کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا عطر سیر خارج شود.

۲ مرحله دوم: افزودن گوشت و رب

در ادامه گوشت‌ها را به اندازه خورشتی و یا قیمه‌ای خرد کنید و به همراه پیاز و سیر تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد سپس ادویه کاری و فلفل سیاه و رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود.

۳ مرحله سوم: پخت گوشت

در ادامه وقتی همه مواد تفت خوردن کمی آب روی مواد بریزید و اجازه دهید تا گوشت پخته و نرم شوند اگر عجله دارید می‌توانید از زودپز استفاده کنید تا گوشت‌ها زودتر پخته شود دقت کنید تا تمام شدن کامل پخت نباید نمک اضافه کنید.

۴ مرحله چهارم: تهیه خورش قیسی

در ادامه وقتی مواد پخته شدند قیسی تازه یا خشک شده (اگر خشک استفاده می‌کنید کمی در آب بخیسانید تا نرم شود) به خورشت اضافه کنید و برای ۲۰ دقیقه مجدد زمان دهید تا خورش قیسی غلیظ شود سپس در انتها کمی زعفران دم کرده اضافه کنید و نمک خورشت را اندازه کنید سپس داخل کاسه کشیده و به همراه پلو میل کنید. نوش جان

فوت و فن‌های دستور پخت خورشت قیسی

افزودن مقدار قیسی به ذائقه شما بستگی دارد و می‌توانید کم و زیاد کنید.‌

می‌توانید به دلخواه یک تکه چوب دارچین به گوشت اضافه کنید و بعد از پخت از آن جدا کنید.

زعفران را در آخرین مرحله بریزید تا عطر و بو آن حذف شود.

به دلخواه می‌توانید آب لیموترش یا کمی شکر برای چاشنی به این خورشت خوشمزه اضافه کنید.‌

می‌توانید رب را بعد از پخت گوشت داخل تابه تفت داده سپس اضافه کنید.‌

می‌توانید چند عدد آلو نیز به این خورشت اضافه کنید.

منبع: پارسی دی

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه تی تاپ خانگی؛ لذت یک طعم نوستالژیک

فراشپز- کیک تی‌تاپ یکی از انواع کیک‌های خوشمزه و محبوب میان کودکان و یک خوراکی…

2 ساعت ago

ونوشک پلو؛ غذایی محلی با خاصیت درمانی

فراشپز- ونوشک پلو (پلوی بنه یا پسته کوهی) از غذا‌های محلی استان کرمانشاه با عطر…

3 ساعت ago

طرز تهیه سالاد ماکارونی با یک سس رژیمی

فراشپز- وقتی صحبت از سالاد ماکارونی میشه بیشتر ما یه سالاد سنگین و چرب و…

3 ساعت ago

حلوا ارده را به همین راحتی در خانه درست کنید

فراشپز- حلوا ارده؛ یکی از دسر‌های خوشمزه و قدیمی ایرانی است که امروزه بیشتر به…

4 ساعت ago

کوکو تن ماهی؛ یک شام فوری و لذیذ

فراشپز- کوکو یکی از غذا‌های خوشمزه و محبوب ایرانی‌هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه…

5 ساعت ago

پخت انار پلو شیرازی به دو روش

فراشپز- انار پلو یکی از غذا‌های معروف شیرازی است که طرز پخت آن بسیار راحت…

5 ساعت ago