فراشپز- خورش قیسی یکی از خوشمزهترین خورشتهای تابستانی است که میتوانید هم با مرغ و هم گوشت تهیه کنید و گزینه بسیار خوبی برای مهمانی و مجالس میباشد. این غذا مربوط به استان خاصی نمیباشد و در بیشتر شهرها تهیه میشود، شما میتوانید در تابستان قیسی تازه و خوشمزه را تهیه کنید البته میتوانید در فصل آن را گرفته و خشک کنید و برای کل سال این میوه را داشته باشید و از خواص خوب آن بهرمند شوید خواصی همچون آهن، مقدار زیادی آنتی اکسیدان و … شما میتوانید به دلخواه مقدار قیسی را در این خورش کم و زیاد کنید. امروز خورش قیسی با گوشت را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.
پیاز ۲ عدد
سیر ۳ حبه
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
قیسی ۵۰ گرم
رب ۲ ق غذا خوری
زعفران به مقدار لازم
ادویه کاری ۱/۲ ق چای خوری
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به مقدار لازم
ابتدا پیازها را پوست گرفته و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه به مقداری زردچوبه و روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود سپس سیرها را پوست گرفته و پوره یا ریز خرد کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا عطر سیر خارج شود.
در ادامه گوشتها را به اندازه خورشتی و یا قیمهای خرد کنید و به همراه پیاز و سیر تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد سپس ادویه کاری و فلفل سیاه و رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود.
در ادامه وقتی همه مواد تفت خوردن کمی آب روی مواد بریزید و اجازه دهید تا گوشت پخته و نرم شوند اگر عجله دارید میتوانید از زودپز استفاده کنید تا گوشتها زودتر پخته شود دقت کنید تا تمام شدن کامل پخت نباید نمک اضافه کنید.
در ادامه وقتی مواد پخته شدند قیسی تازه یا خشک شده (اگر خشک استفاده میکنید کمی در آب بخیسانید تا نرم شود) به خورشت اضافه کنید و برای ۲۰ دقیقه مجدد زمان دهید تا خورش قیسی غلیظ شود سپس در انتها کمی زعفران دم کرده اضافه کنید و نمک خورشت را اندازه کنید سپس داخل کاسه کشیده و به همراه پلو میل کنید. نوش جان
افزودن مقدار قیسی به ذائقه شما بستگی دارد و میتوانید کم و زیاد کنید.
میتوانید به دلخواه یک تکه چوب دارچین به گوشت اضافه کنید و بعد از پخت از آن جدا کنید.
زعفران را در آخرین مرحله بریزید تا عطر و بو آن حذف شود.
به دلخواه میتوانید آب لیموترش یا کمی شکر برای چاشنی به این خورشت خوشمزه اضافه کنید.
میتوانید رب را بعد از پخت گوشت داخل تابه تفت داده سپس اضافه کنید.
میتوانید چند عدد آلو نیز به این خورشت اضافه کنید.
منبع: پارسی دی
فراشپز- گوجه سبز از جمله میوههایی است که قبل از آمدن بهار همه انتظارش را…
فراشپز- رانی سیب یکی از نوشیدنیهای خوشمزه و محبوب است که به دلیل طعم دلپذیر…
فراشپز- سالاد سیب زمینی و ذرت از آن دسته سالادهایی است که تا بهار تمام…
سوپ گشنیز تبریزی با این که خیلی ساده درست میشه اما یک مزه متفاوت به…
فراشپز- اگر از غذا های تکراری خسته شده اید و به دنبال یک تجربه جدید…
فراشپز- کباب بناب آذربایجان (به ترکی بیناب کبابی) یکی از لذیذترین انواع کبابهای ایرانی است…