فراشپز- خورش چغاله بادام یکی از آن غذاهای فصلی است که با فرا رسیدن بهار، عطر و طعم خاصش سفرههای ایرانی را متفاوت و تازه میکند. این خورش خوشمزه و کمیاب، در کنار طعم ترش و خاص چغالههای تازه، ترکیبی جذاب از سبزیجات معطر و گوشت را در خود دارد.
نکته جالب این خورش، تازگی و طراوتی است که با اولین قاشقش احساس میکنید؛ انگار طبیعت بهاری را درون غذا ریختهاند.
برخلاف بسیاری از خورشهای ایرانی که از گذشته بهطور گسترده شناخته شدهاند، خورش چغاله بادام هنوز هم نوعی غذای خاص و کمتر پختهشده در میان بسیاری از خانوادههاست. شاید همین کمیابی و منحصر بهفرد بودنش باعث شده که وقتی آن را میپزید، بهسرعت تبدیل به یکی از غذاهای محبوب اعضای خانواده میشود. اگر تاکنون این خورش را امتحان نکردهاید یا بهدنبال یک دستور پخت کاربردی، کامل و امتحانشده هستید، در ادامه این مطلب از همشهری آنلاین با ما همراه باشید تا گامبهگام با رازهای پخت یک خورش چغاله بادام خوشرنگ، خوشعطر و بینقص آشنا شوید.
قبل از شروع پخت، لازم است مواد اولیه را بهدقت انتخاب کرده و آماده کنید. کیفیت چغاله بادام و تازگی سبزیها تاثیری مستقیم در طعم نهایی خورش دارد. در این قسمت، لیست مواد لازم برای تهیه خورش چغاله بادام برای ۴ نفر آورده شده است:
استفاده از سبزیهای تازه، بهویژه نعناع و جعفری، و انتخاب چغالههایی که پوست سبز و بدون لک دارند، رمز طعم بهتر این خورش هستند. چغالهها نباید خیلی سفت و رسیده باشند، چون در این صورت ممکن است در پخت، طعم تلخ یا بافتی سفت به غذا بدهند.
پخت این خورش چند مرحله ساده دارد، اما رعایت نکات ظریف در هر بخش باعث میشود غذای نهایی طعم حرفهای و دلچسبی داشته باشد.
اولین مرحله، شستن و آماده کردن چغالههاست. چغالهها را بهآرامی بشویید تا پوستشان آسیب نبیند. اگر اندازه چغالهها بزرگ باشد، میتوان آنها را از وسط نصف کرد، ولی در حالت معمول، چغالههای کوچک و یکدست را بههمان شکل در خورش استفاده میکنند. اگر چغالهها کمی تلخ هستند، میتوانید آنها را چند ساعت در آب خیس کنید و آب را چند بار عوض کنید تا تلخی گرفته شود.
پیازها را نگینی خرد کرده و در قابلمهای مناسب با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس گوشت خورشتی را اضافه کرده و همراه با پیاز کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود. در این مرحله، زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و اجازه دهید با حرارت ملایم عطر ادویهها آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع خورش با گوشت در خانه
پس از اینکه گوشت به خوبی تفت داده شد، چغالهها را اضافه کرده و برای چند دقیقه با مواد تفت دهید تا کمی نرم شوند و طعم گوشت و ادویه را به خود بگیرند. در ادامه، سبزیهای خردشده (جعفری و نعناع) را که قبلاً در مقدار کمی روغن تفت دادهاید، به خورش اضافه کنید. تفت دادن سبزی به طور جداگانه کمک میکند تا رنگ خورش تیره نشود و عطر سبزیها بهتر حفظ شود.
پس از مخلوط کردن همه مواد، حدود ۳ تا ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا خورش به جوش بیاید. سپس شعله را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید تا خورش با حرارت ملایم حدود ۲ تا ۳ ساعت بپزد و جا بیفتد. در نیم ساعت پایانی پخت، نمک و در صورت تمایل، کمی آبغوره یا آبلیمو برای ترشتر شدن خورش اضافه کنید. اگر از زعفران یا آب نارنج استفاده میکنید، آن را نیز در همین مرحله اضافه کنید.
پخت خورش چغاله، مانند بسیاری از غذاهای سنتی ایرانی، نیاز به دقت در جزئیات دارد. در ادامه، چند نکته کاربردی و حرفهای برای بهتر شدن طعم و ظاهر خورش آوردهایم:
این خورش لذیذ، طعمی ترش و تازه دارد که بهترین همراه آن برنج ساده ایرانی است. برنج زعفرانی یا شوید پلو نیز انتخابهای مناسبی هستند. کنار این خورش، ترشی لیته، سالاد شیرازی یا ماست چکیده هم ترکیبهای بسیار خوبی بهوجود میآورند.
همچنین بهتر است خورش را داغ و تازه سرو کنید، چون طعم چغالهها در حالت گرم بسیار دلپذیرتر است و سبزیهای داخل خورش، طراوت بیشتری دارند.
خورش چغاله بادام یکی از خورشهای فصلی و خاص ایرانی است که با ترکیب چغالههای تازه، سبزیجات معطر و گوشت، طعمی متفاوت و پر از تازگی را به سفره شما میآورد. این خورش شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد، اما همانند بسیاری از غذاهای سنتی ایرانی، راز خوشمزگیاش در رعایت نکات ریز و اصولی است.
در این مطلب یاد گرفتیم که انتخاب مواد تازه، تفت دادن اصولی سبزی و گوشت، کنترل حرارت در طول پخت و اضافه کردن ادویهها و ترشیها در زمان مناسب، همه از عواملی هستند که خورش را به سطحی حرفهای و بینقص میرسانند. با رعایت این دستور کامل و کاربردی، میتوانید در فصل بهار، غذایی متفاوت و خوشطعم را برای خانواده و مهمانانتان آماده کرده و آنها را با طعم بینظیر خورش چغاله بادام شگفتزده کنید.
فراشپز- خورشتها انواع و اقسام مختلفی دارند و این بار قرار است با خرفه این…
فراشپز- یاد بگیرید چگونه چوب شور پنیری خوشمزه و سالم برای بچه ها درست کنید.…
فراشپز- رول بیسکویت و کارامل یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و مجلسی است که برای…
فراشپز- روزتان را با یک صبحانه خوشمزه و آسان شروع کنید! در این دستور به…
فراشپز- چلو مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با…
فراشپز- شربت توت سیاه همان نوشیدنی خوش طعم و طبیعی است که در گرمای تابستان…