خورش گردو اسفناج دامغان یا همان اسفناج گردو یکی از پر خاصیت ترین و خوشمزه ترین خورش های ایرانی است که طعم فوق العاده ای دارد.
خورش گردو اسفناج با گوشت یکی از اصیل ترین خورش های این شهر است که به دلیل وجود گردو و اسفناج جزو غذاهای مقوی و خورش های مجلسی محسوب می شود که میتوانید برای میهمانی ها و مجالس خود آن را طبخ و لذت ببرید. خورش گردو اسفناج با مرغ یکی از انواع این خورشت خوشمزه است که به چند روش پخته می شود، اما ما در این بخش از آموزش آشپزی طرزتهیه این خورش با گوشت قرمز را برایتان در نظر گرفته ایم.
گوشت گوسفندی 400 گرم
اسفناج 1 کیلوگرم
گردو 2/3 پیمانه
پیاز 1 عدد
سیر 2 حبه
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
دارچین به میزان لازم
ابتدا اسفناج ها را پاک کرده و خوب بشویید و اجازه دهید خشک شوند. سپس در اندازه های متوسط خرد کنید.
1 عدد پیاز را پوست گرفته و خوب بشورید و با رنده ریز رنده کنید. سیرها را نیز پوست گرفته شسته و ریز رنده کنید.
در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید تا داغ شود؛ حالا پیاز را در آن تفت دهید پس از چند دقیقه سیرها را نیز اضافه و سرخ کنید.
مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید.
گوشت هایی که شسته اید را نیز اضافه کنید و تفت دهید تا کمی تغییر رنگ بدهد.
در این مرحله نمک و فلفل سیاه و دارچین را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید.
رب را در تابه ای دیگر با کمی روغن تفت دهید تا خامی آن گرفته شود سپس آن را به گوشت ها اضافه کنید و مجددا تفت دهید. حالا به اندازه مناسب آب روی گوشت بریزید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید.
گردوها را ریز ریز خرد کنید و در یک تابه حرارت دهید تا گردوها روغن پس بدهند؛ حواستان باشد بیش از اندازه گردوها را تفت ندهید که طعم بدی به خود بگیرند.
گردوهای تفت داده شده را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید تا خوب ترکیب شوند.
حالا اسفناج هایی که خرد کرده اید را مقداری تفت دهید تا نرم و سبک شوند سپس به خورشت اضافه کنید.
زعفرانی که کوبیده و با یخ دم کرده اید را به خورشت اضافه کنید. طعم خورشت را بچشید و ادویه های آن را میزان کنید.
می توانید از گشنیز نیز در تیهه این خورش استفاده کنید.
به جای رب گوجه فرنگی می توانید از رب انار نیز استفاده کنید.
از آلو نیز می توانید در تهیه این خورش استفاده کنید.
منبع: نمناک
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…