طرز تهیه خورش گردو اسفناج دامغانی مجلسی

خورش گردو اسفناج دامغان یا همان اسفناج گردو یکی از پر خاصیت ترین و خوشمزه ترین خورش های ایرانی است که طعم فوق العاده ای دارد.

خورش گردو اسفناج با گوشت یکی از اصیل ترین خورش های این شهر است که به دلیل وجود گردو و اسفناج جزو غذاهای مقوی و خورش های مجلسی محسوب می شود که میتوانید برای میهمانی ها و مجالس خود آن را طبخ و لذت ببرید. خورش گردو اسفناج با مرغ یکی از انواع این خورشت خوشمزه است که به چند روش پخته می شود، اما ما در این بخش از آموزش آشپزی  طرزتهیه این خورش با گوشت قرمز را برایتان در نظر گرفته ایم.

مواد لازم خورش اسفناج و گردو

گوشت گوسفندی 400 گرم
اسفناج 1 کیلوگرم
گردو 2/3 پیمانه
پیاز 1 عدد
سیر 2 حبه
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
دارچین به میزان لازم

طرز تهیه خورش اسفناج و گردو

مرحله اول :

ابتدا اسفناج ها را پاک کرده و خوب بشویید و اجازه دهید خشک شوند. سپس در اندازه های متوسط خرد کنید.

مرحله دوم :

1 عدد پیاز را پوست گرفته و خوب بشورید و با رنده ریز رنده کنید. سیرها را نیز پوست گرفته شسته و ریز رنده کنید.

مرحله سوم :

در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید تا داغ شود؛ حالا پیاز را در آن تفت دهید پس از چند دقیقه سیرها را نیز اضافه و سرخ کنید.

مرحله چهارم :

مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله پنجم :

گوشت هایی که شسته اید را نیز اضافه کنید و تفت دهید تا کمی تغییر رنگ بدهد.

مرحله ششم :

در این مرحله نمک و فلفل سیاه و دارچین را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید.

مرحله هفتم :

رب را در تابه ای دیگر با کمی روغن تفت دهید تا خامی آن گرفته شود سپس آن را به گوشت ها اضافه کنید و مجددا تفت دهید. حالا به اندازه مناسب آب روی گوشت بریزید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید.

مرحله هشتم :

گردوها را ریز ریز خرد کنید و در یک تابه حرارت دهید تا گردوها روغن پس بدهند؛ حواستان باشد بیش از اندازه گردوها را تفت ندهید که طعم بدی به خود بگیرند.

مرحله نهم :

گردوهای تفت داده شده را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید تا خوب ترکیب شوند.

مرحله دهم :

حالا اسفناج هایی که خرد کرده اید را مقداری تفت دهید تا نرم و سبک شوند سپس به خورشت اضافه کنید.

مرحله یازدهم :

زعفرانی که کوبیده و با یخ دم کرده اید را به خورشت اضافه کنید. طعم خورشت را بچشید و ادویه های آن را میزان کنید.

نکات مهم در تهیه خورش اسفناج و گردو

می توانید از گشنیز نیز در تیهه این خورش استفاده کنید.
به جای رب گوجه فرنگی می توانید از رب انار نیز استفاده کنید.
از آلو نیز می توانید در تهیه این خورش استفاده کنید.

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه رب نارنج شمالی؛ چگونه از تلخ شدن رب جلوگیری کنیم؟

فراشپز- رب نارنج از چاشنی‌های اصیل و پرطرفدار در دستور پخت‌های شمال ایران است. این…

18 ساعت ago

طرز تهیه کوکو عدس به دو روش متفاوت

فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…

18 ساعت ago

طرز تهیه ساندویچ لذیذ شاورما مرغ به سبک رستوران

فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…

19 ساعت ago

آیا چای سبز واقعا موجب لاغری می‌شود؟، منع مصرف چای سبز برای این افراد

فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…

19 ساعت ago

برای سلامت روده‌هایتان این میوه‌ها و سبزیجات را بخورید

فراشپز- از زمان‌های قدیم، درباره فواید بی‌شمار خوردن میوه‌ها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…

19 ساعت ago

موز با شیر: آیا برای سلامت بدن مفید است یا مضر؟ + طرز تهیه شیرموز سالم

فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…

19 ساعت ago