خورش گلابی یکی از انواع خورشهای ایرانی است که با گلابی، گوشت قرمز یا مرغ و سایر مواد اولیه تهیه میشود. این خورش دارای طعمی شیرین و ملس است و به عنوان یک غذای اصلی در وعدههای غذایی استفاده میشود.
خورشت گلابی یکی از خاصترین خورشتهایی است که میتوان با گوشت و مرغ تهیه کرد. این نوع دستورها کاملا سلیقهای است. این خورش دارای طعمی شیرین و ملس است و به عنوان یک غذای اصلی در وعدههای غذایی استفاده میشود. در ادامه سه نوع روش پخت خورشت گلابی را برای شما آوردهایم که میتوانید یکی از آنها را که به سلیقه شما نزدیکتر است انتخاب کرده و درست کنید.
ران مرغ ۴ عدد
گلابی ۲ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
هویج متوسط خردشده ۲ عدد
آب مرغ ۱ لیوان
سرکه سیب ۲ قاشق غذاخوری
برای پخت این روش خورش گلابی، ابتدا فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) گرم کنید.
مرغها را با نمک و فلفل سیاه مزهدار کنید. پس از مزهدار شدنشان آنها را داخل تابهای چدنی روی گاز با حرارت متوسط تفت بدهید و سرخ کنید. آنها را از تابه خارج کنید.
گلابیها و هویجها را خرد کنید و به صورت جدا به همراه روغن داخل تابه با حرارت متوسط ۴-۵ دقیقه تفت بدهید و آنها را از داخل تابه خارج کنید. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با روغن داخل تابه سرخ کنید. آب مرغ و سرکه سیب را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
زمانی که جوش آمدند مرغها و هویجها را به آن اضافه کنید. تابه را داخل فر قرار بدهید و اجازه بدهید مرغها نیمپز شوند، سپس گلابی را اضافه کنید و اجازه بدهید مواد با هم به خوبی بپزند. لازم نیست این خورشت آبکی باشد، در حدی که سس غلیظی داشته باشد، کافی است. پس از پخت همه مواد، آن را از فر خارج کنید و با برنج سرو کنید. در آخر میتوانید کمی سس داخل ماهیتابه را روی مرغ بریزید.
• برای خوش رنگ شدن این خورشت میتوانید از زعفران آب کرده برای آن استفاده کنید.
• برای پخت سریع خورشت میتوانید زمان قرار دادن تابه داخل فر روی آن را با فویل بپوشانید و بعد از پخت روی آن را بردارید. و اجازه بدهید آب آن کمی کشیده و غلیظ شود.
• دقت کنید گلابی زود میپزد و نباید زودتر به خورشت اضافه شود و اگر ریز خرد شود، له میشود.
خورش گلابی یکی از انواع خورش های ساده و خوشمزه ایرانی است که با ترکیبات متنوعی پخته میشود.
گلابی ۸ عدد
ران یا سینه مرغ ۴ تکه
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و روغن به مقدار لازم
برای تهیه خورش گلابی خوشمزه در ابتدای کار گلابیها را به صورت ۴ قسمت خرد کنید، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه کنید. سپس گلابیها را به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت بدهید.
در حین سرخ کردن گلابیها مقداری نمک و آب لیمو ترش به همراه نصف زعفران دم کرده را به آنها اضافه کنید. پس از اینکه گلابیها را به طور کامل سرخ کردید، آنها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.
سپس تکههای گوشت مرغ را به همراه کمی روغن به تابه اضافه کنید، بعد از آن باقیمانده زعفران دمکرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کنید و تفت بدهید تا تکههای مرغ به طور کامل سرخ شوند.
پس از اینکه تکههای مرغ را سرخ کردید، آنها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید. در ادامه پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و به همراه کمی روغن به تابه اضافه کنید، سپس به خوبی تفت بدهید تا پیاز کمی طلایی شود.
در این مرحله رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کنید و به خوبی تفت بدهید تا رب گوجه فرنگی به طور کامل سرخ شود. در ادامه ۳ فنجان آب اضافه کرده و اجازه بدهید بجوشد.
اکنون تکههای گوشت مرغ را به سس داخل تابه اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید، سپس حرارت را کم کنید و اجازه بدهید مرغها نیمپز شوند و بعد گلابیها را به خورشت اضافه کنید اجازه بدهید به خوبی بپزند و خورشت شما جا بیفتد. در پایان خورش را درون ظرف مورد نظرتان بکشید و به همراه برنج سرو کنید.
گوشت سرخشده گوسفند با گلابی یکی از روشهای طرز تهیه خورش گلابی است که شاید برای همه طعم آن خوشایند نباشد. این خورش برای افراد خاصپسند و برای آن دسته از افرادی که از طعمهای جدید استقبال میکنند به شدت پیشنهاد میشود.
چیزی که در مورد ترکیب گوشت گوسفند و گلابی وجود دارد و این غذا را فراموشنشدنی میکند، ترکیب گوشت گوسفند پختهشده آبدار همراه با گلابی نرم و شیرین است. قطعا باید این خورش را امتحان کنید.
گوشت گوسفند ۵۰۰ گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
پودر سیر ۱ قاشق غذاخوری
روغن ¼ لیوان
آب گوشت ۴ لیوان
سرکه ۱ لیوان
سس خردل ۱ قاشق غذاخوری
آویشن تازه ۲ قاشق غذاخوری
سیر خردشده ۶ حبه
پیاز خردشده ۲ عدد
کره ۲ قاشق غذاخوری
برگ بو ۲ عدد
گلابی ۳ عدد
جعفری تازه برای تزئین
نمک، فلفل و پودر سیر را به گوشت اضافه کنید و به مدت حداقل یک ساعت و حداکثر ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا مواد بهخوبی با گوشت مخلوط شوند.
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
روغن را داخل یک قابلمه بزرگ روی حرارت قرار دهید و گوشت گوسفند مرینیتشده را در آن سرخ کنید. هر طرف را حدود ۵ تا ۶ دقیقه تفت دهید.
حرارت را کم کنید و آب گوشت، سرکه و سس خردل را اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند؛ سپس آویشن تازه، برگ بو، سیر، کره و پیاز را اضافه کنید و هم بزنید. گوشت را با همان قابلمه با ظرف مناسب فر، داخل فر قرار بدهید. روی قابلمه را با فویل بپوشانید.
گوشت باید به مدت ۳ ساعت در فر بپزد. آن را چک کنید که به خوبی پخته شود.
سپس در این مرحله گلابی خرد شده را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه دیگر بپزد. و خورشت شما جا بیفتد.
خورش گلابی آماده است و میتوانید روی آن را با جعفری تزئین کنید.
• گلابیها را به خورش کمی دیرتر اضافه کنید تا له نشوند.
• برای افزایش طعم ترش خورش میتوانید از آبلیمو هم استفاده کنید.
• خورش گلابی نیاز به آب زیادی ندارد و باید غلیظ باشد.
• این خورش گلابی، را میتوانید با گوشت گاو و یا گوساله تهیه کنید.
منبع: بیتوته
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…