آشپزی

طرز تهیه دمی عدس بدون گوشت؛ راحت و فوری

فراشپز- دمی عدس شبیه به عدس پلو خودمان است با کمی تغییرات که قرار است بجای گوشت و مرغ از سیب زمینی مکعبی و رب استفاده کنید. می‌توانید برای خوشمزه‌تر شدن دمی از آب گوشت یا عصاره مرغ نیز استفاده کنید.

دمی‌ها انواع و اقسام بسیار مختلفی دارند و شما می‌توانید به راحتی آن‌ها را در خانه تهیه کنید.

این بار قرار است دمی را با عدس و سیب زمینی تهیه کنید و اصلا نیازی به گوشت و مرغ ندارید و این دمی را می‌توانید در کنار سالاد یا ترشی میل کنید.

دمی عدس شبیه به عدس پلو خودمان است با کمی تغییرات که قرار است بجای گوشت و مرغ از سیب زمینی مکعبی و رب استفاده کنید. می‌توانید برای خوشمزه‌تر شدن دمی از آب گوشت یا عصاره مرغ نیز استفاده کنید.

مواد لازم

عدس ۱ پیمانه

برنج ۳ پیمانه

سیب زمینی ۱ عدد

پیاز ۱ عدد

گوجه ۲ عدد

سیر ۲ حبه

رب ۱ ق غذا خوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، پودر سیر به مقدار لازم

طرز تهیه دمی عدس

مرحله اول: تفت دادن پیاز و سیر

در ابتدا عدس را تمیز کنید و برای نیم ساعت بهتر است خیس کنید، برنج را نیز بشورید و خیس کنید. پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه به همراه کمی روغن تفت دهید تا سبک شود و بعد سیر رنده شده را به همراه ادویه‌های گفته شده تفت دهید تا عطر ادویه‌ها بلند شود.

مرحله دوم: افزودن سیب زمینی

در ادامه سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و به همراه گوجه فرنگی نگینی شده به پیاز اضافه کنید، می‌توانید گوجه فرنگی را پوره یا رنده نیز بکنید، ولی اگر دوست دارید داخل پلو دیده شود می‌توانید گوجه را نگینی خرد کنید و مواد را کمی تفت دهید.

مرحله سوم: تهیه دمی عدس

در ادامه نوبت اضافه کردن رب می‌باشد و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود و برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه درب تابه را قرار دهید تا سبزیجات پخته شود. حالا باید عدس و برنج را اضافه کنید و باید نسبت آب را اضافه کنید، برای دمی‌ها باید مقدار آب کمی کمتر از یک بند انگشت باشد که برنج شفته نشود و در این مرحله می‌توانید عصاره مرغ یا گوشت استفاده کنید و صبر کنید تا آب بجوشد و تمام شود و درب قابلمه را برای ۴۵ دقیقه قرار دهید تا پخته شود. نوش جان

فوت و فن‌های دستور پخت دمی عدس

می‌توانید به دلخواه از گوشت و مرغ نیز استفاده کنید.

می‌توانید از پودر گوجه و پیاز نیز استفاده کنید.

دارچین را اصلا حذف نکنید، زیرا طعم فوق العاده‌ی به پلو می‌دهد.

سیر را زیاد تفت ندهید وگرنه عطر آن از بین می‌رود.

می‌توانید فقط از رنده گوجه فرنگی استفاده کنید.

اگر مقدار آب را بیشتر بریزید برنج شفته می‌شود و می‌توانید در انن‌ها به دلخواه کمی کره یا روغن روی مواد بریزید.

منبع: برترین ها

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه تی تاپ خانگی؛ لذت یک طعم نوستالژیک

فراشپز- کیک تی‌تاپ یکی از انواع کیک‌های خوشمزه و محبوب میان کودکان و یک خوراکی…

8 ساعت ago

ونوشک پلو؛ غذایی محلی با خاصیت درمانی

فراشپز- ونوشک پلو (پلوی بنه یا پسته کوهی) از غذا‌های محلی استان کرمانشاه با عطر…

9 ساعت ago

طرز تهیه سالاد ماکارونی با یک سس رژیمی

فراشپز- وقتی صحبت از سالاد ماکارونی میشه بیشتر ما یه سالاد سنگین و چرب و…

9 ساعت ago

حلوا ارده را به همین راحتی در خانه درست کنید

فراشپز- حلوا ارده؛ یکی از دسر‌های خوشمزه و قدیمی ایرانی است که امروزه بیشتر به…

10 ساعت ago

کوکو تن ماهی؛ یک شام فوری و لذیذ

فراشپز- کوکو یکی از غذا‌های خوشمزه و محبوب ایرانی‌هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه…

11 ساعت ago

پخت انار پلو شیرازی به دو روش

فراشپز- انار پلو یکی از غذا‌های معروف شیرازی است که طرز پخت آن بسیار راحت…

12 ساعت ago