طرز تهیه دیزی سنگی لعاب دار خوشمزه روی گاز

طعم و عطر آبگوشت قهوه خانه‌ای و دیزی‌های دیزی سراها با آبگوشت‌هایی که در خانه می‌پزیم متفاوت است. قصد داریم راز این تفاوت را در غالب طرز تهیه دیزی سنگی خانگی برایتان بگوییم.

دیزی سنگی یکی از غذاهای قدیمی ایرانیان است که بسیار پرطرفدار بوده و برای بدن فواید زیادی دارد. در این مطلب ما طرز تهیه دیزی سنگی رستورانی را برایتان آماده کرده‌ایم.

مواد لازم دیزی سنگی

گوشت گوسفندی استخوانی ۵۰۰ گرم
دنبه ۱۰۰ گرم
نخود لوبیا سفید(خیس خورده) ۱/۵ کیلو
پیاز ۱ عدد
گوجه ۲ عدد
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی ۲ عدد
سیر ۲ حبه

ادویه‌های دیزی سنگی

زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
دارچین ۱ قاشق چایخوری

ادویه‌های سری دوم

نمک، زردچوبه و پودر لیوعمانی هر کدام ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
مرزه خشک ۱ قاشق غذاخوری

روش پخت دیزی سنگی روز گاز

برای شروع پخت دیزی سنگی، ابتدا گوشت را به همراه نخود و لوبیا، یک عدد پیاز و ادویه‌های سری اول داخل دیگ سنگی ریخته و به آن تا حدی آب اضافه کنید که روی مواد را بگیرد.

دیزی را روی اجاقی که روی آن شعله پخش کن گذاشته‌اید، قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.

در مرحله بعد، پس از یک الی دو ساعت، کف‌های روی گوشت رو بگیرید تا آبگوشت شما رنگ شفاف‌تری داشته باشد.

برای پخت کامل و کافی گوشت، حدودا ۴ ساعت زمان لازم نیاز است.

بعد از پخت گوشت، لیمو عمانی، نمک گوجه و سیب زمینی را به مواد داخل دیزی اضافه کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت خوب بپزند.

بعد از یک ساعت گوجه، سیب زمینی و دنبه را از داخل دیزی خارج کرده، پوست گوجه‌ها رو گرفته و با سیب زمینی و دنبه در ظرفی مناسب، خوب بکوبید تا میکس شوند.

در این مرحله به گوجه و سیب زمینی کوبیده شده، رب و ادویه جات سری دوم و مرزه را اضافه کرده و روی حرارت تفت دهید.

بعد از کمی تفت و تغییر رنگ رب، مواد تفت داده شده را به آبگوشت اضافه کنید و اجازه دهید چند قل با هم بپزند.

۱۵ دقیقه زمان کافیه تا این مواد به آبگوشت رنگ و لعاب بدهد.

آبگوشت سبک دیزی سنگی شما آماده است.

نکات تکمیلی و فوت و فن خوشمزه شدن دیزی سنگی

حتما نخود و لوبیا از ۲۴ ساعت قبل خیس بخورند.

کف روی گوشت گرفته شود.

بعد از پخت گوشت و لوبیا و نخود، نمک و لیمو عمانی اضافه کنید.

مرزه اصلا حذف نشود چراکه راز مهم خوشمزگی این آبگوشت است.

هرچقدر مدت زمان پخت آبگوشت بیشتر بوده و با حرارت ملایم‌تر بپزه در نهایت آبگوشت جا افتاده‌تری دارید.

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

ترفند‌هایی برای تهیه خورشت اناری در روز‌های کوتاه پاییزی

فراشپز- دانه‌های قرمز، اما ترش و شیرین انار جان می‌دهند برای تهیه خورشت‌های پاییزی. خورشت‌هایی…

14 ساعت ago

طرز تهیه کیک قهوه متفاوت و خوشمزه با کرم مخصوص

فراشپز- کیک قهوه یکی از انواع کیک‌های خوشمزه و محبوب کافی شاپی است که قهوه…

14 ساعت ago

کیک پسته و لیمو؛ یک عصرانه خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک پسته و لیمو یکی از انواع کیک‌های عصرانه است که از ترکیب مایه…

14 ساعت ago

طرز تهیه فرنی کدو حلوایی در خانه

فراشپز- فرنی یکی از دسرهای سنتی و محبوب کشورمان است که طرفداران زیادی دارد و…

14 ساعت ago

طرز تهیه کروسان سریع و راحت بدون فر با خمیر خانگی

فراشپز- کروسان نان خوشمزه و لایه لایه فرانسوی است که با خمیر ورآمده تهیه می‌شود.…

14 ساعت ago

طرز تهیه سوپ جوجه با ذرت تازه برای سرماخوردگی و تقویت

فراشپز- طرز تهیه سوپ جوجه را بیشتر به عنوان سوپی برای درمان سرماخوردگی و تقویت…

14 ساعت ago