فراشپز- از قدیم تا امروز رشته پلو با ترکیبات و طبع نسبتا گرم غذایی، مناسب برای شبهای طولانی و سرد زمستان بوده و هست؛ لذا امروز دستور پخت این غذای خوشمزه را به شما آموزش میدهیم.
رشته پلو یکی از غذای سنتی و لذیذ ایرانیان است که از قدیم الایام معمولا در ایام عید نوروز و چهارشنبه سوری پخته میشد. آن زمان کسانی که وضع مالی نسبتا خوبی داشته این غذا را با مرغ یا گوشت گوسفندی میپختند و کسانی که دست شان کمی تنگ بود آن را بدون گوشت میپختند. قدیمیها اعتقاد داشتند که رشته نمادی از زندگی است و خوردن این غذا در همان ابتدای سال جدید باعث میشود تا سر رشته کارها دستشان آمده و به موفقیتهای بزرگی دست پیدا کنند. الان رشته پلو به روشهای مختلفی پخت میشود. این آموزش به شما کمک میکند تا این پلو را با ترکیب طعمهای ترش و شیرین و پر از رنگ همراه گوشت قلقلی، کشمش، زرشک و خرما با عطر دارچین و ادویههای مختلف داشته باشید. این طرز تهیه، میتواند بهترین تجربه شما از پخت رشتهپلو را برایتان رقم بزند.
گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
رشته پلویی ۳ لیوان
برنج ۲ پیمانه
کشمش پلویی ۱ پیمانه متوسط
زرشک ۱ پیمانه متوسط
خرما بدون هسته ۵ عدد
روغن به مقدار لازم
پودر دارچین نصف قاشق غذاخوری
پاپریکا شیرین نصف قاشق غذاخوری
پودر سیر ۱ قاشق چای خوری
پودر پیاز ۱ قاشق چای خوری
فلفل سیاه و سفید به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
قبل از هر کاری آب داخل قابلمه بریزید تا جوش بیاید. برنج را نیز از قبل خیس کنید. بعد از جوش آمدن آب، برنج را داخل قابلمه بریزید و چند دقیقه مانده که برنج را آبکش کنید، رشتههای پلویی را داخل آب بریزید و بعد از ۳ دقیقه که کمی رشتهها نرم شدند، برنج و رشته را داخل آبکش بریزید. کمی دارچین برای عطر بهتر اضافه کنید و آبکش را حرکت بدید تا دارچین خوب پخش شود.
کف قابلمه روغن بریزید و نان یا سیب زمینی به عنوان ته دیگ بذارید و برنجها را در قابلمه بریزید و آن را دم بندازید. حدود ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا برنجها دم بکشد. بعد از دم کشیدن کمی روغن روی رشته پلو بریزید و آن را از روی حرارت بردارید. توجه داشته باشید که رشته خیلی راحت میسوزد پس از شعله پخش کن استفاده کنید.
در حینی که برنج در حال دم کشیدن است، گوشت را مزه دار کنید. گوشت چرخکرده را داخل یک کاسه بریزید و به آن نصف قاشق غذاخوری پاپریکا، ۱ قاشق چای خوری پودر سیر، ۱ قاشق چای خوری پودر پیاز، نصف قاشق غذاخوری پودر دارچین، کمی فلفل سیاه و سفید و نمک اضافه کنید. گوشت را با ادویهها خوب ورز دهید تا یک دست شود، بعد هر بار کمی از گوشت را بین دو کف دست بغلتانید و گرد شکل دهید. سعی کنید سهمها هماندازه باشند تا غذا ظاهر خوبی پیدا کند.
برای آماده کردن سس گوشت قلقلی، یک ماهیتابه مناسب روی حرارت متوسط قرار دهید. هر زمان ماهیتابه خوب داغ شد، کمی روغن اضافه کنید و گوشتها را داخل آن بچینید. گوشتها را در جهتهای مختلف پشت و رو کنید تا همه طرفش سرخ شود. بعد حرارت را کم کنید و کشمش، زرشک و خرما رو داخل ماهیتابه بریزید. به اندازه ۱ دقیقه تفت دهید و بعد ماهیتابه را از روی حرارت بردارید. شما میتوانید در صورت دلخواه در تهیه سس، از خلال بادام، گردو، قیصی و پسته نیز استفاده کنید.
همهچیز آماده است. رشتهپلو را داخل ظرف دلخواه بکشید، سس گوشت و کشمکش را روی آن بریزید و همراه ته دیگ سرو کنید. نوش جان.
منبع: همشهری آنلاین
فراشپز- ماست یونانی، ماستی غلیظ با بافت خامهای و درصد پروتئین بالاتر، نسبت به ماست…
فراشپز- محققان یک وعده غذایی که ۱۵ گرم پروتئین در آن باشد را برای کسانی…
فراشپز- “لایم چیکن” نعناعی یک پیشنهاد رژیمی با طعمی ملایم برگرفته از موادی صددرصد طبیعی…
فراشپز- شامی مرغ یک غذای خوشمزه کبابی است که میتوانید به راحتی در منزل تهیه…
فراشپز- پالوده یا فالوده سیب یکی از انواع دسرهای بسیار خوشمزه و سالم ایرانی است…
فراشپز- کوکو برای ما ایرانیها حکم عصای دستمان است. هر وقت خسته و کوفته از…